Мудрость для совершенных.

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Мелодия
    Ветеран
    • 23 October 2021
    • 6299

Сообщение от Воздух
    Так, але не зовсім так - перечитайте До римлян 2:14,15.
    Дякую, перечитала весь розділ.
    Однак, ви згодні з тим, що для відроджених людей в законі є особлива користь - він показує їм, чим вони зобов'язані Христу, який виконав закон і поніс його прокляття замість них і заради їхнього блага, пробуджує в них ще більшу подяку Йому і спонукає виявляти цю подяку, ще ретельніше дотримуючись закону як правило слухняності?

Це власне суть того, про що ми сперечалися)

2 і не стосу́йтесь до віку цього, але перемініться відно́вою вашого розуму, щоб пізнати вам, що́ то є воля Божа, добро, приємність та доскона́лість.
    ( Римлян 12)

Щоб зрозуміти, що таке відкрита воля Бога для нас у Біблії, хіба потрібні почуття більш ніж розум? Закон - це написане чорним по білому та крапка. Про яке серце ви говорите?
    Чи може це моє особисте сприйняття - акцент на розумі більше, ніж на почуттях?
    Я можу зробити висновок, що Христос мені дає зараз те, чого в мене особливо не було !
    Последний раз редактировалось Мелодия; 07 November 2024, 10:41 PM.
    Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Воздух
      Ветеран
      • 28 April 2022
      • 5289

Сообщение от Мелодия
      Однак, ви згодні з тим, що для відроджених людей в законі є особлива користь - він показує їм, чим вони зобов'язані Христу, який виконав закон і поніс його прокляття замість них і заради їхнього блага, пробуджує в них ще більшу подяку Йому і спонукає виявляти цю подяку, ще ретельніше дотримуючись закону як правило слухняності?
      Згоден, але знову це "але". Вважаю, що головне в законі це любов - любов до Бога та людей. Це і довів Ісус Христос, це і є головним орієнтиром для відроджених людей, а хвала, слухняність, терпіння... є складові процесу духовного зростання.
      2 і не стосу́йтесь до віку цього, але перемініться відно́вою вашого розуму, щоб пізнати вам, що́ то є воля Божа, добро, приємність та доскона́лість.
      ( Римлян 12)

Щоб зрозуміти, що таке відкрита воля Бога для нас у Біблії, хіба потрібні почуття більш ніж розум? Закон - це написане чорним по білому та крапка. Про яке серце ви говорите?
      Почну з останнього вашого запитання - відповідь виділив.
      "29 Успадкують праведні землю, і повік будуть жити на ній.
      30 Уста праведного кажуть мудрість, язик же його промовляє про право,
      31 Закон Бога його в його серці, кроки його не спіткнуться. (Псалми 36:29-31)".

Тепер про співвідношення розуму та серця. Відроджена людина має свій розум [1], в голові, а має розум Христов [2] який у серці її. Так от: розум [2] змінює розум [1] - тільки так. Тому більш за все треба зберігати серце своє через яке і проходить оновлення розуму людини. Звісно, серце та розум людини треба розглядати у сукупності.
      Чи може це моє особисте сприйняття - акцент на розумі більше, ніж на почуттях?
      Ви недооцінюєте серце - це не тільки почуття, хоча вони дуже важливі для людини.
      5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
      6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Кадош
        ...по водам

• 08 April 2002
        • 59747

Сообщение от zeroman
        Вы это о пришельцах с Нибиру?
        Илия был человек подобный нам... Не читали?
        Прочитайте...

Если нет, то может Иисус умер зря если так просто рождается "устойчивый рвотный рефлекс на грех"?
        А кто говорил, что Вы без Его крови хоть на что-то способен?
        Вы, если наезжаете, то читайте так как я пишу, а не так, как Вам хочется понимать.
        Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
        Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

Обработка...