Как доказать существование Бога?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 4997

Сообщение от НовНик
    Що є не Біблійне, стосовно Бога, поняття "іпостась"?
    Це особистість?
    Це прояви Бога Єдиного. Проведемо уявний експеримент - дуже грубе порівняння: уявіть що якась людина має таку якість як всюдисущність. Ця людина є директор заводу, він ж батько своїх дітей. Ця людина проводить зустріч з представниками організацій-партнерів - він особистість? В цей ж час ця людина відпочиває з дітьми у міському парку - він особистість? Йдеться про одну людину, але з унікальною якістю яка дозволяє людям говорити про дві особистості.
    Гаразд, давайте по іншому. Що є в Вашій класифікації нетварний світ?
    "Єдиний, що має безсмертя, і живе в неприступному світлі, Якого не бачив ніхто із людей, ані бачити не може. Честь Йому й вічна влада, амінь! (1-е Тимофiю 6:16)".
    Виділив. Цей світ безначальний.
    Тобто.
    Якщо:
    18. А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. (Від Матвія 28:18)
    2. бо Ти дав Йому владу над тілом усяким, щоб Він дав життя вічне всім їм, яких дав Ти Йому. (Від Івана 17:2)
    Значить Мета Творення досягнута?​
    А що Отець вже все упокорив Сину, невже вже і смерть знищена?
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 71071

Сообщение от НовНик
      Я мав на увазі потрійність і світів (та і решти всього) ...
      Нік,
      я так і не отримав відповіді на своє запитання: "Ви християнин"? Достатньо відповісти "так" або "ні".

- Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• НовНик
        Ветеран
        • 25 May 2021
        • 1275

Сообщение от Vladilen
        Сообщение от Vladilen

Нік,
        Ви християнин?

Але я так і не отримав прямої однозначної відповіді: "так" або "ні".

Хочу и можу ...
        але для відповіді повинен знати: чи вірите Ви Христу, чи Сведенборгу?
        Чесно кажучи не цікаво. Але гаразд.
        Я прагну бути християнином, чи є я ним, оцінить Бог в свій час.
        Для врозуміння приклад, До филип'ян 3:12,13
        12. Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене.
        13. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду…

Я вірю Ісусу Христу.
        Сведенборг теж вірив Ісусу Христу.
        новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Vladilen
          Ветеран

• 09 November 2006
          • 71071

Сообщение от НовНик
          Чесно кажучи не цікаво. Але гаразд.
          Я прагну бути християнином ...
          Так Ви ще не христианин?

Комментарий

• НовНик
            Ветеран
            • 25 May 2021
            • 1275

Сообщение от Воздух
            Це прояви Бога Єдиного. Проведемо уявний експеримент - дуже грубе порівняння: уявіть що якась людина має таку якість як всюдисущність. Ця людина є директор заводу, він ж батько своїх дітей. Ця людина проводить зустріч з представниками організацій-партнерів - він особистість? В цей ж час ця людина відпочиває з дітьми у міському парку - він особистість? Йдеться про одну людину, але з унікальною якістю яка дозволяє людям говорити про дві особистості.
            Угу.
            Це буде одна й та сама людина.
            Чому у Вас виходить дві, чи навіть три людини (особистості)?
            До речі, непогано було б тут привести визначення "особистості".
            Яка різниця між особистістю й людиною?

"Єдиний, що має безсмертя, і живе в неприступному світлі, Якого не бачив ніхто із людей, ані бачити не може. Честь Йому й вічна влада, амінь! (1-е Тимофiю 6:16)".
            Виділив. Цей світ безначальний.
            Якось не дуже, самі розсудіть: неприступне світло - є безначальний світ.
            Якщо наполягаєте, то слідом питання.
            А чути може?
            А нюхати?
            А торкатися?
            А смакувати?

А що Отець вже все упокорив Сину, невже вже і смерть знищена?
            Що є смерть людини, з точки зору Бога?
            В моєму розумінні, це зовсім не той процес, якого бояться всі тілесні люди.
            Після прояснення цього питання, легше бути знайти відповідь на Ваше питання.

Комментарий

• НовНик
              Ветеран
              • 25 May 2021
              • 1275

Сообщение от Vladilen
              Так Ви ще не христианин?
              А Ви вже християнин?
              Хто Вам це сказав?

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 4997

Сообщение от НовНик
                Угу.
                Це буде одна й та сама людина.
                Чому у Вас виходить дві, чи навіть три людини (особистості)?
                У мене виходить одна людина з якостями Бога.
                Якось не дуже, самі розсудіть: неприступне світло - є безначальний світ.
                Якщо наполягаєте, то слідом питання.
                А чути може?
                А нюхати?
                А торкатися?
                А смакувати?
                А що це за запитання? до чого тут тілесні відчуття - про Безначального Бога йдеться, до того ж у неприступному світлі.
                Що є смерть людини, з точки зору Бога?
                В моєму розумінні, це зовсім не той процес, якого бояться всі тілесні люди.
                Після прояснення цього питання, легше бути знайти відповідь на Ваше питання.
                Добре, йдеться про другу смерть людини.
                Тепер почую відповідь?
                6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
                  Ветеран
                  • 25 May 2021
                  • 1275

Сообщение от Воздух
                  У мене виходить одна людина з якостями Бога.
                  Чому ж я й просив дати визначення особистості. Як може бути одна людини = дві особистості?
                  Є якесь психічне захворювання з такими симптомами.

А що це за запитання? до чого тут тілесні відчуття - про Безначального Бога йдеться, до того ж у неприступному світлі.
                  Це мав бути жарт, може невдалий, вибачте.
                  Але питання про те, що Ви нетварний світ зрівняли з світлом. В моєму розумінні, світ, навіть нетварний значно ширше/вище світла. Світло може бути лише одним з компонентів світу.
                  Окрім того, неприступний, це не невидимий; це такий до якого нема доступу. Коли якимось чином доступ буде наданий, то його (нетварний світ) що, буде видно?

Добре, йдеться про другу смерть людини.
                  Тепер почую відповідь?
                  Відповідь про що?
                  Чи Отець вже все упокорив Сину?
                  Чи про Мету Творення?
                  Давайте говорите про упокорення другої смерті.
                  Що під цим треба розуміти?
                  Я буду скорочувати.
                  “друга смерть” — це не фізична смерть тіла, а духовна смерть, тобто остаточна віддаленість душі від життя з Господом, яка самостійно обирається через зло й відкидання добра і істини. Це — стан остаточного осуду або погибелі, який означає життя у пеклі, тобто стан внутрішнього відчуження від Бога й справжнього духовного життя. Можна сказати, це стан Духовної погибелі.
                  Як тоді розуміти упокорення другої смерті Богу?
                  Мені пам'ятається, що десь в діалогах, хтось доводив, шо Царство Боже, дається Господом тому, кому Він забажає. Якщо це так, то друга смерть Йому упокорена.
                  З іншої сторони. чому Бог прийняв на себе плоть. Тому що люди настільки ввійшли в гріх, що не було ніякої можливості вмираючим тілом пройти в Царство Боже (Небеса), і Бог своєю боротьбою з пеклом переміг його. Цим Він звільнив дорогу до Небес, тобто друга смерть не стала обов'язковою. Значит Він переміг її. А раз переміг, значить підкорив Собі. Як писав Павло? "Поглинута смерть перемогою!"
                  Але ж, Творення продовжується. Люди народжуються, вмирають; хтось йде в Небеса, хтось в пекло.
                  Мета, виходить, ще не досягнута.

Комментарий

• Werty1383
                    во Христе
                    • 12 June 2023
                    • 9846

От темы, в который раз, ушли
                    Бога доказывать наверное, пройденный этап
                    Но как доказать, что вера наша, не пустышка?
                    Вовчик вот, предлагает или по воде ходить, или мертвых воскрешать, а на худой конец, и двигание гор, сойдет
                    А как вы считаете?

Комментарий

• Vladilen
                      Ветеран

• 09 November 2006
                      • 71071

Сообщение от НовНик
                      А Ви вже християнин?
                      Так, Нік,
                      а Ви християнин або послідовник Сведенборга?

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 4997

Сообщение от НовНик
                        Чому ж я й просив дати визначення особистості. Як може бути одна людини = дві особистості?
                        Є якесь психічне захворювання з такими симптомами.
                        Ви просто уважніше читайте - людина не може мати дві особистості, бо це творіння Бога, а не Бог. Я навів уявний експеримент і про це сповістив.
                        Але питання про те, що Ви нетварний світ зрівняли з світлом. В моєму розумінні, світ, навіть нетварний значно ширше/вище світла. Світло може бути лише одним з компонентів світу.
                        Окрім того, неприступний, це не невидимий; це такий до якого нема доступу. Коли якимось чином доступ буде наданий, то його (нетварний світ) що, буде видно?
                        Я послався на апостола Павла у його посланні Тимофею - маєте більш значуще джерело визначення нетварного світу? тоді наведіть.
                        У вас розуміння видимого світла, а апостол Павло пише про безначальне невидиме Світло.
                        Мені пам'ятається, що десь в діалогах, хтось доводив, шо Царство Боже, дається Господом тому, кому Він забажає. Якщо це так, то друга смерть Йому упокорена.
                        Йшлося про тих хто не йде на Суд, про тих хто буде царювати з Христом до Суду.

Комментарий

• Vladilen
                          Ветеран

• 09 November 2006
                          • 71071

Сообщение от Воздух
                          НовНик,
                          Ви просто уважніше читайте - людина не може мати дві особистості, бо це творіння Бога, а не Бог.
                          Це правда, брате.
                          Декілька особистостей може мати лише единий істинний Бог. Людині важко це зрозуміти,

Але якщо Його творіння повністтю розуміє сутність Творця, то Він не може бути істинним Богом.

Комментарий

• НовНик
                            Ветеран
                            • 25 May 2021
                            • 1275

Сообщение от Vladilen
                            Так, Нік,
                            а Ви християнин або послідовник Сведенборга?
                            Ви бажаєте мірятись хто більший? Я в такі ігри не граю.
                            На Ваше питання я вже відповідав.
                            На моє питання Ви відповіли не повністю.

Комментарий

• Vladilen
                              Ветеран

• 09 November 2006
                              • 71071

Сообщение от НовНик
                              Ви бажаєте мірятись хто більший? Я в такі ігри не граю.
                              Християнська віра це НЕ ігри.

Сообщение от НовНик
                              На Ваше питання я вже відповідав.
                              Нечітко.
                              Я так і не зрозумів: Ви християнин або послідовник Сведенборга?

Сообщение от НовНик
                              На моє питання Ви відповіли не повністю.
                              Доповнюю.

Я прийняв: викупну жертву Господа Ісуса Христа за свої гріхи, абсолютну авторітетність Біблії, УСІ християнські доктрини, у тому числі, сприймати Бога як Отця, Сина і Святого Духа в Їх єдності.

Комментарий

• НовНик
                                Ветеран
                                • 25 May 2021
                                • 1275

Сообщение от Vladilen
                                Християнська віра це НЕ ігри.

Нечітко.
                                Я так і не зрозумів: Ви християнин або послідовник Сведенборга?
                                Я бачу, що не зрозуміли.
                                Ви намагаєтесь ввести протистояння там де його немає.
                                Якщо Ви читали роботи Сведенборга, то мали би зрозуміти по змісту робіт, що більшого послідовника Ісуса Христа, чим Сведенборг, на цій планеті не було ще. Це видно саме по змісту робіт. Звісно, якщо Ви цього не зрозуміли, Ви користуєтесь Вікіпедією.

Доповнюю.

Я прийняв: викупну жертву Господа Ісуса Христа за свої гріхи, абсолютну авторітетність Біблії, УСІ християнські доктрини, у тому числі, сприймати Бога як Отця, Сина і Святого Духа в Їх єдності.
                                Десь я уже читав схоже, мабуть оце, Від Луки 18:11,12
                                11. ... Дякую, Боже, Тобі, що я не такий, як інші люди: здирщики, неправедні, перелюбні, або як цей митник.
                                12. Я пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що тільки надбаю!

Павло був скромнішим
                                12. Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене.
                                13. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду…

І я прагну, надіюсь; на все Воля Божа.
                                Міряти не буду.​

Комментарий

Обработка...