ТОМОС
Свернуть
Эта тема закрыта.
X
X
-
-
Комментарий
-
Комментарий
-
ПС. Я стою в сторонке без сигареты и не предвзято наблюдаю за сим процессом."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Не может государство указывать церкви, как ей называться. А даже если в каких-то документах что-то всё же поменяют - это ни на что не повлияет.Комментарий
-
Юрий Черноморец:
Дивно чути закиди на адресу священників "як Ви можете бути разом із Філаретом" від тих, кому ніяк не соромно бути разом із Павлом та Агафангелом. Звичайно, я розумію, що патріарх Філарет не ідеальний, але Ви ж в одній церкві з такими персонажами, яких не те що у єпископи, у прості попи висвячувати не можна було ні за яких умов. Люди тому і прощаються з минулим, навіть славним і хорошим, бо їм нестерпно соромно перебувати у кампанії колдуна Павла і зомбі Агафангела, люди шукають єдності та перспектив, а не комуно-православ'я з далекого минулого. Патріарх Філарет починав тоді, коли ще більшості героїв "РПЦвУ" ще не було на світі. І він постійно змінюється - із складностями, але росте у згоді з часом та випереджаючи час. Він не ідеальний, але став загальнонаціональним релігійним лідером під час війни. Не єдиним, але найбільшим. Він не ідеальний, але він будує Церкву, а не стіни із лубком та комфортом. Він не Зізіулас і не Шмеман, але він побудував найкращу на сьогодні Академію з державним визнання - і ще побудує Православний Університет, або прийнаймні закладе фундамент, щоб зробити не гірше за УКУ. Він - прогресивна людина з недоліками, але він не суцільний недолік. Тому, як би я не ставився до священників, які переходять з РПЦвУ до ПЦУ та радіють своїй єдності з патріархом Філаретом - засуджувати їх вибір смішно, якщо судді знаходять у єдності хоча б з тим же владикою Павлом, символом усіх основних рис РПЦвУ у всій їх дикій красі. Адже патріарх Філарет - це складна людина сучасної епохи, а той же владика Павло - це взагалі світогляд не те що середньовіччя, а стадії первісно-общинного ладу з магізмом, фетишизмом, шаманізмом, анамізмом... ПЦУ - це церква на стадії становлення з певними труднощами, але ж РПЦвУ - це суцільні недолікі, де все хороше змущене пробиватися як паростки крізь асфальт. Так що ПЦУ та п.Філарет не тільки тому гідні того, щоб саме з ними мати спілкування, бо з точки зору Вселенського патріархату саме вони канонічні, а й ще тому, що в ПЦУ немає ані Павла, ані Агафангела, ані Ткачоеа-Охлобистіна. І як говориться в одному фільмі - це не просто аргумент, а це єдиний аргумент, який у дійсності має значення. Усім - любові та розуміння!Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.
Духовные песни: https://youtube.com/@neiaashi-1?si=FtzHSTBc8rkLTqVrКомментарий
-
И если все жеж будет РПЦ в Украине, то те хоть пусть себя считают третьим Римом в Украине..... вот только до запрета (как например Си в России) будет все ближе и ближе(возможно)..."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Потому что СИ одни из немногих, кто отказались слюнявить руки и ноги властям. За этом им респект и уважение (хотя я и не разделяю их вероучение). Но в принципиальности они были бескомпромиссными, что представляло угрозу системе зверя в РФ.Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.
Духовные песни: https://youtube.com/@neiaashi-1?si=FtzHSTBc8rkLTqVrКомментарий
-
Любой человек имеет гражданство, но истина одна, так и церквей много, но истина одна и та же, вер много но истина есть та, что сошла с неба и Господь один над всеми. Всё что кроме истины исчезнет и все кто не с истиной потерпят урон. Не мне учить и напоминать, все знают и выбирают будущее.
Каждый сам выбирает жить или умереть. Быть с Господом или иметь сомнение в вере и надеется на удачу. Каждый выбирает по сути то, что заслужил.Господу Слава!Комментарий
-
Комментарий
-
ПС. А "бабульки" конечно же там платят усе(как по мне.)
- - - Добавлено - - -
Пс. Всего Вам хорошего !"Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Тут думаю сыграли роль неполиткорректные листовки СИ с иллюстрациями "Армагеддона", где изображались горящие и рушащиеся православные храмы.
Запрет на переливание крови тоже мог сыграть: люди гибнут из-за религиозной догмы.
Я не фанат футбольного клуба "Динамо иль Спартак ...."Комментарий
-
"Америкосы" же не только СИ, а почти все неопротестанты.
Тут думаю сыграли роль неполиткорректные листовки СИ с иллюстрациями "Армагеддона", где изображались горящие и рушащиеся православные храмы.
Запрет на переливание крови тоже мог сыграть: люди гибнут из-за религиозной догмы.так и вышло...
ПС. Что-то скучно мне стало, пойду посмотрю телек и баиньки, а то ведь не дай Бог кому-нить сон перебью."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
"Удивляюсь, что вы от призвавшего вас благодатью Христовою так скоро переходите к иному благовествованию, которое впрочем не иное, а только есть люди, смущающие вас и желающие превратить благовествование Христово." ( Галатам 1:6-7).Комментарий
-
15 Они, взяв деньги, поступили, как научены были; и пронеслось слово сие между иудеями до сего дня.
(Матф.28:15)Господу Слава!Комментарий
Комментарий