Священное предание

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Певчий
    И будет Бог во всем
    Модератор Форума

• 16 May 2009
    • 62348

Та що ж ви такий незрозумілий.
    Бог знав що доведеться знищити майже весь світ водою? Та знав, знав ще до створення цього світу.
    Якими словами Він міг би пояснити людям що доведеться знищити те що Бог створив з любов'ю - які слова, зрозумілі людям, повинен був використати Він?
    І Бог, як люблячий Батько, пішов на використання слів самоприниження - з нескінченної любові Він це сказав.
    І тепер не зрозуміли?
    Богу не треба брехати, щоб донести Правду. Нерозумині саме такі, як ви, хто вважаэ, що Богу треба було збрехати людям. Своєю цією відповіддю ви перекресмлили те, що написали раніше: "Бог є АБСОЛЮТ, до Нього не можна застосовувати слово "помилка"."
    Написано: "Бог розкаявся". Хто таке сказав, Бог чи людина? Я стверджую, що то людина сказала, а не Бог. Не Дух Святий керував в той час писакою, а дух нечистий.

А те, що Бог знав, що люди падуть, я ніде не ставив під сумнів, а навпаки багато про це писав. Тому адресувати мені запитання: "Бог знав що доведеться знищити майже весь світ водою?", - це із серії ствердження: "А Волга впадає в Каспійське море!" Я дуже радий за вас, що ви визнаєте, що Бог знав і знає усе наперед. Але питання моє в іншому. Не Дух Святий висловився так про Бога, що Він розкаявся. Це нечестива и богохульна думка. Также, як и про Бога, Який зпокушує людей. Яков прямо сказав, що так казати про Бога неможна. А ті автори, хто дозволяв собі так казати про Бога, на від Духа Святого писали на той час. То були їх власні "ляпи", нечистиві, бо в них є хула на Бога.
    Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Воздух
      Ветеран
      • 28 April 2022
      • 5004

Сообщение от Певчий
      Не Дух Святий висловився так про Бога, що Він розкаявся. Це нечестива и богохульна думка.
      А як Дух Святий сказав про знищення майже всього світу водою? Не знаєте, а може Він просто промовчав - от так знищив Бог і ніяк не пояснив Свій вчинок, зовсім ніяк. А погані люди взяли і висловили свої нечестиві та богохульні думки. Так?

Ви пояснювали трирічній дитині чому трава зелена?
      5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
      6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
        Ветеран

• 09 November 2006
        • 71084

Сообщение от Воздух
        Бог є Дух. Ми говоримо про духовне. Яким органом [1], за допомогою чого [2] осягається мудрість від Бога?

Сообщение от Vladilen
        Душею, брате,
        за допомогою свого духа, слухняного Духу Його.

Сообщение от Воздух
        Вважаю трохи інакше: мудрість від Бога осягається серцем через віру Йому.
        Не можу погодитись, брате.
        Духовне осягається духовним за допомогою Святого Духа, а не сердечними емоціями.

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Мелодия
        Конечно, я это и имела ввиду, но меня тут же обвинили неизвестно в чем, на ровном месте!!!
        Ох, уж эти мужчины!
        - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Певчий
          И будет Бог во всем
          Модератор Форума

• 16 May 2009
          • 62348

А як Дух Святий сказав про знищення майже всього світу водою? Не знаєте, а може Він просто промовчав - от так знищив Бог і ніяк не пояснив Свій вчинок, зовсім ніяк. А погані люди взяли і висловили свої нечестиві та богохульні думки. Так?
          При знищенні допотопного світу водою Бог не брехав. А той, хто приписав Богові розкаяння, збрехав. Скоріш за все по незрілості свого розуму. Але ця людина і не сказала, що то Бог йому відкрив таке про Себе. Людина просто написала так, як думала. Вона наврядчи могла знати, що ії власну думку хтось з нерозумних буде колись видавати за "слово Боже".
          Ви пояснювали трирічній дитині чому трава зелена?
          Є різниця, коли людина сама від себе щось пояснію, і коли іі посилає Бог щось казати від Його Імені. Ці різні речі. Ті, хто називає Біблію "Словом Божим", не розуміються на таких поняттях. Тому вони називають "словами Божими" не тільки пророчі слова Духа Святого, чкі є в текстах Біблії, а взагалі все, що написано в Біблії, видають за "слова Божі". Тому й породжують так багато філософських шкіл...
          Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5004

Сообщение от Певчий
            Людина просто написала так, як думала. Вона наврядчи могла знати, що ії власну думку хтось з нерозумних буде колись видавати за "слово Боже".
            Тобто ви ось так легко зарахували до нерозумних Апостола Павла який сказав:
            "16 Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,
            17 щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова. (2-е Тимофiю 3:16,17)".

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Vladilen
            Духовне осягається духовним за допомогою Святого Духа, а не сердечними емоціями.
            1) "І промовив Петро: Ананію, чого сатана твоє серце наповнив, щоб ти Духу Святому неправду сказав та присвоїв із заплати за землю? (Дiї 5:3)".
            Чи не серце Ананії прочитав Дух Святий?

2) "8 І засвідчив їм Бог Серцезнавець, давши їм Духа Святого, як і нам,
            9 і між нами та ними різниці Він жодної не вчинив, очистивши вірою їхні серця. (Дiї 15:8,9)".
            Чи не чисте серце людини цікавить Бога?
            6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Певчий
              И будет Бог во всем
              Модератор Форума

• 16 May 2009
              • 62348

Тобто ви ось так легко зарахували до нерозумних Апостола Павла який сказав:
              "16 Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,
              17 щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова. (2-е Тимофiю 3:16,17)".
              Ні, Апостол Павел немає ніякого відношення до тих людей, які його слова наділяють своїм змістом.
              Ваш переклад хибний, підігнанний під філософську школу перекладачів, які так і спотворили слово Апостола. Павло не писав про те, що все Писання було написане пл надхненню Духа Святого. Він писав, що все Писання богодухновенне в значенні,що воно придатне Богові до вдохновення читачів. І саме надзнення від Духа допомогає відлічати, де слово Боже, а де слово людське. Коли Дух Святий одухотворяє написані тексти, тоді Сам Господь може проговорити до людини. І тоді читання Писання може бути корисним для назідання. А такої думки, що все, що написано у Писанні, надхнено Богом, Павло не писав. Перевід поганий. Синодальний переклад тут точніше передав зміст. Ви же своїм перекладом зліпили собі ідола, який помиляється і вже ніяк не являється Абсолютом.

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 5004

Сообщение от Певчий
                Ні, Апостол Павел немає ніякого відношення до тих людей, які його слова наділяють своїм змістом.
                Ваш переклад хибний, підігнанний під філософську школу перекладачів, які так і спотворили слово Апостола. Павло не писав про те, що все Писання було написане пл надхненню Духа Святого.
                Добре, наведу підрядник.
                Нажмите на изображение для увеличения.

Название:	0001.jpg
Просмотров:	1
Размер:	43.4 Кб
ID:	10161674

Посперечаємося про значення слова "боговдохновенно"?

Комментарий

• Певчий
                  И будет Бог во всем
                  Модератор Форума

• 16 May 2009
                  • 62348

Богодухновенно - це значить придатне для вдохновіння Божого.
                  Християнство то не релігія букви, яка вбиває, а то служіння духу. Тому Бог і не сприяв тому, щоб у дей була "буква". Не існоє оригінальних текстів Апостолів. Бо вони і не потрібні. Бог не книжку даровав людям, а Духа Святого. А Дух Святий може одухотворити любий текст і найти так долі істини, і проговорити через ті долі істини. Він і через ослицю може проговорити. Але від того ослиця не стане "Словом Божим"...

Комментарий

• Воздух
                    Ветеран
                    • 28 April 2022
                    • 5004

Сообщение от Певчий
                    Богодухновенно - це значить придатне для вдохновіння Божого.
                    Християнство то не релігія букви, яка вбиває, а то служіння духу. Тому Бог і не сприяв тому, щоб у дей була "буква". Не існоє оригінальних текстів Апостолів. Бо вони і не потрібні. Бог не книжку даровав людям, а Духа Святого. А Дух Святий може одухотворити любий текст і найти так долі істини, і проговорити через ті долі істини. Він і через ослицю може проговорити. Але від того ослиця не стане "Словом Божим"...
                    Це, звісно, не джерело, але й не вільне тлумачення.
                    Нажмите на изображение для увеличения.

Название:	0002.jpg
Просмотров:	1
Размер:	64.5 Кб
ID:	10161675

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Певчий
                    Він і через ослицю може проговорити. Але від того ослиця не стане "Словом Божим"...
                    Ослиця тут ні до чого - це чудо від Бога, а ми спілкуємось трохи про інше.

Комментарий

• Певчий
                      И будет Бог во всем
                      Модератор Форума

• 16 May 2009
                      • 62348

Це, звісно, не джерело, але й не вільне тлумачення.
                      Це підхід книжників, які не розуміють, що логіка завжди приводить людину до місця, де назначена зустріч. Коли людина вже вирішила щось для себе, то вона починеає притягати за вуха все, що побачить.
                      Саме тому в Біблії є тексти, де раби Божі казали, що то слово від Господа, щоб такий текст виділити у Біблії від інших текстів, де нема стверджування, що то слово від Бога. Бо треба озрізняти слова Божі від слід праведників.

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 5004

Сообщение от Певчий
                        Це підхід книжників, які не розуміють, що логіка завжди приводить людину до місця, де назначена зустріч. Коли людина вже вирішила щось для себе, то вона починеає притягати за вуха все, що побачить.
                        А до чого тут логіка людини, зрозумів би вас якщо б використали слово "Логос". Ви покладаєтесь на свій розум, такий сякий, і досі не зрозуміли що думки самі по собі мало чого значать без дара віри від Бога - про духовне розуміння кажу.

Комментарий

• Певчий
                          И будет Бог во всем
                          Модератор Форума

• 16 May 2009
                          • 62348

А до чого тут логіка людини
                          До того, що якщо людина сама себе впевнила у чомусь, то вона і буде у Біблії бачити те, що підтверджує її позицію. Так дії логіка. Адепти культу "свідків Ієгови" через свою самовпевненність бачать у Біблії лише те, що відповідає їх полглядам. І так у всіх філософських школах різних деномінацій. Вони бачать у Біблії лише те, що притзнає за істину іх деномінація. Це дія логики.
                          Ви покладаєтесь на свій розум, такий сякий, і досі не зрозуміли що думки самі по собі мало чого значать без дара віри від Бога - про духовне розуміння кажу.
                          Я визнаю, що мій розум не безгрішний і у мене, як і у всіх людей є свої "таргани" в голові. Тільки йолопи не здатні визнавати у себе "тарганів". Але це не означає, що я повинен відкинути розум і просто тупо повірити людям, і почати жити їх розумом. Якщо Господь мені показує мої помилки, то я не мазохіст, щоб не відмовлятися від своїх помилок. Але те, що бачу я, дає мені підстави не йти за товпою. А те, як ті люди доказують свою позицію, мене ще більше переконує, що їх позиція хибна. І я привів лише декілька прикладів з Біблії, де написано не коректно про Бога. І таких "ляпів" у Біблії хватає. Від того, що я визнаю, що в Біблії є не тільки слова Божі, а й думки людьськи, моя віра ніяк не зменьшується

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 5004

Сообщение от Певчий
                            Я визнаю, що мій розум не безгрішний і у мене, як і у всіх людей є свої "таргани" в голові. Тільки йолопи не здатні визнавати у себе "тарганів". Але це не означає, що я повинен відкинути розум і просто тупо повірити людям, і почати жити їх розумом.
                            Знову між нами непорозуміння. Прочитайте мій підпис. Вірити не людям, а Богу. Почати жити не своїм розумом, а розумом Христа. А свій розум використовувати за призначенням: для прийняття вірних рішень на грішній землі, для розумного спілкування з усіма окрім Бога.

Комментарий

• Vladilen
                              Ветеран

• 09 November 2006
                              • 71084

Сообщение от Vladilen

Сообщение от Воздух
                              Певчий,
                              Знову між нами непорозуміння. Прочитайте мій підпис. Вірити не людям, а Богу. Почати жити не своїм розумом, а розумом Христа. А свій розум використовувати за призначенням: для прийняття вірних рішень на грішній землі, для розумного спілкування з усіма окрім Бога.
                              Гарна порада, брате.
                              Але її неможливо дотриматись, якщо рішення не приймати під керуванням Святого Духа.
                              - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Певчий
                                И будет Бог во всем
                                Модератор Форума

• 16 May 2009
                                • 62348

Саме тому я й відмовляюсь КАТЕГОРИЧНО вірити людям, які кажуть, що Біблія - то є "Слово Боже". Бог ніде так не свідчив, і мені такого не казав. А хто має розум Христа, чи немає, про те свідчити повинен Сам Христос, а не люди самі про себе.

Комментарий

Обработка...