Как доказать существование Бога?
Свернуть
X
-
Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.
-
Комментарий
-
Комментарий
-
Звичайно, плутає.
Обзор от ИИ
"Ум в русском языке имеет несколько значений, но чаще всего он относится к совокупности способностей к мышлению, познанию, пониманию, восприятию, запоминанию, обобщению, оценке и принятию решений. Это может быть как общая характеристика познавательных возможностей человека, так и индивидуальная характеристика мыслительных способностей. В более узком смысле "ум" может быть синонимом "разума" или "интеллекта".
Словарь
Источник определений: "Oxford Languages" · Подробнее
Ра́зум
Мужской род- Высшая ступень познавательной деятельности человека, способность логически и творчески мыслить, ум, интеллект.
Обзор от ИИ
"В русском языке "ум" и "разум" часто используются как синонимы, но между ними есть тонкая разница. Ум обычно связывают с когнитивными функциями, такими как память, мышление, логика, и способностью к обучению. Разум же включает в себя не только умственные способности, но и способность к моральному выбору, этическим суждениям, и пониманию абстрактных понятий. Таким образом, разум можно считать более широким понятием, включающим в себя ум, но выходящим за его рамки" (подчёркнуто мной).
Комментарий
-
Цитата:
"У клітці мавпи, яка вміла використовувати палку, щоб дістати приманку, банани підвісили на великій висоті. У розпорядженні тварини були дві трубки різної довжини і діаметра. Після кількох марних спроб дістати банани за допомогою трубок, мавпа сіла в кутку і почала маніпулювати трубками. Вона крутила їх, заглядала в них, а потім відклала і на деякий час завмерла. І ось рішення знайдено: мавпа з'єднала трубки, вставивши їх одна в одну, і за допомогою винайденої конструкції збила банани. Так у тварини сформувалася нова дія, що ґрунтувалася на її життєвому досвіді й аналізу ситуації, у якій вона опинилася."
Запитання: нова дія мавпи говорить про те що вона вміє вчитися, тобто це за межею інстинкту - що це?5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Цитата:
"У клітці мавпи, яка вміла використовувати палку, щоб дістати приманку, банани підвісили на великій висоті. У розпорядженні тварини були дві трубки різної довжини і діаметра. Після кількох марних спроб дістати банани за допомогою трубок, мавпа сіла в кутку і почала маніпулювати трубками. Вона крутила їх, заглядала в них, а потім відклала і на деякий час завмерла. І ось рішення знайдено: мавпа з'єднала трубки, вставивши їх одна в одну, і за допомогою винайденої конструкції збила банани. Так у тварини сформувалася нова дія, що ґрунтувалася на її життєвому досвіді й аналізу ситуації, у якій вона опинилася."
Запитання: нова дія мавпи говорить про те що вона вміє вчитися, тобто це за межею інстинкту - що це?Комментарий
-
похоже, материя вторична, сознание первично))))👍 1Комментарий
-
Комментарий
-
Комментарий
-
Цитата:
Запитання: нова дія мавпи говорить про те що вона вміє вчитися, тобто це за межею інстинкту - що це?
інтеллект духа?
Комментарий
-
Добре.
Ні-ні, не важливо що я кажу, важливо що каже Біблія, а я цитую. Ось ще одна цитата:
"То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя. (Вiд Iвана 6:63)".
Про який дух каже апостол Іван? про дух людини який що робить? який оживлює душу людини. Так, дух життя належить Творцю, як і все творіння - людина.
Треба детально. Назвіть межу між духом та душею людини, між цими складовими.
Ось ще цитата:
"Справді, дух [руах] він у людині, та Всемогутнього подих [нишема] їх мудрими чинить. (Йов 32:8)".
Скажіть, і руах і нишема всередині людини? Про який дух - складову людини - писав апостол Павло?
Людина створена як посудина життя, свого власного (за походженням) життя в людині немає.
Наглядний приклад.
Клітини нашого тіла, народжуються в нас, живуть в нас. Живуть це значить, що вони виконують якісь функції по підтримці нашого тіла в стані, який дозволяє нашій Душі (Духу) виконувати цим тілом якісь служіння. Енергію життя, клітини нашого тіла, отримують від нашої Душі (Духу). Власної енергії життя в них немає; коли Душа покидає тіло, всі клітини вмирають.
Так і люди. Енергію життя, вони отримують від Творця свого - Бога. Яким чином ми отримуємо цю енергію?
Вочевидь, надання нам (творінням) такої енергії, є одне з служінь Бога. Я вже писав раніше, що все Творіння існує по тріаді: мета, причини, служіння.
В Творця служіння здійснюється частиною, яку ми називаєм Святий Дух. Отже оживляє нас святий Дух, прийнятий приймачами відповідного стану. Тобто, кожен з нас сприймає від Бога життя, або Дух життя, згідно якості наших приймачів.
Тепер про конструкцію людини.
Спочатку розумієм, що являє собою Дух життя, або святий Дух. Що є життя людини в дії? Це служіння по задоволенню насолод Любові і розуміння Істин згідно здобутої Мудрості. Тобто життя є прояв Любові і Мудрості; вони і є Святий Дух, чи Дух життя.
Коли людина зароджується, в неї спочатку формуються приймачі Духу життя від Бога. Душа, має властивість Воля, яка сприймає складову Духу життя - Любов, а дух, має властивість Розум, який сприймає складову Духу життя - Мудрість.
Це і є Павлові Душа і дух. А разом вони утворюють внутрішню духовну людину, яку я назвав Дух, бо після смерті тіла, всі ми повстаємо в Духовному світі, мешканці якого є Духи.
Я не бажаю приєднувати до цих положень будь які поняття на івриті.новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0Комментарий
-
Я не знаю як пояснювати це єдине згадування про дух тварини, коли в Біблії не сказано про надання духу тваринам.новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0Комментарий
-
Мудрейшего змея в этой классификации нет.
Я думаю этот змей аллегорическое понятие.новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0Комментарий
-
"Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя. (Приповiстi 4:23)".
Поняття на івриті (біблійнім) ви не визнаєте, цитати з Біблії сприймаєте у не стандартному тлумаченні - вважаю що повинен бути еталон і таким еталоном вважаю Біблію.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
Комментарий