ТОМОС
Свернуть
Эта тема закрыта.
X
X
-
-
Комментарий
-
Комментарий
-
ПС. Я стою в сторонке без сигареты и не предвзято наблюдаю за сим процессом."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Не может государство указывать церкви, как ей называться. А даже если в каких-то документах что-то всё же поменяют - это ни на что не повлияет.Комментарий
-
Юрий Черноморец:
Дивно чути закиди на адресу священників "як Ви можете бути разом із Філаретом" від тих, кому ніяк не соромно бути разом із Павлом та Агафангелом. Звичайно, я розумію, що патріарх Філарет не ідеальний, але Ви ж в одній церкві з такими персонажами, яких не те що у єпископи, у прості попи висвячувати не можна було ні за яких умов. Люди тому і прощаються з минулим, навіть славним і хорошим, бо їм нестерпно соромно перебувати у кампанії колдуна Павла і зомбі Агафангела, люди шукають єдності та перспектив, а не комуно-православ'я з далекого минулого. Патріарх Філарет починав тоді, коли ще більшості героїв "РПЦвУ" ще не було на світі. І він постійно змінюється - із складностями, але росте у згоді з часом та випереджаючи час. Він не ідеальний, але став загальнонаціональним релігійним лідером під час війни. Не єдиним, але найбільшим. Він не ідеальний, але він будує Церкву, а не стіни із лубком та комфортом. Він не Зізіулас і не Шмеман, але він побудував найкращу на сьогодні Академію з державним визнання - і ще побудує Православний Університет, або прийнаймні закладе фундамент, щоб зробити не гірше за УКУ. Він - прогресивна людина з недоліками, але він не суцільний недолік. Тому, як би я не ставився до священників, які переходять з РПЦвУ до ПЦУ та радіють своїй єдності з патріархом Філаретом - засуджувати їх вибір смішно, якщо судді знаходять у єдності хоча б з тим же владикою Павлом, символом усіх основних рис РПЦвУ у всій їх дикій красі. Адже патріарх Філарет - це складна людина сучасної епохи, а той же владика Павло - це взагалі світогляд не те що середньовіччя, а стадії первісно-общинного ладу з магізмом, фетишизмом, шаманізмом, анамізмом... ПЦУ - це церква на стадії становлення з певними труднощами, але ж РПЦвУ - це суцільні недолікі, де все хороше змущене пробиватися як паростки крізь асфальт. Так що ПЦУ та п.Філарет не тільки тому гідні того, щоб саме з ними мати спілкування, бо з точки зору Вселенського патріархату саме вони канонічні, а й ще тому, що в ПЦУ немає ані Павла, ані Агафангела, ані Ткачоеа-Охлобистіна. І як говориться в одному фільмі - це не просто аргумент, а це єдиний аргумент, який у дійсності має значення. Усім - любові та розуміння!Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.
<a href="https://youtube.com/@neiaashi-1?si=FtzHSTBc8rkLTqVr">Духовные песни</a>Комментарий
-
И если все жеж будет РПЦ в Украине, то те хоть пусть себя считают третьим Римом в Украине..... вот только до запрета (как например Си в России) будет все ближе и ближе(возможно)..."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Потому что СИ одни из немногих, кто отказались слюнявить руки и ноги властям. За этом им респект и уважение (хотя я и не разделяю их вероучение). Но в принципиальности они были бескомпромиссными, что представляло угрозу системе зверя в РФ.Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.
<a href="https://youtube.com/@neiaashi-1?si=FtzHSTBc8rkLTqVr">Духовные песни</a>Комментарий
-
Любой человек имеет гражданство, но истина одна, так и церквей много, но истина одна и та же, вер много но истина есть та, что сошла с неба и Господь один над всеми. Всё что кроме истины исчезнет и все кто не с истиной потерпят урон. Не мне учить и напоминать, все знают и выбирают будущее.
Каждый сам выбирает жить или умереть. Быть с Господом или иметь сомнение в вере и надеется на удачу. Каждый выбирает по сути то, что заслужил.Господу Слава!Комментарий
-
Комментарий
-
ПС. А "бабульки" конечно же там платят усе(как по мне.)
- - - Добавлено - - -
Пс. Всего Вам хорошего !"Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
Тут думаю сыграли роль неполиткорректные листовки СИ с иллюстрациями "Армагеддона", где изображались горящие и рушащиеся православные храмы.
Запрет на переливание крови тоже мог сыграть: люди гибнут из-за религиозной догмы.
Я не фанат футбольного клуба "Динамо иль Спартак ...."Комментарий
-
"Америкосы" же не только СИ, а почти все неопротестанты.
Тут думаю сыграли роль неполиткорректные листовки СИ с иллюстрациями "Армагеддона", где изображались горящие и рушащиеся православные храмы.
Запрет на переливание крови тоже мог сыграть: люди гибнут из-за религиозной догмы.так и вышло...
ПС. Что-то скучно мне стало, пойду посмотрю телек и баиньки, а то ведь не дай Бог кому-нить сон перебью."Post tenebras, Lux"
Комментарий
-
"Удивляюсь, что вы от призвавшего вас благодатью Христовою так скоро переходите к иному благовествованию, которое впрочем не иное, а только есть люди, смущающие вас и желающие превратить благовествование Христово." ( Галатам 1:6-7).Комментарий
-
15 Они, взяв деньги, поступили, как научены были; и пронеслось слово сие между иудеями до сего дня.
(Матф.28:15)Господу Слава!Комментарий
Комментарий