Межконфессиональный диалог

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Denn Sandy
    Временно отключен

• 04 November 2009
    • 10116

Сообщение от zeroman

Это хороший результат после пропаганды о "красоте и правильности" православия.)))))))))
    Ото ж да))) С такими вот пропагандонами и врагов РПЦе не нать)))

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 72709

Сообщение от Vladilen

Брат, назову одну,
      но самую главную: Drunker - христианин.

Сообщение от zeroman
      Россияне тоже христиане.
      Да ...
      но фальшивые, попирающие заповеди Господа Иисуса Христа.
      - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Vladilen
        Ветеран

• 09 November 2006
        • 72709

Сообщение от Vladilen

Где Вы откопали эту цифру 62%? ссылку не дадите?

Сообщение от Drunker
        Гугл выдал такой результат, сгенерированный ИИ.
        Я обыскал весь интернет но не нашёл утверждения что "Бог существует с вероятностью 62%"​.
        Прямую ссылку и текст (с 62%) не приведёте?

Комментарий

• Vladilen
          Ветеран

• 09 November 2006
          • 72709

Сообщение от Drunker
          Потому что я православный христианин из УПЦ ...
          Из УПЦ Московского патриархата?

Комментарий

• Drunker
            ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
            • 10757

Сообщение от Vladilen
            Другой УПЦ в Украине нет. Так исторически сложилось. Нельзя перестать быть сыном своей матери.

По церковным канонам УПЦ имеет автономию в рамках РПЦ. По канонам церковь в отдельной стране не может сама себя объявить новым патриархатом или перейти в другой.

Изучите этот вопрос подробнее. Как создался Киевский патриархат. Как его не признавали другие православные церкви. Как он стал ПЦУ. Почему ПЦУ не признают все православные церкви.

Комментарий

• zeroman
              Ветеран

• 04 November 2012
              • 25950

Сообщение от Drunker

Другой УПЦ в Украине нет. Так исторически сложилось. Нельзя перестать быть сыном своей матери.

По церковным канонам УПЦ имеет автономию в рамках РПЦ. По канонам церковь в отдельной стране не может сама себя объявить новым патриархатом или перейти в другой.
              Хороша мамаша...)))))

Сообщение от Drunker
              Изучите этот вопрос подробнее. Как создался Киевский патриархат. Как его не признавали другие православные церкви. Как он стал ПЦУ. Почему ПЦУ не признают все православные церкви.
              Просто кровь из глаз...)))))))))))) Её не признают такие же шовинисты и преступники. Сербы небось какие? Ну конечно...))))

Такое родиться может только в православии.

Все буде добре, бо ми того варті...
              "нравится не нравится...", росія нами вдавиться

Комментарий

• Vladilen
                Ветеран

• 09 November 2006
                • 72709

Сообщение от Vladilen

Сообщение от Drunker
                Для настоящих христиан, УПЦ МП это злая мачеха, а не мать.

Комментарий

• Drunker
                  ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                  • 10757

Сообщение от Vladilen
                  Для настоящих христиан, УПЦ МП это злая мачеха, а не мать.
                  Это Ваше личное мнение. Я так не считаю.

Почти все православные украинцы были крещены в этой церкви.

Комментарий

• Воздух
                    Ветеран
                    • 28 April 2022
                    • 6154

Сообщение от Drunker
                    Який статус у УПЦ (мп)?
                    Чотири помісні церкви визнали ПЦУ.
                    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
                    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Drunker
                      ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                      • 10757

Сообщение от Воздух
                      Який статус у УПЦ (мп)?
                      Вас цікавить канонічний статус?

Я думаю автономна церква. Хоча УПЦ розпочала процес відокремлення від РПЦ. І це трохи неканонічно.

Чотири помісні церкви визнали ПЦУ.
                      Але ж чомусь не всі.

І ще наскільки я знаю всі таїнства УПЦ визнаються в ПЦУ. Це головне, що треба знати.

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 6154

Сообщение от Drunker
                        Вас цікавить канонічний статус?
                        Так, особливо з 2018 року.
                        Я думаю автономна церква. Хоча УПЦ розпочала процес відокремлення від РПЦ. І це трохи неканонічно.
                        Це зовсім не канонічно, а от це канонічно - з ПАТРІАРШОГО І СИНОДАЛЬНОГО ТОМОСУ НАДАННЯ АВТОКЕФАЛЬНОГО ЦЕРКОВНОГО УСТРОЮ ПРАВОСЛАВНIЙ ЦЕРКВI УКРАЇНИ:
                        "До того ж, цим підписаним Патріаршим і Синодальним Томосом ми визнаємо та проголошуємо встановлену в межах території України Автокефальну Церкву нашою духовною донькою та закликаємо всі світовi Православнi Церкви визнавати її як сестру та згадувати під іменем «Святіша Церква України», як таку, що має своєю кафедрою історичне місто Київ, не може ставити єпископів чи засновувати парафiї за межами держави; вже існуючі відтепер підкоряються, згідно з порядком, Вселенському Престолу, який має канонічні повноваження в Діаспорі, бо юрисдикція цієї Церкви обмежується територією Української Держави".
                        Тобто, або УПЦ (МП) приєднується до ПЦУ, або стає екзархатом РПЦ в Україні.
                        Але ж чомусь не всі.
                        Тому що досі ще не вирішалась доля УПЦ (МП), але ж зараз і вирішується, погано що через суди.
                        І ще наскільки я знаю всі таїнства УПЦ визнаються в ПЦУ. Це головне, що треба знати.
                        Це не може відбуватися дуже довго - або українська церква, або не українська.
                        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Drunker
                          ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                          • 10757

Сообщение от Воздух
                          Це зовсім не канонічно, а от це канонічно
                          З приводу канонічності ПЦУ є багато питань. Найперше - це висвячення священників. Томос не дав відповідь чому священники висвячені в розколі приймаються в тому ж чині.

Крім того думаю Ви знаєте, що згідно Томосу ПЦУ отримала набагато менше автономії ніж мала УПЦ, ще й втратила можливість мати зарубіжні парафії. А вони зараз дуже потрібні коли так багато українців виїхали за кордон.

Менше автономії - наприклад, миро вони мають отримувати з Константинополя. Я припускаю, що таким чином Константинополь натякає на безблагодатність або спірну благодатність висвячень в єпископи ПЦУ.

Тому що досі ще не вирішалась доля УПЦ (МП), але ж зараз і вирішується, погано що через суди.
                          Якщо Ви про світські суди, то це дуже погано. Держава не повинна втручатися у справи Церкви. Це порушення права на свободу віросповідання закріплене в Конституції.

Зараз в Україні іде кампанія проти УПЦ, якою займається СБУ. Краще б вона займалась безпекою України. Натомість вона розповсюджує фейки, а українці раді вірити цим фейкам - точно як москалі вірять їхній пропаганді.

І це теж втручання у справи Церкви. Так було і при більшовиках - спецслужби котролювали яку церкву дозволити, кого призначити, що проповідувати тощо.

Це не може відбуватися дуже довго - або українська церква, або не українська.
                          Церква - понад націями, оскільки Христос - глава Церкви.

Для мене Українська Православна Церква - це українська церква. І таких як я багато. А за "українську" церкву виступають в основному ті, хто туди не ходив і ходити не буде.

Я впевнений, що місцеві католики і протестанти підтримують ПЦУ як українську церкву. Але приєднуватися до неї не збираються.

Комментарий

• Denn Sandy
                            Временно отключен

• 04 November 2009
                            • 10116

Сообщение от zeroman
                            Хороша мамаша...)))))

Просто кровь из глаз...)))))))))))) Её не признают такие же шовинисты и преступники. Сербы небось какие? Ну конечно...))))

Такое родиться может только в православии.
                            Ну а что вы хотите? Иудушка отрабатывает свои 30 монеток для царька и для гундяя... пожалеть бы его, да нельзя еретиков таковых жалеть. Бог пусть разберется.

Комментарий

• janzen
                              Временно отключен

• 30 January 2013
                              • 5881

Сообщение от Denn Sandy

Пардон, это жа Влад - у него память как у золотой рыбки, он забывает написанное выше через 5 секунд. И снова всё везет по кругу... думаю, тут что-то старческое уже.
                              Влад притворяется ДОБРЕНКИМ чтобы вашими руками гадость устроит ,гнилая у вас компания

Комментарий

• Воздух
                                Ветеран
                                • 28 April 2022
                                • 6154

Сообщение от Drunker
                                Зараз в Україні іде кампанія проти УПЦ, якою займається СБУ. Краще б вона займалась безпекою України. Натомість вона розповсюджує фейки, а українці раді вірити цим фейкам - точно як москалі вірять їхній пропаганді.
                                До вас поки що одне запитання: ви мешкаєте за межами України?

Комментарий

Обработка...