Бессмертна ли душа?

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • elektricity
    Ветеран

• 20 June 2016
    • 7944

elektricity
    мир загробный
    Сообщение от Vladilen
    Брат,
    разве "мир загробный" находится в нашем физическом мире??
    а разве это вы увидели в моих словах ..
    загробный мир, то место, где окажемся после своей физической смерти
    и если физическое умрет, значит и сам физический мир для нас перестанет существовать, как и сами воспоминания об этим мире
    Ибо вот, Я творю новое небо и новую землю, и прежние уже не будут воспоминаемы и не придут на сердце (Ис.65:17)
    останется то, чем преисполнена душа, соответственно и окружающая среда приобретет надлежащее содержание ..
    Последний раз редактировалось elektricity; 29 September 2025, 09:37 AM.

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 71516

Сообщение от Vladilen
      Брат,
      разве "мир загробный" находится в нашем физическом мире??

Сообщение от elektricity
      а разве это вы увидели в моих словах ...
      Прямо не увидел, брат,
      поэтому и переспросил.

загробный мир, то место, где окажемся после своей физической смерти ...
      [/QUOTE]
      И где находится это место?
      - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• elektricity
        Ветеран

• 20 June 2016
        • 7944

Сообщение от Vladilen
        И где находится это место?
        ад, состояние души отлученной от Бога

Комментарий

• Vladilen
          Ветеран

• 09 November 2006
          • 71516

Сообщение от elektricity
          Брат,
          а в Библии утверждается, что это МЕСТО, а не состояние души.

Кому верить?

Комментарий

• elektricity
            Ветеран

• 20 June 2016
            • 7944

Сообщение от Vladilen
            Брат,
            Кому верить?
            всгда надо верить Библии и полагаться на здравый смысл, и быть внимательным
            говорилось ведь уже: чем преисполнена душа, соответственно и окружающая среда приобретет надлежащее содержание
            вот вам и место, как состоянии души
            что говорится о Царстве Божьем:
            и не скажут: вот, оно здесь, или: вот, там. Ибо вот, Царствие Божие внутрь вас есть (Лк.17:21)
            тоже самое и с адом, если душа отошла от Бога, такова терпит адские муки, ее состояние и определяет место — ад

читайте Катехизис КЦ, посещайте католические ресурсы
            и боже вас сохрани — не читайте до обеда протестную литературу
            Последний раз редактировалось elektricity; 01 October 2025, 09:00 AM.

Комментарий

• Воздух
              Ветеран
              • 28 April 2022
              • 5250

Сообщение от elektricity
              читайте Катехизис КЦ, посещайте католические ресурсы
              и боже вас сохрани — не читайте до обеда протестную литературу
              Це є зайвим.
              5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
              6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• elektricity
                Ветеран

• 20 June 2016
                • 7944

Сообщение от Воздух
                Це є зайвим.
                хіба що для тих, хто має за мету опротестовувати Слово Боже

Комментарий

• Воздух
                  Ветеран
                  • 28 April 2022
                  • 5250

Сообщение от elektricity
                  хіба що для тих, хто має за мету опротестовувати Слово Боже
                  Тільки не треба ототожнювати Слово Бога та слово від католиків - на землі існують і інші церкви.
                  Я не принижую КЦ, але Бог подбав аби були і інші церкви - така Його воля.
                  6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
                    Ветеран

• 09 November 2006
                    • 71516

Сообщение от elektricity

Сообщение от Vladilen
                    Брат,
                    Кому верить?

Сообщение от elektricity
                    всегда надо верить Библии ...
                    Замечательный совет, брат!
                    давайте им воспользуемся.

Пожалуйста,
                    процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО.

Комментарий

• elektricity
                      Ветеран

• 20 June 2016
                      • 7944

Сообщение от Воздух
                      Тільки не треба ототожнювати Слово Бога та слово від католиків - на землі існують і інші церкви.
                      Я не принижую КЦ, але Бог подбав аби були і інші церкви - така Його воля.
                      отже таки не розумієте, Церква Христова - одна, а оця іншість, про яку кажете, в обрядовості, зовнішніх атрибутах
                      але аж ніяк у потрактуванні Слова Божого, самому богословії, котре одинакове для усіх Церков без винятку
                      й можливо я б і не акцентував на протестантах(деяких), коли б з їхньої сторони не було постійних нападок на католицьке віровчення
                      до того ж абсолютно не обгрунтованих, у відвертій неспроможності аргументувати свою протестну позицію
                      ось і складається враження, що їх метою не є порозуміння в Слові Божому, а лиш бажання утвердити себе в своїй конфесіональній відділенності
                      оце для них головне, бо коли б думали про Слово Боже, прислуховувалися би й діяли у конструктивному напрямку
                      їм - аби заперечити, бо католицьке ..

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 5250

Сообщение от elektricity
                        отже таки не розумієте, Церква Христова - одна, а оця іншість, про яку кажете, в обрядовості, зовнішніх атрибутах
                        але аж ніяк у потрактуванні Слова Божого, самому богословії, котре одинакове для усіх Церков без винятку
                        Церква Христова одна, а хто з цим сперечається?
                        А чи можна віру у походження Духу Божого назвати обрядовістю?

Комментарий

• elektricity
                          Ветеран

• 20 June 2016
                          • 7944

Сообщение от Воздух
                          А чи можна віру у походження Духу Божого назвати обрядовістю?
                          маєте на увазі сходження Духу Святого, звичайно ж це предмет віри
                          й саме тому має бути розуміння, чому Дух Святий сходить від Отця, й чому недопустимо говорити, що Дух Святий не сходить від Сина

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 5250

Сообщение от elektricity
                            маєте на увазі сходження Духу Святого, звичайно ж це предмет віри
                            й саме тому має бути розуміння, чому Дух Святий сходить від Отця, й чому недопустимо говорити, що Дух Святий не сходить від Сина
                            З оригінального тексту Нікейського символу віри:
                            Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ
                            І в Духа Святого, Господа, животворчого, що від Отця походить, що Йому разом з Отцем і Сином
                            συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
                            поклоняються та прославляються, говорили вони через пророків.

А до слів про сходження Святого Духа на заході було додано filioque [і Сина].
                            Будь ласка, наведіть цитату з Біблії яка підтверджує правоту КЦ.

Комментарий

• elektricity
                              Ветеран

• 20 June 2016
                              • 7944

Сообщение от Воздух
                              З оригінального тексту Нікейського символу віри:
                              Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ
                              І в Духа Святого, Господа, животворчого, що від Отця походить, що Йому разом з Отцем і Сином
                              συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
                              поклоняються та прославляються, говорили вони через пророків.

А до слів про сходження Святого Духа на заході було додано filioque [і Сина].
                              Будь ласка, наведіть цитату з Біблії яка підтверджує правоту КЦ.
                              Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його (Ін.16:7)

Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! (Ін.20:22)

Комментарий

• Воздух
                                Ветеран
                                • 28 April 2022
                                • 5250

Сообщение от elektricity
                                Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його (Ін.16:7)
                                Точно, а у 15 вірші Господь каже:
                                "Усе, що має Отець, то Моє; через те Я й сказав, що Він візьме з Мого та й вам сповістить. (Вiд Iвана 16:15)".
                                Тобто Дух Божий походить від Отця та через Сина посилається до людей.
                                Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! (Ін.20:22)
                                Вірно, а в попередньому вірші:
                                "Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! (Вiд Iвана 20:21)".
                                Знов від Отця через Сина.
                                А чому ви забули ось цю цитату від Івана:
                                "А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене. (Вiд Iвана 15:26)"?

Комментарий

Обработка...