Как войти во Христа

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5027

Сообщение от Dov
    Так из-за какого закона , грех стал крайне греховным?
    Закону Божого.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Dov
      Ветеран
      • 20 September 2023
      • 1320

Сообщение от Воздух
      Закону Божого.
      Примерно так же читаю ; в общем плане , аспекте ; в котором закон присутствует и в духе и во плоти...

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 5027

Сообщение от Мелодия
        А вам не соромно не відстежувати повідомлення на форумі та читати раніше написане?
        Уважно читав повідомлення в цій темі, з'явились запитання - все дуже просто. Читаємо:
        "31 Ось дні наступають, говорить Господь, і складу Я із домом Ізраїлевим і з Юдиним домом Новий Заповіт.
        32 Не такий заповіт, що його з їхніми батьками Я склав був у той день, коли міцно за руку їх узяв, щоб їх вивести з краю єгипетського. Та вони поламали Мого заповіта, і Я їх відкинув, говорить Господь!
        33 Бо це ось отой Заповіт, що його по цих днях складу з домом Ізраїля, каже Господь: Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом! (Єремiя 31:31-33)".
        Закон Бога буде написаний на серцях людей. Буде на серці написаний церемоніальний закон Мойсея?
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Мелодия
          Ветеран
          • 23 October 2021
          • 6269

Сообщение от Воздух
          Буде на серці написаний церемоніальний закон Мойсея?
          Нi, з часу Нового Завіту всі закони жертвоприношень скасовано.
          Суспільству Ізраїлю Бог також дав різноманітні судові закони, які втратили чинність разом із зникненням держави того народу. Тепер немає обов'язку комусь їх виконувати більше, ніж того вимагає звичайна справедливість
          А моральний закон назавжди зобов'язує всіх, як виправданих, так і всіх інших, підкорятися йому, не тільки тому, що такими є його сутність і зміст, але й тому, що ми повинні підкорятися владі Бога-Творця, Який дав його. Христос у Євангелії жодним чином не скасовує закон, але стверджує його.
          І моральний закон у жодному разі не противиться благодаті Євангелія, навпаки, він підкоряється їй. Дух упокорює волю людини і дає їй здатність виконувати закон з радістю.
          Це те, про що і говорив Павло!
          Що тут може бути незрозуміло?

Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5027

Сообщение от Мелодия
            Нi, з часу Нового Завіту всі закони жертвоприношень скасовано.
            Закон Мойсея дорівнює Закону Божому чи ні?
            А моральний закон назавжди зобов'язує всіх, як виправданих, так і всіх інших, підкорятися йому, не тільки тому, що такими є його сутність і зміст, але й тому, що ми повинні підкорятися владі Бога-Творця, Який дав його. Христос у Євангелії жодним чином не скасовує закон, але стверджує його.
            І моральний закон у жодному разі не противиться благодаті Євангелія, навпаки, він підкоряється їй. Дух упокорює волю людини і дає їй здатність виконувати закон з радістю.
            Та це ніхто і не заперечує.

Комментарий

• dimytch
              Ветеран

• 12 July 2003
              • 2915

Сообщение от Кадош
              Ну да - те кто предлагаю Вам идти, после спасения по благодати, и впредь не грешить - все они пусты и глупы, да?
              И только Вы один, который заявляет, что этого делать уже не надо, прав.
              Я правильно понимаю Вашу позицию?
              Брат, для чего эта хитрость и эти уловки? Вы же знаете, что мы не про это говорим, не про "впредь не греши". Вы делаете это, чтобы меня выставить врагом всего доброго, ну или просто стёб такой? Переведу с вашего "языка" на понятный:

"Ну да - те кто предлагаю Вам после спасения по благодати, соблюдать Закон Моисея - все они пусты и глупы, да?"

Я не считаю этих людей пустыми и глупыми, просто они не стоят в истине. А если они намеренно вносят искажение в учение Иисуса Христа и апостолов, то это еретики, так как ни Иисус, ни апостолы не учили после спасения по благодати вставать под Моисеев Закон. И я не один так считаю.

Комментарий

• Мелодия
                Ветеран
                • 23 October 2021
                • 6269

Сообщение от Воздух
                Закон Мойсея дорівнює Закону Божому чи ні?

.
                Що це за агресивний допит?
                Невже незрозуміло, що йдеться про десять заповідей, про Декалог? Саме він лежить в основі Мойсеєвого закону.

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Кадош
                гениальная позиция. Правда не надолго...
                Я смотрю, что противники очень агрессивно себя ведут и не брезгуют никакими выражениями.
                Ну собственно, что и требовалось доказать.
                Для них истинное учение Христа - как красная тряпка для быка, у них глаза наливаются кровью и они готовы на любые мерзости и уловки. Они действуют избирательно, - тут они воспевают благодать, а тут, когда им что-то не нравится, а в частности нести ответственность за свои поступки из-за грехов еще в этой жизни , они забывают о законе и о Божьей справедливости. Нет закона и все тут.
                Ужас, что с ними сделало либеральное, современное еретическое мышление.
                Последний раз редактировалось Мелодия; 27 November 2024, 11:49 AM.

Комментарий

• Воздух
                  Ветеран
                  • 28 April 2022
                  • 5027

Сообщение от Мелодия
                  Заспокойтесь, ніякої агресії - спілкування.
                  Невже незрозуміло, що йдеться про десять заповідей, про Декалог? Саме він лежить в основі Мойсеєвого закону.
                  "Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати. (Буття 4:7)" - слова з якими Бог звернувся до Каїна. Знав Каїн Закон Божий - гріх пізнається Законом. Напевно, знав: "І сказав Каїн до Господа: Більший мій гріх, аніж можна знести. (Буття 4:13)".
                  Далі. Згадайте 18 розділ Буття, там теж про гріх який пізнається Законом Божим.
                  Мойсея та Декалогу ще не було.
                  Бог дарував людям через Мойсея Закон Божий (Декалог), а потім додав цілу Тору. А коли прийшов Христос, Він скасував "всі закони жертвоприношень" (цитата від вас).
                  Вам не подобаються запитання, але ж трохи терпіння:
                  тобто на серцях людей Бог напише урізаний Закон Мойсея?

Комментарий

• piroma
                    👁️

• 13 January 2013
                    • 47834

Сообщение от Вовчик
                    Чтобы получить помазание, нужны определённые условия - Он сам решает, кому можно дать Помазание, а кому ещё нет.

После получения помазания, учит уже само Помазание. А не ты говоришь Помазанию: "подожди...я пойду сначала научусь от закона кое-чему".

Кстати, вот это твоё "кое чему" - просто шедевр!

Оно может быть в чём-угодно - Бог знает через что можно "вытащить" человека.

Не подгоняй только под себя. С иными языками ещё много разбираться надо, что понимать от какого они духа.
                    почему дом Корнилия получил дух Святой то есть Помазание?

почему ему явился Ангел и сказал призвать Петра чтобы спастись?

почему нам не являются Ангелы?

что видение Петра сказало ему когда он был во Христе в экстазе духовном чтобы видеть видение

они кое что сделали

Комментарий

• Мелодия
                      Ветеран
                      • 23 October 2021
                      • 6269

Сообщение от Воздух
                      Заспокойтесь, ніякої агресії - спілкування.
                      Спілкування для чого та в якому ключі? Що ви намагаєтесь довести? Звідки у вас це неприйняття закону?
                      Так, ми врятовані дотримуватися закону за заповітом справ

14 Бо хай гріх не панує над вами, ви бо не під Законом, а під благода́ттю.
                      (Римлян 6)
                      ...і за законом ми не виправдовуємося і не засуджуємося, проте закон показуємо, чим ми зобов'язані Христу, який його виконав і поніс прокляття замість нас, тому це має спонукати в нас подяку Йому і ми повинні ще ретельніше дотримуватися закону, тим самим прославляючи Христа!

11 Бо з'явилася Божа благода́ть, що спасає всіх людей,
                      12 і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожности та світських пожадли́востей, жили́ помірковано та праведно, і побожно в тепе́рішнім віці,
                      13 і чекали блаженної надії та з'явлення слави великого Бога й Спаса нашого Христа Ісуса,
                      14 що Само́го Себе дав за нас, щоб нас визволити від усякого беззако́нства та очи́стити Собі людей ви́браних, у добрих ділах запопа́дливих.
                      (Тита 2)

Я не знаю, як ще написати, щоб вам було зрозуміліше? Ви не хочете виробляти лагідність, смирення перед нашим Триєдиним Богом? Мені з вами не по дорозі, вибачте. У вас тут є однодумці, ви не на самоті.
                      Всього вам доброго і дайте мені спокій і більше не ставте мені запитань, тому що моя стриманість вже перейшла в байдужість.

Комментарий

• Двора
                        Ветеран

• 19 November 2005
                        • 54993

Сообщение от Мелодия

- - - Добавлено - - -

Я смотрю, что противники очень агрессивно себя ведут и не брезгуют никакими выражениями.
                        Ну собственно, что и требовалось доказать.
                        Для них истинное учение Христа - как красная тряпка для быка, у них глаза наливаются кровью и они готовы на любые мерзости и уловки. Они действуют избирательно, - тут они воспевают благодать, а тут, когда им что-то не нравится, а в частности нести ответственность за свои поступки из-за грехов еще в этой жизни , они забывают о законе и о Божьей справедливости. Нет закона и все тут.
                        Ужас, что с ними сделало либеральное, современное еретическое мышление.
                        Кадош доказывает важность и нужность закона и заповедей, но скакой целью?
                        Только чтобы сказать что язычникам ни закон ни заповеди не давались и что он их не принимает к исполнению, они только для Израиля: и кашрут и суббота в том числе.

Остается вопрос на который он не дает ответ: цель ваших утверждений?

Комментарий

• Мелодия
                          Ветеран
                          • 23 October 2021
                          • 6269

Сообщение от Двора
                          Кадош доказывает важность и нужность закона и заповедей, но скакой целью?
                          Только чтобы сказать что язычникам ни закон ни заповеди не давались и что он их не принимает к исполнению, они только для Израиля: и кашрут и суббота в том числе.

Остается вопрос на который он не дает ответ: цель ваших утверждений?
                          Подождем Кадоша, а я , если честно, не поняла ваше сообщение.
                          При чем здесь язычники, кашрут и суббота?

Комментарий

• Двора
                            Ветеран

• 19 November 2005
                            • 54993

Сообщение от Мелодия
                            Подождем Кадоша, а я , если честно, не поняла ваше сообщение.
                            При чем здесь язычники, кашрут и суббота?
                            При том, что это закон и заповедь, 4 я иэ 10.
                            Так поняла, что вы согласны с необходимостью десятословия.

Комментарий

• Мелодия
                              Ветеран
                              • 23 October 2021
                              • 6269

Сообщение от Двора
                              При том, что это закон и заповедь, 4 я иэ 10.
                              Так поняла, что вы согласны с необходимостью десятословия.
                              Да, конечно согласна.Только без церемониальности.
                              Ну а с Кадошем мы пришли по этому поводу к взаимопониманию, хоть и разными путями.
                              Во всяком случае я поняла его точку зрения, а он - мою.

Комментарий

• Двора
                                Ветеран

• 19 November 2005
                                • 54993

Сообщение от Мелодия
                                Да, конечно согласна.Только без церемониальности.
                                Ну а с Кадошем мы пришли по этому поводу к взаимопониманию, хоть и разными путями.
                                Во всяком случае я поняла его точку зрения, а он - мою.
                                А что означает: без церемониальности?

Комментарий

Обработка...