Священное предание

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Мелодия
    Ветеран
    • 23 October 2021
    • 6268

Сообщение от Певчий
    В мире есть много книг, о которых люди отзываются хорошо, говоря, что через них получают назидание. Зайдите на форумы мусульман и почитайте отзывы о Коране, как люди восхищаются этой книгой, говоря, что Аллах к ним говорит через нее.
    В Коране речь идет об Иисусе, о Его искупительной жертве за нас? Очень интересно, покажите мне это место!!!

И таких ляпов полно в Библии.
    Это у вас ляпы в понимании происходящего! Библия четко и ясно показывает нам Христа, пророческие главы в ВЗ - все о Нем!!!
    Чем больше мы читаем Библию и видим, как детали переплетаются воедино, тем больше растет наша уверенность в ее божественном происхождении.
    Мы не читаем Библию, чтобы понять себя, мы ее читаем , чтобы понять ЕГО, Бога!

Извините, конечно, вы модератор, и я не имею права вам хамить и грубить, но желание такое у меня есть.
    Поэтому, пожалуйста, не делайте так, чтобы я начала грешить и ничего больше не пишите в мой адрес!!!
    Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Певчий
      И будет Бог во всем
      Модератор Форума

• 16 May 2009
      • 62348

Я написал: "В мире есть много книг, о которых люди отзываются хорошо, говоря, что через них получают назидание. Зайдите на форумы мусульман и почитайте отзывы о Коране, как люди восхищаются этой книгой, говоря, что Аллах к ним говорит через нее."
      На что мне ответили:
      В Коране речь идет об Иисусе, о Его искупительной жертве за нас? Очень интересно, покажите мне это место!!!
      Эти люди точно также невнимательно и Библию читают. Они не следят за ходом мысли. Кстати это массовое явление у тех, кто называет Писание "Словом Божьим". Эта рассеянность умов может иметь общую причину. Ее еще называют "фанатизмом". При фанатизме разум не нужен, это лишняя "деталь"...
      Это у вас ляпы в понимании происходящего!
      Я задавал выше вопрос. Перефразирую его. Те, кто по дерзости своей называет Библию "Словом Божьим", верят в совершающего ошибки бога, за которые он потом раскаивается? Вопрос для всех, способных думать.
      Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 5004

Сообщение от Певчий
        Эти люди точно также невнимательно и Библию читают. Они не следят за ходом мысли. Кстати это массовое явление у тех, кто называет Писание "Словом Божьим". Эта рассеянность умов может иметь общую причину. Ее еще называют "фанатизмом". При фанатизме разум не нужен, это лишняя "деталь"...
        Бог є Дух. Ми говоримо про духовне. Яким органом [1], за допомогою чого [2] осягається мудрість від Бога?
        5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Певчий
          И будет Бог во всем
          Модератор Форума

• 16 May 2009
          • 62348

Ми говоримо
          Я не знаю скільки вас там і про що ви між собою говорите. Мені те і не цікаво. Я запитав, чи той бог, в якого вірують ті, що називають Писання "Словом Божим", помиляється, грішить, що потім розкаюється за свій гріх, чи ні? Бо людина написала, що розкаюється Бог. А значить ті, хто каже, що то Бог так Сам про Себе написав, а не просто людина не коректно висловилася, вірять у божка грішника. А такому богу довіряти - з головою не дружити. Вчора він помилився, коли створив людей. А завтра він скаже: "я думав, що спасу людство у Христі. Але знову помилився. Не вийшло, не зміг. Я старався, але припустив помилку. Краще б я нічого не творив, ніхто б і не постраждав тоді..." Ось такого божка Чарівника-недоучку малюють з Бога ті, хто називає Біблію "Словом Божим".
          Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Vladilen
            Ветеран

• 09 November 2006
            • 71084

Сообщение от Мелодия
            В Коране речь идет об Иисусе,
            Скорее, упоминание, сестра.

Сообщение от Мелодия
            о Его искупительной жертве за нас?
            Увы, там такого нет.
            Согласно корану, Иса просто человек, только один из пророков.

Сообщение от Мелодия
            Певчий,
            Это у вас ляпы в понимании происходящего! Библия четко и ясно показывает нам Христа, пророческие главы в ВЗ - все о Нем!!!
            Чем больше мы читаем Библию и видим, как детали переплетаются воедино, тем больше растет наша уверенность в ее божественном происхождении.
            Аминь!

Сообщение от Мелодия
            Мы не читаем Библию, чтобы понять себя, мы ее читаем , чтобы понять ЕГО, Бога!
            Хорошо сказано, сестра.

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Воздух
            Бог є Дух. Ми говоримо про духовне. Яким органом [1], за допомогою чого [2] осягається мудрість від Бога?
            Душею, брате,
            за допомогою свого духа, слухняного Духу Його.
            - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Мелодия
              Ветеран
              • 23 October 2021
              • 6268

Действительно, это очень любопытное явление, - когда говоришь человеку, что чтение Библии делает твое мышление христоцентричным, он тебе отвечает, что у тебя рассеянный ум. Ещё и обвиняет в фанатизме.
              Парадокс просто, ну что сказать?
              Таких уникумов надо рассматривать в микроскоп, как некое насекомое, бактерию или вирус. Я не вижу причин общаться с такими, как с разумными существами.
              Это кошмар!

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Vladilen
              Скорее, упоминание, сестра.

Увы, там такого нет.
              Согласно корану, Иса просто человек, только один из пророков.
              Конечно, я это и имела ввиду, но меня тут же обвинили неизвестно в чем, на ровном месте!!!
              Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Певчий
                И будет Бог во всем
                Модератор Форума

• 16 May 2009
                • 62348

Тезисы: "Библия - это Слово Божье" и "чтение Библии делает твое мышление христоцентричным" - это разные тезисы. Не способность удержать в разуме суть вопроса - это и есть рассеянный ум. Это не оскорбление. Это диагноз. Рассеянность ума - это распространенное явление. Многим людям тяжело удержать в уме длинные предложения, содержащие несколько мыслей. Прочитав одну мысль и начав читать вторую, они уже забывают про первую. А целостно воспринять абзац, состоящий больше, чем из одного предложения, для них это вообще проблема. И с такими умами эти люди рвутся толковать Библию.

О том, что Библию полезно читать во Святом Духе, я писал ранее много раз. Но у людей с рассеянными умами память девичья. И то, что Библию полезно читать при одухотворении текстов Богом, совсем не означает, что Библию можно называть "Словом Божьим". Это разные вещи.

Слово Божье - это не книжка, а наименование Логоса, Божьего Сына, Живого Бога. Он обращается к людям непосредственно. Никогда не читавший ни одной из версий библий Енох имел общение с Живым Господом, Словом Божьим. И читающие Библию могут и не иметь общения с Божьим Словом, воздавая Его почести книжке. И это уже одна из форм идолопоклонства.

Комментарий

• Воздух
                  Ветеран
                  • 28 April 2022
                  • 5004

Сообщение от Воздух
                  Сообщение от Vladilen
                  Душею, брате,
                  за допомогою свого духа, слухняного Духу Його.
                  Вважаю трохи інакше: мудрість від Бога осягається серцем через віру Йому.
                  6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Воздух
                    Ветеран
                    • 28 April 2022
                    • 5004

Сообщение от Певчий
                    Не способность удержать в разуме суть вопроса - это и есть рассеянный ум. Это не оскорбление. Это диагноз. Рассеянность ума - это распространенное явление. Многим людям тяжело удержать в уме длинные предложения, содержащие несколько мыслей. Прочитав одну мысль и начав читать вторую, они уже забывают про первую. А целостно воспринять абзац, состоящий больше, чем из одного предложения, для них это вообще проблема. И с такими умами эти люди рвутся толковать Библию.
                    А зараз перевірю який розум маєте ви.

Безглуздо навіть уявляти Бога Всевишнього подібним до людини, яка помиляється.
                    Чи знав Бог про первородний гріх людини? Абсолютно точно - знав, більше того - це Його Промисел. Чи знав Бог про безмежне розбещення допотопної людини і про знищення того світу? Абсолютно - це Його Промисел.
                    Чи знав Бог спочатку про Ісуса Христа, про Авраама, про Мойсея? Абсолютно - так. І це Його Промисел.
                    Чому тоді Бог вчинив так, як Він вчинив? А ось для розуміння цього потрібно мати не людський, читай обмежений, розум, а розум Людини - Ісуса Христа.
                    Для тих, хто не має розуму Христа, але хоча б трохи знайомий з побудовою серйозних систем управління, нехай навіть технічних.
                    Будь-яка технічна система працює стабільно тільки якщо вона має всередині себе підсистеми негативних зворотних зв'язків. Є системи без негативних зворотних зв'язків, але вони передбачають абсолютно точне відпрацювання всіма елементами системи завдання регулятора.
                    Едем початковий і був системою без негативного зворотного зв'язку, тобто і потрібно було всього-то абсолютно точно відпрацьовувати завдання регулятора - безгрішної людини. Але безгрішна людина стала грішною, тобто перейшли до системи з негативними зворотними звязками і так буде до Суду.
                    Незрозуміла для багатьох поведінка Бога - це створення божественної системи з пороху, це переробка породи з виходом: 2...3 грами золота з 1 тони породи.

Комментарий

• Певчий
                      И будет Бог во всем
                      Модератор Форума

• 16 May 2009
                      • 62348

А зараз перевірю який розум маєте ви.
                      Я поставив питання. Коли відповісте, будете мати МОРАЛЬНЕ праве ставити свої питання. А зараз ви дієта аморально.

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 5004

Сообщение от Певчий
                        Я поставив питання. Коли відповісте, будете мати МОРАЛЬНЕ праве ставити свої питання. А зараз ви дієта аморально.
                        Я вам відповів, але ви не зрозуміли. Якщо не зрозуміли з першого разу, перечитайте ще 2...3 рази.
                        Тільки не треба категоричної відмови - буду вважати що ви не пройшли перевірку. І не треба писати що вам "фиолетово" що я там вважаю, бо це буде свідчити проти вас.

Комментарий

• Певчий
                          И будет Бог во всем
                          Модератор Форума

• 16 May 2009
                          • 62348

Я вам відповів, але ви не зрозуміли. Якщо не зрозуміли з першого разу, перечитайте ще 2...3 рази.
                          Не побачив я відповіді. Так ваш бог помиляється чи ні? Чи прямо відповісти не здатні?

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 5004

Сообщение от Певчий
                            Не побачив я відповіді. Так ваш бог помиляється чи ні? Чи прямо відповісти не здатні?
                            Для тих хто не побачив: Бог є АБСОЛЮТ, до Нього не можна застосовувати слово "помилка".

Комментарий

• Певчий
                              И будет Бог во всем
                              Модератор Форума

• 16 May 2009
                              • 62348

Для тих хто не побачив: Бог є АБСОЛЮТ, до Нього не можна застосовувати слово "помилка".
                              Значить то не Дух Святий вдохновив писати у Біблії, що Бог розкаявся за Свої дії, а то нечистий дух так підказав написати про Бога? Якщо так, то треба чесно визнати, що в текстах Біблії є не тільки слова Божі, а є і людськи думки, які гріх називати "словом Божим". Якщо так, то які претензії до мене? Те, що Біблію корисно читати, якщо Дух Святий буде її одухотворяти, я писав багато разів. І це добре, що історичні церкви створили такий збірник і назвали його "Біблія". Той збірник також називають "Священне Писання". Але не "Слово Боже". Це різні речі. Неможна називати Біблію "Словом Божим". Це гріх. Це приписувати Богові слова, яких Він не говорив. Бог не казав, що Він розкаявся хоч у чому. То люди так написали, не коректно зформолювали свої думки. Але навіть вони не сказали, що то Бог їм відкрив, що Він розкаявся. А ті, хто називає Біблію "Словом Божим" автоматично стверджують, що вірять у бога, який помиляється.

Комментарий

• Воздух
                                Ветеран
                                • 28 April 2022
                                • 5004

Сообщение от Певчий
                                Значить то не Дух Святий вдохновив писати у Біблії, що Бог розкаявся за Свої дії, а то нечистий дух так підказав написати про Бога? ...
                                А ті, хто називає Біблію "Словом Божим" автоматично стверджують, що вірять у бога, який помиляється.
                                Та що ж ви такий незрозумілий.
                                Бог знав що доведеться знищити майже весь світ водою? Та знав, знав ще до створення цього світу.
                                Якими словами Він міг би пояснити людям що доведеться знищити те що Бог створив з любов'ю - які слова, зрозумілі людям, повинен був використати Він?
                                І Бог, як люблячий Батько, пішов на використання слів самоприниження - з нескінченної любові Він це сказав.
                                І тепер не зрозуміли?

Комментарий

Обработка...