Мир, искаженный смертью
Свернуть
X
-
Альфа встречается с Омегой:
а всем зверям земным, и всем птицам небесным, и всякому пресмыкающемуся по земле, в котором душа живая, дал Я всю зелень травную в пищу. И стало так. (Бытие 1:30)
Тогда волк будет жить вместе с ягненком, и барс будет лежать вместе с козленком; и теленок, и молодой лев, и вол будут вместе, и малое дитя будет водить их. (Исаия 11:6)
Волк и ягненок будут пастись вместе, и лев, как вол, будет есть солому, а для змея прах будет пищею: они не будут причинять зла и вреда на всей святой горе Моей, говорит Господь. (Исаия 65:25)
То, что было вначале, будет и в самом конце и будет Новое Небо и Новая Земля и, надеюсь, что уже без таких "приключений", как сейчас!Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...Комментарий
-
Хотів почати з реакції на ваші образи, але втримаюсь ... поки що.
Тепер по суті.
"І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні. (Вiд Матвiя 10:28)". Погано що ви не розумієте про що каже Господь.
У цьому вірші йдеться про порівняння страхів: страху перед людьми та страху перед Богом. Найбільше покарання від людей, від найстрашніших злодіїв, це смерть тіла. Тільки Бог має владу і над тілом і над душею людини. Чому тут використовується слово "душа", а не "дух"? Тому що дух безтілесний, безформний, а людина є жива душа, тобто тіло оживлено духом. Що є геєна вогненна? Місце де дух найслабший, максимально віддалений від Отця духів, тобто там душа не має джерела життя - духу, тобто у такому разі кажуть про духовну смерть.
"І поставлю місце перебування Свого серед вас, і душа Моя не обридить вами. (Левит 26:11)".
Бог є дух, знову ж - дух безтілесний, безформний. Як Богу проявляти Себе серед людей? Через вогняний стовп, через Ангела Бога? Але як тільки з'являється форма, з'являється те що ми називаємо душою.
Мені набридли ваші ... обіцяв поки що триматися.
Спробуйте дати свій коментар:
"18 Я сказав був у серці своєму: Це для людських синів, щоб Бог випробовував їх, і щоб бачити їм, що вони як ті звірі,
19 бо доля для людських синів і доля звірини однакова доля для них: як оці помирають, так само вмирають і ті, і для всіх один подих, і нема над твариною вищости людям, марнота бо все!... (Екклезiяст 3:18,19)".
З чого ви вирішили, що Дух є "безтілесний, безформний"? Янголи, це Духи? Вони мають форму, і це форма людини. А форма людини така, як форма Бога, бо людина образ і подоба Бога. Як може існувати щось безформне, як Бог може бути безформним; Ви що?
Адже те, що не має форми, те не має якості; тобто є ніяким. Це що, про Бога так? Ну-ну.
Буття всякої сутності, від її складу, а існування - від форми.
Ну раз Господь сказав, що таке можливе, то так воно і є; можна вбити тіло, звісно душа тіла при цьому теж помре, а Душа людини залишиться живою.
Що є смерть тіла? Це зупинка серця тіла з якоїсь причини. Відповідно вбиває тіло той, хто призводить до такого стану.
Що є смерть душі тіла, котра в Слові прирівняна до кров; без якихось там "кров та плоть в яких присутній дух життя", нема такого в Біблії. Там написано досить ясно:
"бо душа тіла в крові вона", "Бо душа кожного тіла кров його". Я не маю бажання визначатись, чому Ви змінили визначення "душі тіла", я просто констатую - Ви змінили.
Смерть душі тіла, повязана зі смертю самого тіла; помре тіло - помре і його душа.
Смерть Душі людини, можна навіть "душі живої", є нездатність її по смерті тіла, виконати Мету створення людини - возз'єднатись з Богом, війти в Небеса.
Хто вбиває Душі? Бог? Адже Ви тільки Богу дали владу над Душами людськими. Та ви шо? Вас не верне від такого висновку?
Бог не буде вбивати свої Душі, навпаки, Він їх рятує, Він кожну хвилину відвертає наші Душі від смерті.
Хто ж вбиває наші Душі?
Той хто оманою вводить людей в творення гріхів. Наприклад, змій вбив Душу Єви; при цьому, тіло її залишилось живим.
Ну а геєна, то духовний світ. Хай віддалений від Бога, але всё одно - Духовний світ. І душа тіла, котра є кров не може там перебувати. А от Душам людським там місце.
9. І коли п'яту печатку розкрив, я побачив під жертівником душі побитих за Боже Слово, і за свідчення, яке вони мали. (Об'явлення 6:9)
Це Душі людські в Духовному світі.
Я в Вас запитував, 1 Царів 17:12,
22. І вислухав Господь голоса Іллі, і вернулася душа дитини в неї, і вона ожила
Як вернулась "душа дитини в неї, і вона ожила"?
Даю підказку, не душа тіла, а Душа дитини.
А як ви прокоментуєте, Єзекіїль 18:20,
20. Та душа, що грішить, вона помре.
27. А коли б несправедливий відвернувся від своєї несправедливости, яку він чинив, і чинив би право та справедливість, він душу свою при житті збереже.
Я якось не дуже наполягаю на продовженні розмови; "набридли" - закінчуємо і все.
Я вибачився.
я пишу, бо маю своєрідний карт бланш на це. НАПИШИ ЩО ЗНАЄШ.
Але я не маю наміру когось схиляти до мого світогляду, я просто відстоюю його істинність.
Ви зі мною не згідні, я з Вами. Нема питань.
Головне, щоб людина не творила злих дій. Решта там устаткується.
Про Екклезіяста.
Це слова для людей, які не відрізняють душі тіла, від Душі людини; такі не відрізняються від звірів. Для них смерть тіла, є смерть всього.
Для таких краще, Екклезіяст 3:22
22. І я бачив, нема чоловікові кращого, як ділами своїми радіти, бо це доля його! Бо хто поведе його глянути, що буде по ньому?новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0Комментарий
-
5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Комментарий
-
Комментарий
-
Во всяком случае, у не умерших на ,,месте преступления,, стал накручиваться ,,снежный ком,, заблуждений увлекающий поколение за поколением в пучину смерти в прямом и переносном(духовном) значении этого слова .Ad fontes
Ватник, это человек нетрадиционной умственной ориентации...(с)Комментарий
-
Смертью умрёшь иначе вымрешь. Типа как тупиковая ветвь эволюции.
Пребудьте во Мне, и Я в вас. Как ветвь не может приносить плода сама собою, если не будет на лозе: так и вы, если не будете во Мне.
Я есмь лоза, а вы ветви; кто пребывает во Мне, и Я в нем, тот приносит много плода; ибо без Меня не можете делать ничего.
Кто не пребудет во Мне, извергнется вон, как ветвь, и засохнет; а такие ветви собирают и бросают в огонь, и они сгорают.Комментарий
-
Смертью умрёшь иначе вымрешь. Типа как тупиковая ветвь эволюции.
Пребудьте во Мне, и Я в вас. Как ветвь не может приносить плода сама собою, если не будет на лозе: так и вы, если не будете во Мне.
Я есмь лоза, а вы ветви; кто пребывает во Мне, и Я в нем, тот приносит много плода; ибо без Меня не можете делать ничего.
Кто не пребудет во Мне, извергнется вон, как ветвь, и засохнет; а такие ветви собирают и бросают в огонь, и они сгорают.Ad fontes
Ватник, это человек нетрадиционной умственной ориентации...(с)Комментарий
-
Примеров вымирания хватает в истории, беда не приходит одна, как правило это комплес бедствий. Верующему следует переживать о спасении по примеру Ноя.Комментарий
-
Комментарий
-
-
а всем зверям земным, и всем птицам небесным, и всякому пресмыкающемуся по земле, в котором душа живая, дал Я всю зелень травную в пищу. И стало так. (Бытие 1:30)
Тогда волк будет жить вместе с ягненком, и барс будет лежать вместе с козленком; и теленок, и молодой лев, и вол будут вместе, и малое дитя будет водить их. (Исаия 11:6)
Волк и ягненок будут пастись вместе, и лев, как вол, будет есть солому, а для змея прах будет пищею: они не будут причинять зла и вреда на всей святой горе Моей, говорит Господь. (Исаия 65:25)
Комментарий
-
Вопрос в корреляции буквалистического и небуквалистического толкования. Вот посмотрите: в буквалистическом тексте, например, Волк и ягненок будут пастись вместе, и лев, как вол, будет есть солому - они будут что-то делать одинаково, а значит и в небуквалистическом толковании они что-то должны делать одинаково. Что может быть "питанием" в небуквалистическом толковании?Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...Комментарий
-
Нет, не только буквалистического прочтения этих и других мест. У меня есть и не буквалистическое толкование.
Вопрос в корреляции буквалистического и небуквалистического толкования. Вот посмотрите: в буквалистическом тексте, например, Волк и ягненок будут пастись вместе, и лев, как вол, будет есть солому - они будут что-то делать одинаково, а значит и в небуквалистическом толковании они что-то должны делать одинаково. Что может быть "питанием" в небуквалистическом толковании?Комментарий
Комментарий