Бессмертна ли душа?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • elektricity
    Ветеран

• 20 June 2016
    • 7941

Сообщение от Воздух
    Точно, а у 15 вірші Господь каже:
    "Усе, що має Отець, то Моє; через те Я й сказав, що Він візьме з Мого та й вам сповістить. (Вiд Iвана 16:15)".
    Тобто Дух Божий походить від Отця та через Сина посилається до людей.

Вірно, а в попередньому вірші:
    "Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! (Вiд Iвана 20:21)".
    Знов від Отця через Сина.
    А чому ви забули ось цю цитату від Івана:
    "А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене. (Вiд Iвана 15:26)"?
    так я ж нічого не забував, ви мене просили надіслати цитати з Біблії, котрі б підтверджували сходження Духа від Сина, що й зробив
    можна іще:
    І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого (2Сол.2:8)

хібя я стверджував, що Дух Святий від Отця не сходить ., а ось стверджувати, буцім-то Дух Святий від Сина не сходить, це вже єресь і дурість
    можна не упоминати і Сина, якщо так було прийнято традиційно, але стверджувати що Дух Святий не сходить від Сина - не допустимо
    одначе, для схизматів і де-яких протестантів саме сходження Духа й не важливе, їм аби перечити католицькому віровченню
    предметної розмови їм не потрібно, бо усвідомлюють, що безсилі в Слові Божому ..

Комментарий

• Воздух
      Ветеран
      • 28 April 2022
      • 5246

Сообщение от elektricity
      можна не упоминати і Сина, якщо так було прийнято традиційно, але стверджувати що Дух Святий не сходить від Сина - не допустимо
      Тож Дух Божий завжди походить від Отця, а сходить на людей через Сина Його.
      5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
      6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• elektricity
        Ветеран

• 20 June 2016
        • 7941

Сообщение от Воздух
        Тож Дух Божий завжди походить від Отця, а сходить на людей через Сина Його.
        не зрозуміло, що ви цим хочете сказати
        хіба те, що Дух Святий сходить від Отця через Сина, заперечує, що Дух сходить і від Сина ?.

Комментарий

• elektricity
          Ветеран

• 20 June 2016
          • 7941

.. очевидно тут, до всього цього, додається повне нерозуміння Бога Трійці ..

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5246

Сообщение от elektricity
            не зрозуміло, що ви цим хочете сказати
            хіба те, що Дух Святий сходить від Отця через Сина, заперечує, що Дух Сходить і від Сина ?.
            Не заперечує, але за будь-яких умов Дух Божий походить від Отця, все походить від Отця, Син народився від Отця - це розуміли у IV столітті, тому таким і став Нікейський символ віри.
            Поясніть мені просто, навіщо церква додала [і Сина]?
            6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• elektricity
              Ветеран

• 20 June 2016
              • 7941

Сообщение от Воздух
              Не заперечує, але за будь-яких умов Дух Божий походить від Отця, все походить від Отця, Син народився від Отця - це розуміли у IV столітті, тому таким і став Нікейський символ віри.
              Поясніть мені просто, навіщо церква додала [і Сина]?
              пояснюю, саме поняття Отець, включає у собі Синівство, який смисл говорити отець, коли він нікого не народжує ..
              й коли ми кажемо, що Дух походить від Отця, отже Отця народжуючого Сина
              Сина, Хто Є Початок і Кінець, без народження Син перебуває в лоні Отця
              Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був (Ін.1:18)
              й це означає, що іпостасі Божі не виявлені й мова про Бога Безначального(Він же Сущий)
              сходження же Духу стосуєтся Бога Творця, себто Бога Трійці, уже як єдиного начала

чому Церква додала і Сина, тому ще це вірно, й це в жодній мірі не змінило Символа Віри, але поглибило сам зміст
              чого схизмати ніяк не хотіли прийняти, бо це для них було формальною зачіпкою утвердитися в розколі
              і з цією зачіпкою отупіли остаточно, ще й за собою інших тянуть ..
              Последний раз редактировалось elektricity; 01 October 2025, 12:30 PM.

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 5246

Сообщение от elektricity
                сходження же Духу стосуєтся Бога Творця, себто Бога Трійці, уже як єдиного начала
                Дякую за відповідь, а можна ще одне запитання:
                Отцеві (перша іпостась) підкоряються Син (друга іпостась) і Дух Святий (третя іпостась)? виконують Його волю?

Комментарий

• elektricity
                  Ветеран

• 20 June 2016
                  • 7941

Сообщение от Воздух
                  Дякую за відповідь, а можна ще одне запитання:
                  Отцеві (перша іпостась) підкоряються Син (друга іпостась) і Дух Святий (третя іпостась)? виконують Його волю?
                  в контексті Бога Трійця, воля одна - Божа й одинаково стосується усих трьох Божих Іпостасей
                  ось і Дамаскин каже:
                  Поэтому все, что имеет Отец, имеет и Сын, кроме нерожденности, которая означает не различие в сущности или в достоинстве, а образ бытия
                  (Кн.1 Глава VIII О Святой Троице
                  )

виконання ж отцівскої волі, - як волевиявлення Бога Безначального - творити
                  отже й народження Сина, й тим самим творення Ним віків, уже з волі Його Отцівської

аби краще зорієнтуватися в контексті самого поняття отець, уявімо собі сина
                  котрий розглядає фото свого батька, коли той іще був юнаком
                  але все рівно буде казати, - оце мій батько, - хоч на той момент батьком той іще не був
                  так і тут поняття Отець зберігається, як в контексті Бога Безначального(нетворящого)
                  так і в контексті Бога Трійці(Творця) себто Його іпостасному виЯвленні, у межах Початку і Кінця

Комментарий

• Vladilen
                    Ветеран

• 09 November 2006
                    • 71516

Сообщение от elektricity
                    всегда надо верить Библии ...

Сообщение от elektricity
                    отже таки не розумієте ..
                    Ні, брате,
                    не розумію, чоми Ви, закликаючи вірити Біблії, НЕ відповіли на мою пропозицію, нагадаю її:

"Пожалуйста,
                    процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО", как Вы мне написали.
                    - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• elektricity
                      Ветеран

• 20 June 2016
                      • 7941

Сообщение от Vladilen
                      Сообщение от elektricity
                      всегда надо верить Библии ...

Ні, брате,
                      не розумію, чоми Ви, закликаючи вірити Біблії, НЕ відповіли на мою пропозицію, нагадаю її:

"Пожалуйста,
                      процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО", как Вы мне написали.
                      все ж таки ви дуже не уважный, адже сною було сказано:
                      чем преисполнена душа, соответственно и окружающая среда приобретет надлежащее содержание
                      вот вам и место, как состоянии души
                      окружающая среда​ - і є це місце

Комментарий

• Vladilen
                        Ветеран

• 09 November 2006
                        • 71516

Сообщение от Vladilen
                        "Пожалуйста,

Сообщение от elektricity
                        все ж таки ви дуже не уважный, адже сною було сказано:
                        окружающая среда​ - і є це місце
                        Дякую за неуважну відповідь, брате,
                        я прохав Вас відповісти на інше запитання, у ТРЕТІЙ раз повторюю його:

"Пожалуйста,
                        процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО", как Вы мне написали.​​

Комментарий

• elektricity
                          Ветеран

• 20 June 2016
                          • 7941

Сообщение от Vladilen
                          Дякую за неуважну відповідь, брате,
                          я прохав Вас відповісти на інше запитання, у ТРЕТІЙ раз повторюю його:

"Пожалуйста,
                          процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО", как Вы мне написали.​
                          дослівно цього в Біблії немає, як і багато чого іншого, до речі, чого й бути не повинно, згідно цієї ж Біблії див. Ін.21:25

тому вам буде краще вияснити для себе самого, що для вас означає слово "місце"

Комментарий

• Vladilen
                            Ветеран

• 09 November 2006
                            • 71516

Сообщение от Vladilen

"Пожалуйста,

Сообщение от elektricity
                            дослівно цього в Біблії нема ...
                            Дякую, друже.

Комментарий

• elektricity
                              Ветеран

• 20 June 2016
                              • 7941

elektricity
                              дослівно цього в Біблії нема
                              Сообщение от Vladilen
                              Дякую, друже.
                              й для остаточного засвоєння матеріалу наведу останню строку Євангелія:

Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь (Ін.21:25)

Комментарий

• Vladilen
                                Ветеран

• 09 November 2006
                                • 71516

Сообщение от elektricity
                                Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь (Ін.21:25)
                                Амінь, брате.
                                А що написано у Біблії про безсмертя душі?

Комментарий

Обработка...