Вопросы к местным избирателям Зеленского
Свернуть
X
-
-
Прокомментировать:
-
Бути фаріонівцем чи українцем?
Я з тої категорії українців, які народилися в УРСР при СРСР. Тоді російська мова насаджувалася як головна і на ній повинні були розмовляти представники всіх народів Союзу. При цьому я навчався в українській школі, де всі предмети викладалися на українській мові. Тому українську мову я знав завжди. Але моє оточення в більшості розмовляло між собою на російській мові. І дома, і на дворі з друзями, і навіть у школі на перервах більшість була російськомовна. Потім пішов в СПТУ, де також всі спілкувалися на російській мові. Ми слухали російський рок. Таким чином я був російськомовним українцем. І до 2022 року я не мав ніяких нападок за свою російськомовність. А коли на Україну напали російські окупанти у 2014 році і їх пропаганда почала брехати, що начеб-то в Україні хтось ображає російськомовних, я зазвичай закривав росіянам рота і свідчив, що жодного разу за все своє життя ніхто мені і слова не сказав у Києві за мою російськомовність. І таких, як я, в моєму оточенні було дуже багато. Росіяни, почувши таку відповідь, або казали, що я брешу, або просто переходили до іншої теми...
А потім прийшов 2022 рік, повномасштабна навала російських окупантів на Україну. З того часу багато українців стали відмовлятися від російської мови. Моя донька, разом з чоловіком, який завжди був російськомовним, також прийняли рішення відмовитися від російської мови. І онуки тепер розмовляють українською і зовсім не знають російської мови. Я ж залишився російськомовним. Не в моєму віці вже переналаштовуватися. Мені зручніше розмовляти, думати, писати саме на російській мові. Мені вже скоро відходити на той світ, так що не маю бажання витрачати час на те переналаштовування себе. При цьому я за те, щоб в Україні була єдина державна мова - українська. І офіційні всі державні документи повинні прийматися саме на державній мові. А між собою люди повинні мати право розмовляти на тій мові, на якій їм зручніше. І, слава Богу, українське законодавство закріпило таке право громадянам України, що ніхто не має права принижувати людей за мовними ознаками. Але...
Пісок 2022 року в Україні появилося багато шанувальників комуністки Фаріон, яка почала ображати російськомовних захисників України. Вона публічно почала навішувати різні ярлики на українських воїнів, називаючи їх "недоукраїнцями", які розмовляють на "собачій мові". І її почали підтримувати багато шанувальників. Так з'явилася секта фаріонівців. Люди, які були далекі не тільки від окопів, а багато з них взагалі писали за меж України, як свідчили записи на їх сторінках у Фейсбуці, писали десь з Європи, а також писали з затишних диванів, паскудити українських військових за їх російськомовність. І мене дивувала повна бездіяльність Влади. Чому фаріонівців не судили? Вони ж порушували закони України. І у мене склалося враження, що Влада Зеленського навмисно не заважала ображати військових. Бо це допомогає розколювати суспільство за мовними питанням, що працює саме на ворога. Значить Зеленському саме це і було потрібне.
Є різниця між фаріонівцями і українцями. Українці люблять Україну, поважають державну мову, але при цьому не принижують людей за мовними ознаками. А от фаріонівці мають ненависть навіть до захисників країни, якщо вони російськомовні. І тепер я більше не можу собі дозволити закривати рота російській пропаганді за її заяви, що російськовні в Україні стали людьми другого сорту, це недолюди, недоукраїнці, як казала Фаріон.
Україномовні захисники не принижують своїх російськомовних побратимів. Це факт. На фронті дуже багато російськомовних українців. Принижують російськомовних захисників або ухилянти, які не бажають собою замінити російськомовних, або агентура кремля. І я допускаю думку, що серед фаріонівців є дуже багато кремлеботів. Вони навмисно розколюють українців, як Фаріон тим займалася, аби відбити бажання у російськомовних українців йти на фронт. Бо навіщо їм йти, ставати каліками, гинути, щоб потім про них казали, що вони недоукраїнці? І якщо держава буде і надалі мовчати і допомогати фаріонівцям розколювати Україну, тоді як законодавство надає право громадянам України спілкуватися між собою на любій мові світу, то це лише буде підтверджувати думку, що влада Зеленського лише імітує бурхливу діяльність, а насправді робить все, аби знищити Україну зсередини...
Прокомментировать:
-
Marina Daniluk-Yarmolaeva
Як розгубити друзів і нажити ворогів на пустому місці? Майстер-клас від пана Зеленського.
Президент вийшов на брифінг і не міг упустити момент аби не укусити Кудрицького.
"Він був очільником великої системи й ця система мала забезпечити безпеку нашої енергетики, він повинен це робити і він це не зробив", – сказав він.
Водночас президент додав, що не має жодного особистого ставлення до Кудрицького. Нє вєрю)
Здається, Єврокомісія отримала пруф про вибіркове правосуддя та тиск на опонентів.
І до речі, чому пан президент нічого не каже про Галущенка, Шурму та режисера Кірющенка, який розбагатів на енергетиці? Певно, тому що це професіонали. З правильного кошика.Прокомментировать:
-
Валерій Прозапас
Не розумію цієї спроби засекретити суди щодо "превентивних санкцій" проти Порошенка.
За логікою все має бути якраз навпаки - максимальна відкритість для інформування суспільства та міжнародних партнерів про такі ужасні зловживання, що аж заборонили керувати авіаносцями.
Чому ж не роблять і приховують "злочини Порошенка"?
Скоріше за все просто знову залізли ногами в маргарин, як це вже було у випадках з генералами Марченко та Павловським, "справою Шеремета", полковником Червінським та іншою портновщіною;
і аргументація там рівня "вбив брата" та "здав Маріуполь" (що вже на жаль продемонстрували представники Уряду).
Тільки от цього разу в цій ганьбищі беруть участь найвищі посадовці, включно з прем'єркою Свириденко, яка підписала всю цю дічь і тепер не хоче виглядати гірше Азарова з Януковичем, тому і вимагає "секретності".
Але для них найцікавіше почнеться, коли справа дійде до Європейських судів - дивіться щоб після них ви персонально не втратили безвіз, такі розумні. Тє.Прокомментировать:
-
Сергій Кривоноса
Персонал F-16 перевели в піхоту. Частина людей загинула. Частина потрапила у полон. Ми дивувались, звідки йде витік інформації?
Прокомментировать:
-
Юрий Гарькавец
Те що випало на долю зраджених владою воїнів нормальній людині і уявити не можна. 58 воїнів підірвали прямо в ліжках. Сотню закатували тортурами та голодом.Всього по команді зе передали в полон біля трьох тисяч військових. Повернулася додому лише незначна їх частина.Ті орки провели суд у Ростові над військовими. Влада навіть не протестувала на це звіряче дійство.
Я в 21 році був у Маріуполі. Бачив ті мури , які були побудовані зі сторони Донецька. А ось зі сторони Бердянська нічого не було. Бо був захищений перешийок до Криму. 5 ліній мінування. До 22 року владою було знято 3.5 млн мін. Відведені були війська.Азовське море було розміноване. Сам зе приїздив контролювати той процес.
І ось в 22 Азовці отримали удар в спину. Це були з боку влади навмисні дії. Справжня зрада. Результат полон гарнізону, тисячи вбитих жителів Маріуполя і напівзруйноване місто.
Як про таке можна мовчати, пробачити і забувати. Ми що оті рибки гупії?! Чи це сьогодні не на часі? Чи знання про численні втрати з-за дій влади роз'єднує націю?! Мабуть що так. На тих кому все по барабану і тих у кого болить за долю Неньки.Прокомментировать:
-
Дмитро Чекалкін
Тепер колишній міністр Кулєба пропонує "розібратись з дезінформуванням вищого керівництва держави щодо намірів РФ напередодні повномаштабного нападу" (с) аж до "справ про державну зраду" (с).
Це той самий Кулєба, який зі сміхом розповідав як його ще листопаді 2021 попереджали американські посадовці і "пропонували копати окопи".
А він на це ржунькав, перебуваючи на високій державній посаді з усіма повноваженнями.
Не казав Арахамії на його "СNN хуже Скабєєвой" - "ти шо, дурачок?"
Не підказував Верещук припинити шоу з "шаттлами" на Чонгарі.
Не зупинив воплі Гетманцева про "50 мільярдів ЗСУ це популізм!"
Не пішов на гівношоу Шустера і на слова Білецького про "Порошенко домовився здати Маріуполь" не вказав на реальну небезпеку Маріуполю після "розведень військ" та розмінування акваторії.
І навіть не доніс інформацію американців до лейтенанта Баканова, щоби той займався перевіркою мінування стратегічних об'єктів на небезпечних напрямках, замість саджати того ж Порошенка.
Уявляєте, скільки всього можна було зробити ЗА 5 МІСЯЦІВ ДО НАПАДУ?
Все, що зробив, це вже після ""про..балі" - потужно запропонував "відбиватись лопатами" та понапризначав сексологінь.
**
То кого ж саме треба "притягати до відповідальності"?
Знову ця клята невизначеність.Прокомментировать:
-
Юрко Космина
ДУМА ПРО ЄДИНИЙ ТЕЛЕМАРАФОН
У щорічному звіті для держав-кандидатів на вступ у ЄС Єврокомісія оприлюднила вимогу зупинити формат телемарафону “Єдині Новини” не пізніше, ніж Україна призупинить воєнний стан. За свіжими даними медіамоніторингів, із народних депутатів, яких пускали в етер марафону минулого тижня, 83% представляли президентську партію “Слуга Народу”. Не менш часто в етерах з'являються радники голови Офісу Президента Сергій Лещенко та Михайло Подоляк.
в епоху соцмереж, добу смартфону
нема сумніш в Європі новини:
прийшла вказівка телемарафону
скінчитись не пізніше від війни...
бравурні звіти, кліпи з псом Патроном,
потужний чос, незламна тріскотня —
чотири роки з телемарафоном
дзюрчала Єдність в очі нам щодня!
експертні тріпи Міші та Сірьожі,
мольфар, чаклун, нардепи від “Слуги”
робили все, щоб месиджі ворожі
у мозок нам не вклали вороги!