Как доказать существование Бога?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5007

Сообщение от НовНик
    В чому полягає сповідувана Вами "триедина сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа"?
    Тільки саме Ваше розуміння, а не "загальне". Бажано в деталях, щоб я їх не випитував.
    А якщо так: є нетварний світ: Бог Отець, Син Божий, Дух Божий.
    Є тварні світи: невидимий та видимий. Поєднання нетварного світу та тварного тільки через Ісуса Христа, Який є: Син Божий з боку нетварного світу, а також Син Людський з боку тварних світів.
    А ще є Дух Божий, який походить від Отця і пов’язує Отця та Сина Божого, далі цей Дух Божий через Сина Людського входить у тварні світи: невидимий та видимий.
    Кого та що бачимо? Бачимо нетварну Трійцю та тварні невидимий та видимий світи.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
      Ветеран
      • 25 May 2021
      • 1276

Сообщение от Воздух
      А якщо так: є нетварний світ: Бог Отець, Син Божий, Дух Божий.
      Є тварні світи: невидимий та видимий. Поєднання нетварного світу та тварного тільки через Ісуса Христа, Який є: Син Божий з боку нетварного світу, а також Син Людський з боку тварних світів.
      А ще є Дух Божий, який походить від Отця і пов’язує Отця та Сина Божого, далі цей Дух Божий через Сина Людського входить у тварні світи: невидимий та видимий.
      Кого та що бачимо? Бачимо нетварну Трійцю та тварні невидимий та видимий світи.
      Звичайно. Розглядати можна будь які варіанти.
      Давайте зразу уточнимо, запропоновані Вами ідеї мабуть не відображають "офіційну" думку теології нинішньої Церкви?
      Тепер.
      Треба брати не поєднання двох, а поєднання трьох, як мета, причини і наслідок.
      Окрім того.
      Як поєднувались нетварний і тварні світи до народження Ісуса, Сина Марії?
      Кожна людина "живе" одночасно в природному світі тілом, і в Духовному світі - Духом. Саме через кожного з нас відбувається поєднання двох тварних світів.
      Який статус кожного члена нетварної трійці?
      Яке між ними співвідношення?
      Де вони знаходяться (можливо, де не знаходяться)?
      Ну і саме головне.
      ДЛЯ ЧОГО ВСЕ ЦЕ БОГУ ТВОРЦЮ. Яка мета самого Творення?
      Може питання не правильному порядку, але вони правильні.
      новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Vladilen
        Ветеран

• 09 November 2006
        • 71084

Сообщение от Vladilen

Давайте, Нік.
        Ви, як і Сведенбог та його послідовники, відкидаете триедину сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа?

Сообщение от НовНик
        Вам так хочеться? Ну-ну.
        В чому полягає сповідувана Вами "триедина сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа"?
        Тільки саме Ваше розуміння, а не "загальне". Бажано в деталях, щоб я їх не випитував.
        Нік,
        неввічливим є відповідіти на запитання співрозмовника своїм запитанням.
        - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• НовНик
          Ветеран
          • 25 May 2021
          • 1276

Сообщение от Vladilen
          Сообщение от Vladilen

Давайте, Нік.
          Ви, як і Сведенбог та його послідовники, відкидаете триедину сутність Бога як Отця, Сина і Святого Духа?

Нік,
          неввічливим є відповідіти на запитання співрозмовника своїм запитанням.
          Щоб відповісти, про відкидання чогось, треба зрозуміти, про що йде мова.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5007

Сообщение от НовНик
            Треба брати не поєднання двох, а поєднання трьох, як мета, причини і наслідок.
            Так і написав про триєдність - ви Духа Божого не побачили?
            Окрім того.
            Як поєднувались нетварний і тварні світи до народження Ісуса, Сина Марії?
            Так само як і тепер: Отець, Син, Дух. Ісус Христос і Син Божий, і Син Людський, чи ви вважаєте що Син Людський з'явився після народження Ісуса Христа у тілі людини, а до цього існував тільки Син Бога?
            Який статус кожного члена нетварної трійці?
            Ще раз: Бог Єдиний, Всюдисущий - ми розглядаємо Бога з позиції людини (творіння), "бачимо" Бога і у нествореному світі і у створених світах, розуміємо (наскільки можемо) "несумісність" цих світів, приходимо до Трійці.
            Яке між ними співвідношення?
            Бог Єдиний у іпостасях: Отець, Син, Дух.
            Де вони знаходяться (можливо, де не знаходяться)?
            Вже відповів - Бог Всюдисущий.
            Ну і саме головне.
            ДЛЯ ЧОГО ВСЕ ЦЕ БОГУ ТВОРЦЮ. Яка мета самого Творення?
            Краще апостола Павла я не відповім:
            "А коли Йому все Він упокорить, тоді й Сам Син упокориться Тому, Хто все впокорив Йому, щоб Бог був у всьому все. (1-е до коринтян 15:28)".
            5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
            6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
              Ветеран

• 09 November 2006
              • 71084

Сообщение от Vladilen

Давайте, Нік.

Сообщение от НовНик
              Щоб відповісти, про відкидання чогось, треба зрозуміти, про що йде мова.
              Мова йде про те, що Сведенборг та його послідовники протиричасть одній з головних доктрин християнства про сутність Бога, як Отця, Сина та Сятого Духа.

Сведенборг, Эммануил

Википедия
              https://ru.wikipedia.org › wiki › Сведенборг,_Эммануил

Вложения

Комментарий

• Кадош
                ...по водам

• 08 April 2002
                • 59076

Сообщение от НовНик
                Откуда вы взяли "сотворенное только что"?
                Не я, а Вы!
                Это-ж Вы заявили, что новая земля - это та которая будет сотворена ВМЕСТО нынешней...
                Т.е. Вы воткнули в тот стих слово неос, а не кайнос.
                Опять не дошло?

Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
                Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• НовНик
                  Ветеран
                  • 25 May 2021
                  • 1276

Сообщение от Кадош
                  Не я, а Вы!
                  Это-ж Вы заявили, что новая земля - это та которая будет сотворена ВМЕСТО нынешней...
                  Т.е. Вы воткнули в тот стих слово неос, а не кайнос.
                  Опять не дошло?
                  Ну так ведь в начале этой главы Откровения сказано, Откровение Иоанна Богослова 21:1
                  1. И увидел я новое небо и новую землю, ибо прежнее небо и прежняя земля миновали, и моря уже нет.
                  Раз прежние миновали, то новая земля буде ВМЕСТО нынешней.
                  Ну и дальше там, по прежнему, как было.
                  Без неос и кайнос.​​​​​​​

Комментарий

• Кадош
                    ...по водам

• 08 April 2002
                    • 59076

Сообщение от НовНик

Ну так ведь в начале этой главы Откровения сказано, Откровение Иоанна Богослова 21:1
                    1. И увидел я новое небо и новую землю, ибо прежнее небо и прежняя земля миновали, и моря уже нет.
                    Раз прежние миновали, то новая земля буде ВМЕСТО нынешней.
                    С чего это?
                    Я-ж Вас пытался вразумить и не раз...
                    Приводил Вам соответствующие стихи, которые Вы упустили в своём "богословии".
                    Напоминаю:

Откр.11:15 И седьмой Ангел
                    вострубил, и раздались на небе
                    громкие голоса, говорящие: царство
                    мира соделалось [царством] Господа

нашего и Христа Его, и будет
                    царствовать во веки веков.

Если верить Вашей т.з., то это просто глупость.
                    1) Зачем делать царство мира - царством Хрсита, если оно все равно будет уничтожено, и царство Господа, вечное Его царство будет уже на какой-то иной, а не на этой земле?
                    2) Зачем писать, что царствовать в этом обновленном мире Христос будет во веки веков? Если оно будет уничтожено, с Вашей т.з....
                    Так что - Как видите, без неос и кайнос, этого понять никак нельзя...

Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
                    Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• НовНик
                      Ветеран
                      • 25 May 2021
                      • 1276

Сообщение от Vladilen
                      Сообщение от Vladilen

Давайте, Нік.

Мова йде про те, що Сведенборг та його послідовники протиричасть одній з головних доктрин християнства про сутність Бога, як Отця, Сина та Сятого Духа.

Сведенборг, Эммануил

Википедия
                      https://ru.wikipedia.org › wiki › Сведенборг,_Эммануил

Вам важко зрозуміти мене?
                      В чому полягає "одна з головних доктрин християнства про сутність Бога, як Отця, Сина та Сятого Духа"? В Вашому розумінні.
                      Не в загальноприйнятому, а в Вашому.
                      Мені не потрібні посилання, тим більш на таке першоджерело, як Вікіпедія.
                      Інакше, нема вигаданого хто знає ким протиріччя, а Ви провокуєте мене на дискусію з Вікіпедією, залишаючись осторонь. Це по меншій мірі некрасиво.

Комментарий

• Vladilen
                        Ветеран

• 09 November 2006
                        • 71084

Сообщение от НовНик
                        В чому полягає "одна з головних доктрин християнства про сутність Бога, як Отця, Сина та Сятого Духа"? В
                        Нік,
                        Ви християнин?

Комментарий

• НовНик
                          Ветеран
                          • 25 May 2021
                          • 1276

Сообщение от Кадош
                          С чего это?
                          Я-ж Вас пытался вразумить и не раз...
                          Приводил Вам соответствующие стихи, которые Вы упустили в своём "богословии".
                          Напоминаю:

Откр.11:15 И седьмой Ангел
                          вострубил, и раздались на небе
                          громкие голоса, говорящие: царство
                          мира соделалось [царством] Господа

нашего и Христа Его, и будет
                          царствовать во веки веков.

Если верить Вашей т.з., то это просто глупость.
                          1) Зачем делать царство мира - царством Хрсита, если оно все равно будет уничтожено, и царство Господа, вечное Его царство будет уже на какой-то иной, а не на этой земле?
                          2) Зачем писать, что царствовать в этом обновленном мире Христос будет во веки веков? Если оно будет уничтожено, с Вашей т.з....
                          Так что - Как видите, без неос и кайнос, этого понять никак нельзя...
                          Да бог с Вами.
                          Я не говорил об уничтожении царства какого либо.
                          я писал, https://www.evangelie.eu/forum/%D0%B...5#post10719295
                          "Потому что речь идет о Новой Церкви, которая заменит развращенную Иудейскую Церковь."
                          Это иносказание, или внутренний духовный смысл букв.
                          И да. Возникла Новая Церковь - Христианская.
                          А земля, она слава Богу пока существует.

Комментарий

• НовНик
                            Ветеран
                            • 25 May 2021
                            • 1276

Сообщение от Vladilen
                            Нік,
                            Ви християнин?
                            Ми це питання вже обговорювали.

Я так розумію, що Ви не хочете брати на себе захист "однієї з головних доктрин християнства".

Комментарий

• Vladilen
                              Ветеран

• 09 November 2006
                              • 71084

Сообщение от Vladilen

Нік,
                              Ви християнин?

Сообщение от НовНик
                              Ми це питання вже обговорювали.
                              Але я так і не отримав прямої однозначної відповіді: "так" або "ні".

Сообщение от НовНик
                              Я так розумію, що Ви не хочете брати на себе захист "однієї з головних доктрин християнства".
                              Хочу и можу ...
                              але для відповіді повинен знати: чи вірите Ви Христу, чи Сведенборгу?

Комментарий

• НовНик
                                Ветеран
                                • 25 May 2021
                                • 1276

Сообщение от Воздух
                                Так і написав про триєдність - ви Духа Божого не побачили?
                                Я мав на увазі потрійність і світів (та і решти всього).

Так само як і тепер: Отець, Син, Дух. Ісус Христос і Син Божий, і Син Людський, чи ви вважаєте що Син Людський з'явився після народження Ісуса Христа у тілі людини, а до цього існував тільки Син Бога?
                                Апостольський символ віри
                                1. Вірую в Бога Отця Всемогутнього, Творця неба і землі.
                                2. І в Ісуса Христа, Його Єдиного Сина, Господа нашого;
                                3. Що був зачатий від Духа Святого, народився від Діви Марії;
                                4. Що страждав за Понтія Пилата, був розп’ятий, і помер, і був похований, зійшов у ад.
                                5. Третього дня воскрес із мертвих;
                                6. Вознісся на небеса, і сидить праворуч Бога Отця Вседержителя;
                                7. Звідки прийде судити живих і мертвих.
                                8. Вірую в Духа Святого;
                                9. В Святу Вселенську Церкву і спільність святих;
                                10. Відпущення гріхів;
                                11. Воскресіння тіла;
                                12. І вічне життя! Амінь.

Бог існує завжди в своїй повноті. До Колоссян 2:9,10
                                9. бо в Ньому тілесно живе вся повнота Божества.
                                10. І ви маєте в Нім повноту, а Він Голова всякої влади й начальства.
                                Тому, ​Син Людський існував завжди. Але. До народження Сина Марії - Ісуса і його вознесіння, зв'язок Бога природним (видимим) світом здійснювався через Духовний (невидимий) світ. Тому в Старому Заповіті, практично нема вислову Святий Дух.

Ще раз: Бог Єдиний, Всюдисущий - ми розглядаємо Бога з позиції людини (творіння), "бачимо" Бога і у нествореному світі і у створених світах, розуміємо (наскільки можемо) "несумісність" цих світів, приходимо до Трійці.

Бог Єдиний у іпостасях: Отець, Син, Дух.
                                Що є не Біблійне, стосовно Бога, поняття "іпостась"?
                                Це особистість?

Вже відповів - Бог Всюдисущий.
                                Гаразд, давайте по іншому. Що є в Вашій класифікації нетварний світ?

Краще апостола Павла я не відповім:
                                "А коли Йому все Він упокорить, тоді й Сам Син упокориться Тому, Хто все впокорив Йому, щоб Бог був у всьому все. (1-е до коринтян 15:28)".
                                Тобто.
                                Якщо:
                                18. А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. (Від Матвія 28:18)
                                2. бо Ти дав Йому владу над тілом усяким, щоб Він дав життя вічне всім їм, яких дав Ти Йому. (Від Івана 17:2)
                                Значить Мета Творення досягнута?​​

Комментарий

Обработка...