Как доказать существование Бога?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • НовНик
    Ветеран
    • 25 May 2021
    • 1276

Сообщение от Vladilen
    НІХТО, друже.
    І це свідчить, що він НЕ був обраним, як біблійні пророки або апостоли.
    Загалом то не має, сенсу відповідати Вам. Але інші прочитають і поведуться на
    Хто свідчив про обрання Павла? Свідчити може лише та людина, яка це спостерігала, або якій Бог про це (обраність) сказав.
    Про Павла, згідно Біблії, Бог сказав лише учню Ананію з Дамаска. Згідно Біблії, Ананій ніде і нікому не розповідав про це.
    Хто ж тоді свідчив про обрання Павла?
    Сам Павло.
    новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 71084

Сообщение от НовНик
      На всякий випадок, неправдивість Вашої відповіді видно з цього:
      Яка ж це неправдівість, друже??
      Це правда, що вчення Сведенборга про сутність Бога антихристиянське. Це ясно також з наведеного Вами тексту:

Сообщение от НовНик
      "Релігійний унітаризм" — це вірування, що існує єдиний Бог, а не Трійця, як у традиційному ХРИСТИЯНСТВІ. Унітаріани заперечують догму про триєдиність Бога (Отця, Сина і Святого Духа) і вірять, що Ісус — не Бог, а пророк або вчитель.

Сведенборг ніколи не говорив, і не міг сказати, що Ісус — не Бог.
      Це правда, тому я назвав вчення Сведенборга не "Релігійним унітаризмом", а антихристиянством,
      тому що християни вірять: сутність единого істинного БОГА - це Отець, Син та Святий Дух у своїй єдності.
      - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Михаил Беншалом
        Ветеран

• 10 May 2016
        • 3008

Сообщение от Михаил Беншалом
        Истины, которые даны Богом, существуют для души, а не для тела.

Сообщение от Vladilen
        Не могли бы их процитировать?
        ВСЕ? Их много.

А сначала процитируйте хоть одну истину из библии, которая ставит тело впереди духа, и говорит о важности и значительности тела перед душой.
        А потом мне не составит труда процитировать
        Здешние были благомысленнее Фессалоникских: они приняли слово со всем усердием, ежедневно разбирая Писания, точно ли это так.
        Деяния Апостолов, 17:11

Комментарий

• Воздух
          Ветеран
          • 28 April 2022
          • 5007

Сообщение от Михаил Беншалом
          А сначала процитируйте хоть одну истину из библии, которая ставит тело впереди духа, и говорит о важности и значительности тела перед душой.
          А потом мне не составит труда процитировать
          Нагадаю слова апостола Павла:
          "Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? (1-е до коринтян 6:19)".
          5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
          6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
            Ветеран

• 09 November 2006
            • 71084

Сообщение от Воздух
            Нагадаю слова апостола Павла:
            "Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? (1-е до коринтян 6:19)".
            І що це означає, брате?

Комментарий

• Воздух
              Ветеран
              • 28 April 2022
              • 5007

Сообщение от Vladilen
              І що це означає, брате?
              Давайте разом подумаємо. Що таке храм? Це місце де людська душа зустрічається з Богом невидимим.
              Чому в Новому Єрусалимі не буде храму? Тому що Бог вже не буде невидимим для людських душ.
              5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
              6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
                Ветеран
                • 25 May 2021
                • 1276

Сообщение от Vladilen
                Яка ж це неправдівість, друже??
                Це правда, що вчення Сведенборга про сутність Бога антихристиянське. Це ясно також з наведеного Вами тексту:

Це правда, тому я назвав вчення Сведенборга не "Релігійним унітаризмом", а антихристиянством,
                тому що християни вірять: сутність единого істинного БОГА - це Отець, Син та Святий Дух у своїй єдності.
                Це так, маю паузу, а достойних відповідей нема.
                А як же, Від Марка 12:29,30
                29. Ісус відповів: Перша: Слухай, Ізраїлю: наш Господь Бог Бог єдиний.
                30. І: Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша!

ЄДИНИЙ.
                І ще. Не каже "люби Отця, Сина і Святого Духа", ні. Каже люби Господа Бога; одного Бога.
                Отець, Син і Святий Дух, є повнота Бога. Павло це розумів, До Колоссян 2:9
                9. бо в Ньому тілесно живе вся повнота Божества.
                І Іоанн каже, Від Івана 1:18
                18. Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.

Щоб було зрозуміло, розгляньте людину.​ Що є повнота людини?
                А ось Павло вчить, 1 до Солунян 5:23
                23. А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!
                На російській мові, це пишеться так:
                23. Сам же Бог мира да освятит вас во всей полноте, и ваш дух и душа и тело во всей целости да сохранится без порока в пришествие Господа нашего Иисуса Христа.
                ​Повнота людини є: дух ваш, і душа, і тіло​.
                Коли ви в реалі звертаєтесь до людини, чи звертаєтесь Ви до її Душі, чи до духу?
                Ні звичайно. Ви звертаєтесь до видимої частини людини - тіла.
                Кого з повноти Бога люди бачили? Ісуса Христа. Відповідно звертатись завжди треба до Господа. Винятком є лише молитва дана Господом.
                Якби Ви з\подивились роботу Сведенборга "Истинная Христианская религия", Ви б побачили, що самий перший розділ має заголовок
                Глава 1. Бог Создатель
                Але ж у Вас загальна думка важливіша Істини.

Комментарий

• Кадош
                  ...по водам

• 08 April 2002
                  • 59076

Сообщение от НовНик
                  Сведенборг дал мне понятие некоторых общих принципов мироустройства, и нужный вывод о "новой земле", у меня возник без НЕОС И КАЙНОС.
                  Вот-вот! Я именно об этом...
                  Это у Вас не эКзегетика, а какая-то эЙзегетика.
                  Не вытаскивание смысла ИЗ текста, а вкладывание В них, НУЖНЫХ СВЕДЕНБОРГУ, смыслов...

О том и речь... Христос и Апостолы говорят одно, но Вы слышите не их, а Сведенборга...
                  О том и речь, НовНик, о том и речь...
                  Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
                  Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• Vladilen
                    Ветеран

• 09 November 2006
                    • 71084

Сообщение от Воздух
                    Давайте разом подумаємо. Що таке храм? Це місце де людська душа зустрічається з Богом невидимим.
                    Амінь.

Сообщение от Воздух
                    Чому в Новому Єрусалимі не буде храму? Тому що Бог вже не буде невидимим для людських душ.
                    Ваш співрозмовник це заперечує?

Комментарий

• Vladilen
                      Ветеран

• 09 November 2006
                      • 71084

Сообщение от НовНик
                      Це так, маю паузу, а достойних відповідей нема.
                      Ви, як і Сведенбог та його послідовники,
                      відкидаете триедину сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа?

Комментарий

• НовНик
                        Ветеран
                        • 25 May 2021
                        • 1276

Сообщение от Кадош
                        Вот-вот! Я именно об этом...
                        Это у Вас не эКзегетика, а какая-то эЙзегетика.
                        Не вытаскивание смысла ИЗ текста, а вкладывание В них, НУЖНЫХ СВЕДЕНБОРГУ, смыслов...

О том и речь... Христос и Апостолы говорят одно, но Вы слышите не их, а Сведенборга...
                        О том и речь, НовНик, о том и речь...
                        Давайте еще раз.
                        Вы поняли правильный смысл понятий НЕОС И КАЙНОС? Айфоны Вас убедили?

Т.е., Вы тоже стали в позицию - "вообще". Это так, ни о чем конкретном.
                        Лингвистика подтвердила мое толкование "новой земли".

Комментарий

• Кадош
                          ...по водам

• 08 April 2002
                          • 59076

Сообщение от НовНик

Давайте еще раз.
                          Давайте еще раз!
                          Итак - Кайнос - это не то что Вы думаете.
                          Это не сотворенное только что!
                          Это то, чем не пользовались, либо то что хорошо сохранилось!

Вы-же, следуя логике подсунутой Вам Сведенборгом, впихнули в рассматриваемый стих не этот смысл, а смысл слова НЕОС, т.е. нечто сотворенное только что!
                          Так понятно, или опять нет?
                          Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
                          Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• Vladilen
                            Ветеран

• 09 November 2006
                            • 71084

Сообщение от НовНик
                            Давайте еще раз ...
                            Давайте, Нік.
                            Ви, як і Сведенбог та його послідовники, відкидаете триедину сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа?

Комментарий

• НовНик
                              Ветеран
                              • 25 May 2021
                              • 1276

Сообщение от Кадош
                              Давайте еще раз!
                              Итак - Кайнос - это не то что Вы думаете.
                              Это не сотворенное только что!
                              Это то, чем не пользовались, либо то что хорошо сохранилось!

Вы-же, следуя логике подсунутой Вам Сведенборгом, впихнули в рассматриваемый стих не этот смысл, а смысл слова НЕОС, т.е. нечто сотворенное только что!
                              Так понятно, или опять нет?
                              Уфф. Уже как бы и говорить не о чем; так нет же.
                              Откуда вы взяли "сотворенное только что"? Вы наверное понимаете "свежий" из моего этого ответа:
                              2537, καινός- новый
                              1. не бывший в употр.;
                              2. свежий;
                              3. недавний;
                              4. неизвестный;
                              Напоминаю вам, что мой ответ есть копия со словаря, это словарная статья. Я же написал:
                              Разница между "καινός​" и "νέος​​" применительно к предмету обсуждения в том, что первое означает новое вместо старого, а второе означает новое обновленное старое.​ Там никаким образом не упоминается/разумеется "сотворенное только что".
                              Еще раз, в моем ответе https://www.evangelie.eu/forum/вопросы-по-библии/105723-?p=10723302#post10723302, я на Вашем примере с Айфонах, ясно показал разницу между НЕОС И КАЙНОС.
                              Вы можете сколько угодно изобретать уловки, я Вас буду всегда отправлять на этот ответ.

Комментарий

• НовНик
                                Ветеран
                                • 25 May 2021
                                • 1276

Сообщение от Vladilen
                                Давайте, Нік.
                                Ви, як і Сведенбог та його послідовники, відкидаете триедину сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа?
                                Вам так хочеться? Ну-ну.
                                В чому полягає сповідувана Вами "триедина сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа"?
                                Тільки саме Ваше розуміння, а не "загальне". Бажано в деталях, щоб я їх не випитував.

Комментарий

Обработка...