Как доказать существование Бога?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Кадош
    ...по водам

• 08 April 2002
    • 59747

Сообщение от Воздух
    А ви зовсім мало знаєте
    мало знаешь - крепче спишь!

Я не собираюсь с Вами спорить!
    Продолжайте завидовать, если не желаете извиниться...
    Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
    Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 71547

Сообщение от Caleb
      Кадош,
      Я сказал ,что перепутал имя бедняка с именем Лазаря, хотя в первом моем сообщенин имени вообще нет.
      у вас не получится уйти от сути притчи.
      Уйдёт ...
      ведь в диалогах с христианами он ищет не истину, а повод поспорить и настоять на своей версии интерпретации, какой бы дикой она не была.

- Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Vladilen
        Ветеран

• 09 November 2006
        • 71547

Сообщение от Caleb
        Кадош,
        обвиняете именно вы
        Знамо дело.

Комментарий

• Vladilen
          Ветеран

• 09 November 2006
          • 71547

Сообщение от Caleb
          Кадош,
          Вы лучше у себя бревна поищите, а не в чужих глазах соломинку ...
          Этого не будет НИКОГДА ...
          ему бревно мешает.

Комментарий

• Caleb
            Ветеран
            • 08 January 2024
            • 10806

Сообщение от Кадош
            ... которая намекает на мою невменяемость,
            Я за вашу интерпретацию не ответственен, но другие участники темы говорят похоже о вас.

Когда поняли, что облажались с тем, будто Лазарь там, чего-то просил...
            Просил богач, имени мы его не знаем, может и Лазарь

ЧТо если человек не верит Моисею и пророкам, то и Воскресшему не поверит!
            Так о чем не поверит то, об условиях ада в который попал богач.
            А расказывая притчу что делают? Именно рассказывают что будет в аду.

Комментарий

• Кадош
              ...по водам

• 08 April 2002
              • 59747

Сообщение от Caleb
              Я за вашу интерпретацию не ответственен
              Это да! Вы ответственны только за свои слова...
              Только и за них Вы никак не желаете нести ответственность, всё на меня пытаетесь ее скинуть...
              Просил богач
              Наконец Вы это поняли...
              , имени мы его не знаем
              Это точно, узнаем только после суда...
              , может и Лазарь
              Вы продолжаете пытаться себя выгородить...
              Вы неисправим...

Так о чем не поверит то, об условиях ада в который попал богач.
              А расказывая притчу что делают? Именно рассказывают что будет в аду.
              В сотый раз повторяю - И ЧТО???
              Разве Авраам чего-то Христу запрещал?
              Разве Авраам вообще кому-то запрещал говорить об этом?
              Нет!
              Ну так чего Вы из пальца высасываете то чего в той притче в принципе нет...
              То богача - Лазарем обзовете, то меня в этом обвините, то придумаете суть притчи, которой в той притче никогда не было...
              Матф.5:17 Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить(отменить или упразднить) пришел Я, но исполнить.
              Матф.5:18 Ибо истинно говорю вам: доколе не прейдет небо и земля, ни одна иота или ни одна черта не прейдет из закона, пока не исполнится все.

Комментарий

• Caleb
                Ветеран
                • 08 January 2024
                • 10806

Сообщение от Кадош

В сотый раз повторяю - И ЧТО???
                Разве Авраам чего-то Христу запрещал?
                Речь не о Христе, а о том, нужно ли тиражировать эту притчу.
                сама притча ясно говорит нет, разговор должен остаться конфеденциальным

Комментарий

• НовНик
                  Ветеран
                  • 25 May 2021
                  • 1304

Сообщение от Воздух
                  Якщо ви про людину, то згоден, але ж ми говоримо про Бога.
                  Параметри, властивості, ... образу Бога (людини), подібні до відповідних параметрів, властивостей, ... його прообразу (Бога). Тим більше, що людина не тільки образ, а ще й подоба.

А ви не заперечуєте що Бог всюдисущий? ні?
                  Якщо так, тоді Бог Єдиний і Один ОДНОМОМЕНТНО представлений у різних світах як: Отець, Син, Дух.
                  Тобто, Бог Отець - Єдиний Бог, Бог Син - той ж Єдиний Бог, Бог Дух - знов таки той ж Єдиний Бог.
                  Далі: і Отець, і Син, і Дух проявляють Себе як Особистість, тобто мають абсолютно всі ознаки Особистості.
                  Тут особливість ось у чому: прояви Особистості Отця, Особистості Сина, Особистості Духа - ТОТОЖНІ.
                  Звичайно всюдисущий. Але всюдисуща особистість Єдиний Бог (в Своїй повноті).
                  Якщо вони ТОТОЖНІ, то це не особистості.
                  Ваше визначення особистості звучить: має унікальні біологічні та соціальні якості. Унікальні ніяк не ТОТОЖНІ.
                  Ось дивіться. Всі свої служіння, людини завершує тілом. Ніхто не вважає, що якісь служіння людина виконує Душею, якісь духом, якісь тілом. Так і говорять: той то, виконав таку роботу.
                  Так і Бог.
                  Він не посилає на одні служіння Сина, на інші Отця, ще на інші - Святого Духа. Всі свої дії, Бог виконує в Своїй повноті.

Як це не знаєте, так після Суду - цей вірш читали?
                  "Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне. (Об'явлення 20:14)".
                  Ой-ой. Скільки тут можна говорити.
                  Завжди треба відрізняти тілесну смерть від духовної.
                  Тілесна смерть, це, ну мабуть підійде - деструкція.
                  Духовна смерть, це неможливість виконати своє призначення, для людини - неможливість ввійти в Царство Боже (Небеса).
                  Чи можлива деструкція для духовних сутностей, якими є "Смерть же та ад"? Я вважаю - ні.
                  Тому друга смерть для "Смерть же та ад", є введення їх в стан (місце) "озеро огняне". Це значить, що вони "Смерть же та ад" вже ніколи не зможуть ввійти в Небеса.
                  І тому.
                  Ісус Христос, отримав повну владу (згадуємо початок цього діалогу).
                  новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Werty1383
                    во Христе
                    • 12 June 2023
                    • 10437

Сообщение от Кадош
                    Какое же это чудо?
                    Это иудейское богословие... этому еврейских мальчиков, со времен Моисея, с пяти лет учат.
                    Вы о каком Лазаре? О том, которого Иисус воскресил? Это два совершенно разных Лазаря... Не перемешивайте их...
                    Но и мидраш может быть основан на реальных событиях
                    почему бы и нет?

Комментарий

• Werty1383
                      во Христе
                      • 12 June 2023
                      • 10437

Сообщение от Vladilen
                      Сообщение от Werty1383

А в чем именно чудо?

Да, это так, Калеб.
                      Но чудесным является только существование Царства Небесного, никак не Шеола, тем более, Ада.
                      Интересно
                      определение чуда, это то, к чему мы еще не привыкли?

Комментарий

• Vladilen
                        Ветеран

• 09 November 2006
                        • 71547

Сообщение от Werty1383
                        Но и мидраш может быть основан на реальных событиях
                        почему бы и нет?
                        Так и есть, Werty.

Комментарий

• Воздух
                          Ветеран
                          • 28 April 2022
                          • 5307

Сообщение от НовНик
                          Параметри, властивості, ... образу Бога (людини), подібні до відповідних параметрів, властивостей, ... його прообразу (Бога). Тим більше, що людина не тільки образ, а ще й подоба.
                          Бог - Творець, людина творіння - якщо ви не бачите різниці, нічим допомогти не можу.
                          Звичайно всюдисущий. Але всюдисуща особистість Єдиний Бог (в Своїй повноті).
                          Якщо вони ТОТОЖНІ, то це не особистості.
                          Ваше визначення особистості звучить: має унікальні біологічні та соціальні якості. Унікальні ніяк не ТОТОЖНІ.
                          Наводив визначення особистості для людини.
                          Ось дивіться. Всі свої служіння, людини завершує тілом. Ніхто не вважає, що якісь служіння людина виконує Душею, якісь духом, якісь тілом. Так і говорять: той то, виконав таку роботу.
                          Так і Бог.
                          Він не посилає на одні служіння Сина, на інші Отця, ще на інші - Святого Духа. Всі свої дії, Бог виконує в Своїй повноті.
                          У повноті, бо Бог Єдиний, але у тварних світах ... - про що сказав Христос?
                          "Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його. (Вiд Iвана 16:7)".
                          Ой-ой.
                          Та хоча б і "ай-ай" - говоримо по суті, а не фехтуємо словами.
                          Тому друга смерть для "Смерть же та ад", є введення їх в стан (місце) "озеро огняне". Це значить, що вони "Смерть же та ад" вже ніколи не зможуть ввійти в Небеса.
                          А я назву це вічним відлученням від Бога і що це змінює? ми про одне говоримо різними словами.
                          І тому.
                          Ісус Христос, отримав повну владу (згадуємо початок цього діалогу).
                          І що? смерть вже в озері огнянім?
                          5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
                          6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
                            Ветеран
                            • 25 May 2021
                            • 1304

Сообщение от Воздух
                            Бог - Творець, людина творіння - якщо ви не бачите різниці, нічим допомогти не можу.
                            Дивно, що Ви не бачите нічого спільного між образом і прообразом; та ще й подібними.
                            Це схоже, як зараз фірми випускають смартфони. Одна й та ж схема, аде є версія преміум, а є версія лайт. Різниця в ємності акумулятора, розмірі пам'яті, захисті екрану. Часто в них навіть різні торгові найменування, але основа, схема ідентична.
                            В чому на Вашу думку полягає образ і подоба людини від Творця?

Наводив визначення особистості для людини.
                            А чим воно не підходить для інших живих?

У повноті, бо Бог Єдиний, але у тварних світах ... - про що сказав Христос?
                            "Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його. (Вiд Iвана 16:7)".
                            Людина всі свої служіння виконує в повноті, але завжди своїм тілом.
                            Божественні дії в нашому світі, після вознесіння Христового, виконуються Святим Духом, і це є повнота Бога для нас. Молимося ми Господу нашому Ісусу Христу, і це є повнота Бога для нас в такому служінні.

Та хоча б і "ай-ай" - говоримо по суті, а не фехтуємо словами.

А я назву це вічним відлученням від Бога і що це змінює? ми про одне говоримо різними словами.

І що? смерть вже в озері огнянім?
                            Мені здається, що відлучення, це роз'єднання тих, хто був з'єднаний. Але, хай так.
                            Я не знаю де та смерть.
                            Господу підкорено все.
                            новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Тихий
                              Ветеран
                              Совет Форума

• 14 May 2007
                              • 8513

Сообщение от Werty1383
                              Интересно
                              определение чуда, это то, к чему мы еще не привыкли?
                              То есть, если сосед со второго этажа залил живущего на первом первый раз, то это чЮдо ?😂
                              Ad fontes

Ватник, это человек нетрадиционной умственной ориентации...(с)

Комментарий

• Воздух
                                Ветеран
                                • 28 April 2022
                                • 5307

Сообщение от НовНик
                                В чому на Вашу думку полягає образ і подоба людини від Творця?
                                Та про це вже багато разів говорилося.
                                Образ Бога в людині є присутність властивостей Бога в людині, таких як можливість творити нове, розумність, свободна воля.
                                Подоба Бога в людині це практична реалізація її духовних можливостей аж до досягнення людиною святості, досягнення вершин досконалості закладених Богом.
                                А чим воно не підходить для інших живих?
                                Намагаюсь не плутати Творця та творіння.
                                Божественні дії в нашому світі, після вознесіння Христового, виконуються Святим Духом, і це є повнота Бога для нас.
                                А для ангелів теж виконуються Духом Святим?
                                Молимося ми Господу нашому Ісусу Христу, і це є повнота Бога для нас в такому служінні.
                                Молимося ми Отцю небесному в ім'я Господа нашого Ісуса Христа.
                                5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
                                6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

Обработка...