Обоснование Три-Единства

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Кадош
    ...по водам

• 08 April 2002
    • 61266

Сообщение от DanielAlievsky
    Эдак ведь и меня можно в "беглецы" записать.
    И в голове не было...
    Ты же не учишь меня "этическим нормам" - типа, как мне нужно поступать там, откуда ты уехал...
    Ты живешь и настраиваешь жизнь - там куда ты переехал. и не учишь меня жить в моей стране.
    А я стараюсь не учить тебя жить там.
    Да, я иногда перегибаю палку в разговорах с тобой... В этом я периодически каюсь.
    Но вот ты, для меня, кстати - пример спокойного, доброжелательного отношения даже к нежелательным персонажам.

Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
    Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.
    ​

Комментарий

• Воздух
      Ветеран
      • 28 April 2022
      • 6977

Сообщение от Кадош
      Только ради порядка на форуме...
      Хотите опровергнуть сказанное мной ПО ТЕМЕ?
      А можна запитання? по вашій темі.
      Ви погоджуєтесь що Христос є Слово Бога?
      5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
      6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Кадош
        ...по водам

• 08 April 2002
        • 61266

Сообщение от Воздух
        А можна запитання?
        Конечно можно...
        Задать вопрос всегда можно... особливо когда по теме...
        А тем более когда на него ответ еще в старттопике дан был:

https://www.evangelie.eu/forum/библеистика/10698433-обоснование-три-единства?p=10698436#post10698436
        Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
        Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.
        ​

Комментарий

• Воздух
          Ветеран
          • 28 April 2022
          • 6977

Сообщение от Кадош
          Конечно можно...
          Задать вопрос всегда можно... особливо когда по теме...
          А тем более когда на него ответ еще в старттопике дан был:
          Ще раз перечитав ваш текст за посиланням, дякую.
          А тепер про Слово Бога - сутність Його?
          Чи можна ототожнювати Бога Всевишнього та Слово Його?
          6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Тихий
            Ветеран
            Совет Форума

• 14 May 2007
            • 9265

Сообщение от Двора

Настораживает принятый вид смирения.
            Единицы насторожатся, а легковеры и купятся, как-никак, ведь вроде как ,,по Писанию,, уловчился выразить своё ,,фэ,, !)))))))
            Ad fontes

Ватник, это человек нетрадиционной умственной ориентации...(с)

Комментарий

• Кадош
              ...по водам

• 08 April 2002
              • 61266

Сообщение от Воздух
              Ще раз перечитав ваш текст за посиланням, дякую.
              А тепер про Слово Бога - сутність Його?
              Чи можна ототожнювати Бога Всевишнього та Слово Його?
              https://www.evangelie.eu/forum/библеистика/10698433-обоснование-три-единства?p=10698436#post10698436
              ​

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 6977

Ви знов навели те ж саме посилання хоча я вже написав що перечитав той ваш текст.
                Перефразую своє запитання.
                Я не відкидаю Отця, Слово Його, Духа Його бо це було б просто дикунство, а запитую вас чи повністю (абсолютно) Бог трансцендентний проявився у Сині Його - іманентному Богові?

Комментарий

• Кадош
                  ...по водам

• 08 April 2002
                  • 61266

Сообщение от Воздух
                  Ви знов навели те ж саме посилання хоча я вже написав що перечитав той ваш текст.
                  Перефразую своє запитання.
                  Я не відкидаю Отця, Слово Його, Духа Його бо це було б просто дикунство, а запитую вас чи повністю (абсолютно) Бог трансцендентний проявився у Сині Його - іманентному Богові?

PS Хотите более близкого и доверительного общения? Вы знаете мою позицию... жду раскаяния за ваши антинаучные взгляды...
                  ​

Комментарий

• Воздух
                    Ветеран
                    • 28 April 2022
                    • 6977

Сообщение от Кадош
                    PS Хотите более близкого и доверительного общения? Вы знаете мою позицию... жду раскаяния за ваши антинаучные взгляды...
                    Вже багато разів відповідав що антинауковість поглядів визначають передові вчені, кожен у своїй області, тож ще раз пропоную винести цю тему за дужки.
                    Буде від вас відповідь по суті? Додам: існує світ творінь - Всесвіт, та світ Бога Всевишнього який, звісно, нескінченно більше Всесвіту.
                    Бог Всевишній тільки Один.

Комментарий

• Werty1383
                      во Христе
                      • 12 June 2023
                      • 17990

Сообщение от Воздух
                      Вже багато разів відповідав що антинауковість поглядів визначають передові вчені, кожен у своїй області, тож ще раз пропоную винести цю тему за дужки.
                      Буде від вас відповідь по суті? Додам: існує світ творінь - Всесвіт, та світ Бога Всевишнього який, звісно, нескінченно більше Всесвіту.
                      Бог Всевишній тільки Один.

эхад допускает множественность
                      Христос в Писании назван Вседержителем, см Евр 1,3
                      вообще в ВЗ нет чёткого различия , сказано просто Бог, Элохим (мн ч)
                      В НЗ открыто, Отец, Сын, Дух Святой
                      новый этап Богооткровения

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 6977

Сообщение от Werty1383
                        эхад допускает множественность
                        Христос в Писании назван Вседержителем, см Евр 1,3
                        вообще в ВЗ нет чёткого различия , сказано просто Бог, Элохим (мн ч)
                        В НЗ открыто, Отец, Сын, Дух Святой
                        новый этап Богооткровения
                        Дійсно, Старий та Новий Заповіти різняться відносно уточнення сутності Бога, але і про Отця, і про Слово, і про Духа Бога говориться і в Старому Заповіті.
                        Бог є Єдиний і є О́брази та Подоба Бога Єдиного у Всесвіті, тому Отець більше Сина.

Комментарий

• Werty1383
                          во Христе
                          • 12 June 2023
                          • 17990

Сообщение от Воздух
                          Дійсно, Старий та Новий Заповіти різняться відносно уточнення сутності Бога, але і про Отця, і про Слово, і про Духа Бога говориться і в Старому Заповіті.
                          Бог є Єдиний і є О́брази та Подоба Бога Єдиного у Всесвіті, тому Отець більше Сина.
                          И сколько образов?
                          Иисус Христос образ, человеки же, созданы ПО образу
                          Бачишь?

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 6977

Сообщение от Werty1383
                            И сколько образов?
                            Иисус Христос образ, человеки же, созданы ПО образу
                            Бачишь?
                            Не так. Є Творець і є творіння. Всесвіт не може вмістити Творця, тому Творець представлений у Всесвіті як Образ та Подоба: видимий - Син Божий та невидимий - Дух Божий.
                            А образів Божих серед творінь нескінченна кількість.

Комментарий

• Werty1383
                              во Христе
                              • 12 June 2023
                              • 17990

Сообщение от Воздух
                              Не так. Є Творець і є творіння. Всесвіт не може вмістити Творця, тому Творець представлений у Всесвіті як Образ та Подоба: видимий - Син Божий та невидимий - Дух Божий.
                              Наговорить можно много
                              Христос ясно назван образом Бога невидимого

Комментарий

• elektricity
                                Ветеран

• 20 June 2016
                                • 10960

Сообщение от Воздух
                                образ Божий - людський, або ж чоловічий
                                Сам Син Божий називає Себе Сином Чоловічим
                                й у Старому Заповіті Він так названий:
                                Я бачив у видіннях ночі, аж ось разом з небесними хмарами йшов ніби Син Людський (Дан.7:13)

то ж потрібно для себе розібратися, що є насправді образ Божий
                                саме поняття "образ" й не домислювати нічого

Комментарий

Обработка...