Обоснование Три-Единства

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Кадош
    ...по водам

• 08 April 2002
    • 59747

Сообщение от Вовчик

С таким подходом к прочтению диалога между двумя участниками, к которому Вы хотите присоединиться, выражение "Страхуйте своё имущество" можно считать нецензурным!

Посмотрите, о чём шла речь, а не просто "вырывайте" три знакомые Вам буквы...
    Вы спросили! - Я ответил!
    Что не так?
    Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
    Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• Воздух
      Ветеран
      • 28 April 2022
      • 5281

Сообщение от Дмитрий Резник
      Те, що Б-г всюдисущий та всемогутній не означає, що Він є Трійця.
      Тоді, аби не витрачати час, до вас пряме запитання:
      Ви вважаєте Ісуса Христа Богом, Єдинородним Сином Бога Всевишнього?
      5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
      6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Вовчик
        Ветеран

• 09 July 2005
        • 34329

Сообщение от Кадош

Вы спросили! - Я ответил!
        Что не так?
        У кого я спросил? Почему я спросил?

Вы продолжаете не хотеть видеть главное и Вас это устраивает...
        Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...

Комментарий

• Вовчик
          Ветеран

• 09 July 2005
          • 34329

Сообщение от Воздух
          Почему это так важно/принципиально считать Иисуса Христа Богом?

Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...

Комментарий

• Дмитрий Резник
            Ветеран

• 14 February 2001
            • 15360

Сообщение от Воздух
            По-перше, бути Б-гом і бути Сином Всевишнього - це не одне й те ж саме.
            По-друге, якщо для Вас це одне й те ж саме, то я не знаю, як Ви розумієте слова "Б-г" і "Єдинорідний Син Всевишнього". Тому, якщо ми говоримо різними мовами, тобто вкладаємо в слова різний зміст, немає сенсу відповідати на Ваше питання, бо я не знаю, що воно означає.
            До того ж, здається, що для Вас "Б-г" і "Всевишній" - це різні особистості, бо не може бути хтось сином самого себе. А якщо так, це додає ще більше незрозумілого.
            С уважением,
            Дмитрий

Интересующихся темой понимания Нового Завета в еврейском контексте (и не только) приглашаю посетить блог https://dpreznik.wordpress.com/.

Комментарий

• Werty1383
              во Христе
              • 12 June 2023
              • 10386

Сообщение от lidacik
              [SIZE=18px]

Вы нигде не найдёте в Ветхом Завете даже намека на то, что Сын Божий уже существовал или каким-то образом проявлял свою деятельность. Там нет ни одного слова о Нем или от Него, что позволило бы предположить, что уже существующий Сын Божий позднее явит Себя на земле. В самом деле, если бы Ветхий Завет содержал ясное учение на такого рода событие, евреи не испытывали бы затруднений в принятии Мессии, когда Он пришел. Они, несомненно, ожидали Мессию, но не того, который якобы уже существовал на небе. С другой стороны, Библия ясно говорит нам, что Господь Бог Всемогущий ОБЕЩАЛ появление или рождение Мессии.
              Вот что Христос говорит о Себе, как о сошедшем с небес Сыне Человеческом
              библейские координаты нужны, или сами знаете?
              Как вы понимаете, "сойти с небес"?

Комментарий

• Werty1383
                во Христе
                • 12 June 2023
                • 10386

Сообщение от Вовчик
                Почему это так важно/принципиально считать Иисуса Христа Богом?
                Это не наши считалки, а реакция на реальность.
                кому-то не дано,
                Кому-то пока не открыто

Комментарий

• Вовчик
                  Ветеран

• 09 July 2005
                  • 34329

Сообщение от Werty1383

Это не наши считалки, а реакция на реальность.
                  кому-то не дано,
                  Кому-то пока не открыто
                  А на вопрос прямо ответить можешь?

Комментарий

• Werty1383
                    во Христе
                    • 12 June 2023
                    • 10386

По-перше, бути Б-гом і бути Сином Всевишнього - це не одне й те ж саме.
                    По-друге, якщо для Вас це одне й те ж саме, то я не знаю, як Ви розумієте слова "Б-г" і "Єдинорідний Син Всевишнього". Тому, якщо ми говоримо різними мовами, тобто вкладаємо в слова різний зміст, немає сенсу відповідати на Ваше питання, бо я не знаю, що воно означає.
                    До того ж, здається, що для Вас "Б-г" і "Всевишній" - це різні особистості, бо не може бути хтось сином самого себе. А якщо так, це додає ще більше незрозумілого.
                    Дима, есть Божия семья, но есть уникальный, Единородный Сын.
                    К примеру, есть много богов, но есть уникальныйистинный Бог, открытый ЙХВХ.

Комментарий

• Дмитрий Резник
                      Ветеран

• 14 February 2001
                      • 15360

Сообщение от Werty1383

Дима, есть Божия семья, но есть уникальный, Единородный Сын.
                      К примеру, есть много богов, но есть уникальныйистинный Бог, открытый ЙХВХ.
                      Вот видите, опять непонятки.
                      Я не знаю, что Вы имеете в виду, когда говорите, что есть много богов. Павел, например, имел в виду, что разные народы поклоняются множеству богов, но не то, что они есть на самом деле. И он же говорит, что поклоняющиеся им поклоняются демонам.
                      Накже мне непонятно, что Вы понимаете под термином "Единородный Сын". Значение тут неочевидно, каждый может понимать свое.
                      С уважением,
                      Дмитрий

Интересующихся темой понимания Нового Завета в еврейском контексте (и не только) приглашаю посетить блог https://dpreznik.wordpress.com/.

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 5281

Спробую уточнити.
                        Для мене Бог Всевишній це Бог Отець. Читаємо:
                        "Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті. (Вiд Iвана 14:10)".
                        Це не єдине місце Писання де говориться що те що робить Отець те саме робить і Син, тобто йдеться про діла Бога.
                        А ще є Дух Божий якого направляє людям Отець через Сина, а люди сприймають Його як Бога.
                        Тож бачимо Бога Єдиного який представлений людям у 3-х Іпостасях: Отець, Син, Дух.

6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Дмитрий Резник
                          Ветеран

• 14 February 2001
                          • 15360

Сообщение от Воздух
                          Спробую уточнити.
                          Для мене Бог Всевишній це Бог Отець. Читаємо:
                          "Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті. (Вiд Iвана 14:10)".
                          Це не єдине місце Писання де говориться що те що робить Отець те саме робить і Син, тобто йдеться про діла Бога.
                          А ще є Дух Божий якого направляє людям Отець через Сина, а люди сприймають Його як Бога.
                          Тож бачимо Бога Єдиного який представлений людям у 3-х Іпостасях: Отець, Син, Дух.
                          Пробачте, я цього не бачу. Ваші цитати з Івана нічого не доводять. Подивіться на розділ 17:

21 щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони...

Тут Єшуа бажає, щоб у учнів були такі ж взаємини з Б-гом, як і у нього. Але це не робіть учнів богами чи частинами Б-га.

Чи ось ще:

23 Я у них, а Ти у Мені, щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Мене Ти, і що їх полюбив Ти, як Мене полюбив.

Ви кажете: "а люди сприймають Його як Бога". По-перше, не всі люди. По-друге, деякі люди сприймають Будду як бога, але це не значить, що вони мають рацію.
                          Сам Єшуа себе Б-гом не називав, навпаки, закликав вклонятися одному Б-гові, як і сам він робив. І молився Б-гу, а не собі, і інших вчив Йому молитися.
                          С уважением,
                          Дмитрий

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 5281

Пробачте, я цього не бачу. Ваші цитати з Івана нічого не доводять. Подивіться на розділ 17:
                            Подивився і ... вирішив додати ще від Івана:
                            "Бо Отець і не судить нікого, а ввесь суд віддав Синові, 23 щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його. (Вiд Iвана 5:22,23)".
                            Ви особисто шануєте Отця як Бога? А Христос каже що Його треба шанувати як і Отця бо Отець весь суд передав Сину, тобто ми повинні сприймати Христа як Бога і відповідно шанувати.

Комментарий

• Дмитрий Резник
                              Ветеран

• 14 February 2001
                              • 15360

Сообщение от Воздух
                              Подивився і ... вирішив додати ще від Івана:
                              "Бо Отець і не судить нікого, а ввесь суд віддав Синові, 23 щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його. (Вiд Iвана 5:22,23)".
                              Ви особисто шануєте Отця як Бога? А Христос каже що Його треба шанувати як і Отця бо Отець весь суд передав Сину, тобто ми повинні сприймати Христа як Бога і відповідно шанувати.
                              Якщо цар надсилає посла, то посол репрезентує царя в іноземній державі. І посла шанують, як царя, бо він його представник. Образити посла те ж саме, що образити царя. Але це не значить, що посол і є цар, чи що до посла треба звертатися "ваша величність".
                              Та всі ці аргументи ні до чого, бо такі цитати не можуть переважити прості факти: Єшуа влонявся Отцю і молився Йому, а не собі. Він був окремою від Б-га особою. Це просто очевидно в євангельських текстах.
                              С уважением,
                              Дмитрий

Комментарий

• Воздух
                                Ветеран
                                • 28 April 2022
                                • 5281

Якщо цар надсилає посла, то посол репрезентує царя в іноземній державі. І посла шанують, як царя, бо він його представник. Образити посла те ж саме, що образити царя. Але це не значить, що посол і є цар, чи що до посла треба звертатися "ваша величність".
                                Не дуже вдалий приклад і ось чому. Посол є представником царя і його дійсно шанують ... як посла царя, а це не головне. Головне: посол не може вирішувати будь-які питання як цар, він має великі але обмежені (царем) повноваження.
                                У Христа повноваження Бога Отця?
                                Та всі ці аргументи ні до чого, бо такі цитати не можуть переважити прості факти: Єшуа влонявся Отцю і молився Йому, а не собі. Він був окремою від Б-га особою. Це просто очевидно в євангельських текстах.
                                "Через те відтепер ми нікого не знаємо за тілом; коли ж і знали за тілом Христа, то тепер ми не знаємо вже! (2-е до коринтян 5:16)".

Комментарий

Обработка...