Диспут с мусульманами

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Denn Sandy
    Ветеран

• 04 November 2009
    • 10620

А в сухом остатке простой факт - муслимун на форуме нет, они вообще редко на форумы заглядывают, по опыту старых площадок знаю.
    А ряженый клован ричман десяткин - это такой же муслим, как я венгерский ядерный физик))) Не в счёт.

Комментарий

• Werty1383
      во Христе
      • 12 June 2023
      • 12821

Сообщение от Дмитрий Резник

У Вас в самом деле полное отсутствие логического мышления или Вы прикидываетесь?
      Если кто-то не узнал Мессию, то уж не потому, что изучал Писание. Или эта мысль для Вас очень сложна?
      Или Вы в принципе против изучения Писания, раз оно, по-Вашему, мешает узнать Мессию?
      А насчет будто бы сравнения Мессии с золотым тельцом, то это еще один пример либо отсутствия у Вас логического мышления, либо гнусного лицемерия и притворства.
      Не потому, а вопреки
      про золотой телец. Просто перечитайте свой пост
      я же не поленился, перечитал
      И вам полезно
      Это ж, перл

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 6549

Так же, як і ці слова Єшуа в 17 розділі:
        22 А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми.
        23 Я у них, а Ти у Мені, щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Мене Ти, і що їх полюбив Ти, як Мене полюбив.
        Це все вірно - про єднання Отця та Сина та єднання Отця з людьми через Сина, - але ви чомусь не помітили головне - єднання тільки через віру і Отцю і Сину.
        Якби ви свою цитату почали з 20 вірша, було б інше сприйняття.
        5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Дмитрий Резник
          Ветеран

• 14 February 2001
          • 15859

Сообщение от Воздух
          Це все вірно - про єднання Отця та Сина та єднання Отця з людьми через Сина, - але ви чомусь не помітили головне - єднання тільки через віру і Отцю і Сину.
          Якби ви свою цитату почали з 20 вірша, було б інше сприйняття.
          Я просто намагався Вам показати, що Ваша цитата нічого не каже про рівність Сина Б-гові чи про їх тотожність.
          С уважением,
          Дмитрий

Интересующихся темой понимания Нового Завета в еврейском контексте (и не только) приглашаю посетить блог https://dpreznik.wordpress.com/.

Комментарий

• Дмитрий Резник
            Ветеран

• 14 February 2001
            • 15859

Сообщение от Werty1383

Не потому, а вопреки
            про золотой телец. Просто перечитайте свой пост
            я же не поленился, перечитал
            И вам полезно
            Это ж, перл
            Если вопреки, тогда к чему Вы вообще написали это?
            Я написал, что для меня Троица - не вопрос веры, а вопрос прочтения текстов.
            Вы мне написали, что некие люди тоже читали тексты и не уверовали в Мессию.

Если Вы не имели в виду, что чтение текстов вредно, как вроде бы следует из Ваших слов, то что хотели сказать? Чему Вы возражали?
            С уважением,
            Дмитрий

Интересующихся темой понимания Нового Завета в еврейском контексте (и не только) приглашаю посетить блог https://dpreznik.wordpress.com/.

Комментарий

• Воздух
              Ветеран
              • 28 April 2022
              • 6549

Я просто намагався Вам показати, що Ваша цитата нічого не каже про рівність Сина Б-гові чи про їх тотожність
              Добре, ваше пояснення зрозуміле, а можна розглянути ще одну цитату:
              "Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його. (Об'явлення 3:21)".
              Престол Христа - престол Сина Людського та святих людей, а престол Отця є престол Бога Отця і Сина Божого, так?
              6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Дмитрий Резник
                Ветеран

• 14 February 2001
                • 15859

Сообщение от Воздух
                Добре, ваше пояснення зрозуміле, а можна розглянути ще одну цитату:
                "Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його. (Об'явлення 3:21)".
                Престол Христа - престол Сина Людського та святих людей, а престол Отця є престол Бога Отця і Сина Божого, так?
                Я не знаю, чи автор має на увазі існування двох престолів, чи йдеться про один престол. Логічно важко зрозуміти, навіщо Синові Людьскому (він же і Син Б-жий) окремий престол, коли йому дано сісти на престолі Б-жому. Тому схоже, що йдеться про те ж саме, що в цитатах розглянутих раніше: Єшуа ділить з своїми вірними те, що він отримав від Отця, і тому цей уривок також не можна розглядати як рівність Б-га і Єшуа, бо тоді нам довелося б погодитися з рівністю Б-га і віруючих.
                С уважением,
                Дмитрий

Комментарий

• Воздух
                  Ветеран
                  • 28 April 2022
                  • 6549

Єшуа ділить з своїми вірними те, що він отримав від Отця, і тому цей уривок також не можна розглядати як рівність Б-га і Єшуа, бо тоді нам довелося б погодитися з рівністю Б-га і віруючих.
                  Я не про рівність, а про природу. Давайте розглянемо ще ці слова:
                  "Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов! 9 Любов Божа до нас з'явилася тим, що Бог Сина Свого Однородженого послав у світ, щоб ми через Нього жили. (1-е Iвана 4:8,9)".
                  Любов Бога проливається на Сина та на нас. А до початку творінь кого любив Бог?

Комментарий

• Дмитрий Резник
                    Ветеран

• 14 February 2001
                    • 15859

Сообщение от Воздух
                    Я не про рівність, а про природу. Давайте розглянемо ще ці слова:
                    "Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов! 9 Любов Божа до нас з'явилася тим, що Бог Сина Свого Однородженого послав у світ, щоб ми через Нього жили. (1-е Iвана 4:8,9)".
                    Любов Бога проливається на Сина та на нас. А до початку творінь кого любив Бог?
                    Звідки ж я знаю? І взагалі, коли говориться по почуття Б-га, цілком ймовірно, що це просто антропоморфізм, а не те, як воно є насправді.
                    С уважением,
                    Дмитрий

Комментарий

• Воздух
                      Ветеран
                      • 28 April 2022
                      • 6549

І взагалі, коли говориться по почуття Б-га, цілком ймовірно, що це просто антропоморфізм, а не те, як воно є насправді.
                      А ви прочитайте наступні вірші - любов Бога це Його сутність, тобто Бог завжди когось любив.
                      Не здогадуєтесь кого Він любив та хто Його любив до початку творінь?

Комментарий

Обработка...