Сталина признали виновником голодной смерти миллионов граждан СССР

Свернуть
Эта тема закрыта.
X
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Bujim
    Истинное направление

• 14 January 2009
    • 14410

Сообщение от Корниловец
    А он не малорос. Там ядреная смесь кровей, предполагаю. Восточно-балтийской, думаю, только часть. Все остальное досталось от каких-то кочевиков.
    А пускай и смесь. Это уж лучше чем "междусобойчик".
    О;-( ЭТОТ ПОСТ МОЖЕТ ОСКОРБИТЬ ЧУВСТВА ВЕРУЮЩИХ! О;-(

Позаботьтесь о людях, а всемогущий сам о себе позаботится.

(с) Курт Воннегут. "Сирены Титана".

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius Убивайте всех! Господь узнает своих!
    (с) Арнольд Амальрик

Суть же скверные мольбища их: лес и камни и реки и болота, источники и горы и холмы, солнце и месяц и звезды и озера, всякой всякой твари поклоняются яко богу и чтут. (с) новгородский архиепископ Макария

Комментарий

• Томас
      Ветеран

• 26 February 2010
      • 1787

Сообщение от Корниловец
      Да и вообще, я рассматриваю Смоленщину, откуда у меня мать, как часть Украины. Да и вообще рассматриваю многие области РФ как исторически принадлежащие Украине, ибо всякие там князьки были сепаратистами и много земли отсюдой поуносили. Возвращать пора.
      Зачем вы открываете этот ящик Пандоры? Вам Крыма с Донбасом мало (во всех смыслах)? Знаете, уважаемый Корниловец, после этого вашего кульбита я уже не уверен, что вы украинский националист. Такие слова больше к лицу украинскому великодержавному шовинисту, а эти, как и их "русские" братья по крови, в национальных движухах казачки засланные или наивная "пятая колонна".
      И каким образом вы бы хотели вернуть? Типа войнушки с танчиками и самолетиками?

Комментарий

• VAlex
        Статус

• 06 January 2005
        • 2687

Корниловец;2124579]Уж кто б кого проверял.
        Давайте не будем.

Ну меня в симпатиях СС заподозрить сложно.

И каким же это образом вы выяснили?
        Гм, ну потому что у вас нет данных доказывающих что вы 100% словянин ) Для СС да и для галахи 4 колена считаются, но ведь мы не про СС говорим, а про апломб.Оно вредно быть таким категоричным, это почти туда же где шасси и кабина самолета Качинского.
        По наитию? У вас может в хате и топтались разные татары-бусурмане.
        А у меня все нормально было.

Некрасивый прием, я ведь и ответить могу... в Вашем стиле... Вам весьма непонравится, уверяю. Просто я, как человек культурный, делать этого не буду.
        Это вы про жену-еврейку Молотова?

Насчте неё не знаю, но то что все кому надо родословную вели и СССР им был не помеха. Есть конечно исключения, когда маленькие дети с левыми документами в детдома попадали а их родители "на 25 лет без права переписки", у этих детей конечно покичится родословной никогда не выйдет потому что они ее не узнают. Но суть то не в том...

Многие антисемиты как известно евреи выкресты, продолжим ряд на украинцев...? правильно ... нечем тут гордится.

Важно что ты за человек, а твоя родослованя это то что полезно знать. Но гордится... это из серии школьных понтов "а у меня папа директор"

Предлагаю Вашему вниманию мой любимый вопрос партиоту -"Что лично Вы сделали для Украины?"

Продажи китайских мобилок не считаются.
        // Никто ни в чем не может быть уверен и каждый новый день как дар Творца.
        Мои стихи и созерцания- http://www.4oru.org/slovo.0.0.VAlex.html
        Киевский подростковый клуб "Перевал" палаточные лагеря, походы, семинары.

Комментарий

• sergey80
          Слава Україні!

• 05 December 2009
          • 232

Сообщение от Liavi
          а то раньше с Прибалтами нестравливали? Проходили уже. Вот интересно почему с чурками наоборот все - ведется активная пропаганда за мир-дружбу?
          То что Сталина последнее время очень чествуют - очевидно.
          вот это мной необсуждалось, и так понятно.
          Речь о непредоставлении документов. Скакой стати они должны быть предоставлены Европе наравне с Украиной?
          Совка давно нету. Украина и Россия отдельные государства. Разве Европа является республикой какого нибудь из них?
          Извините, да Совка нет, но Россия же считает себя правоприемницей Совка, значит Совок продолжает функционировать по сути. Поэтому, двойные стандарты: хочете и рыбку сьесть и...........
          Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять лукаві і в вогні її окраденую збудять...Ох не однаково мені. (Т.Г. Шевченко)

Комментарий

• sergey80
            Слава Україні!

• 05 December 2009
            • 232

Сообщение от VAlex
            Предлагаю Вашему вниманию мой любимый вопрос партиоту -"Что лично Вы сделали для Украины?"
            Ха-ха, подколоть меня вздумал.

Лукавый вопрос от лукавого

Отвечаю: ПРОСНУЛСЯ УТРОМ - ПОДУМАЙ, ЧТО ТЫ СДЕЛАЛ ДЛЯ УКРАИНЫ (С) Б.Н. ЕЛЬЦИН

Как говорится :
            Усе знесла й перемогла
            його любові сила.
            Того великого вогню
            і смерть не погасила.( Т. Г. Шевченко)
            Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять лукаві і в вогні її окраденую збудять...Ох не однаково мені. (Т.Г. Шевченко)

Комментарий

• VAlex
              Статус

• 06 January 2005
              • 2687

sergey80;2124852]Ха-ха, подколоть меня вздумал.

С вами и вашим "патриотизмом" все понятно. Я с Вами не общаюсь, не трольте. А то что ответить вам на вполне себе нормальный вопрос нечего... это обычно... Все форумные патриоты такие, еще ни одного исключения не было.
              // Никто ни в чем не может быть уверен и каждый новый день как дар Творца.
              Мои стихи и созерцания- http://www.4oru.org/slovo.0.0.VAlex.html
              Киевский подростковый клуб "Перевал" палаточные лагеря, походы, семинары.

Комментарий

• Bujim
                Истинное направление

• 14 January 2009
                • 14410

Сообщение от VAlex
                С вами и вашим "патриотизмом" все понятно. Я с Вами не общаюсь, не трольте. А то что ответить вам на вполне себе нормальный вопрос нечего... это обычно... Все форумные патриоты такие, еще ни одного исключения не было.
                Реальной пользы стране от пацреотов - как с козла молока. Но на словах-то - ОГО-ГО!
                О;-( ЭТОТ ПОСТ МОЖЕТ ОСКОРБИТЬ ЧУВСТВА ВЕРУЮЩИХ! О;-(

Позаботьтесь о людях, а всемогущий сам о себе позаботится.

(с) Курт Воннегут. "Сирены Титана".

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius Убивайте всех! Господь узнает своих!
                (с) Арнольд Амальрик

Суть же скверные мольбища их: лес и камни и реки и болота, источники и горы и холмы, солнце и месяц и звезды и озера, всякой всякой твари поклоняются яко богу и чтут. (с) новгородский архиепископ Макария

Комментарий

• sergey80
                  Слава Україні!

• 05 December 2009
                  • 232

Сообщение от VAlex
                  sergey80;2124852]Ха-ха, подколоть меня вздумал.

Да, правильно уходите с этой ветки, здесь ветка о голодоморе,

Комментарий

• sergey80
                    Слава Україні!

• 05 December 2009
                    • 232

Продолжаем публиковать свидетелей Голодомора
                    Черкаська область

Згадує: Годун Тодось Хомович,
                    1913 р. н., с. Івахни, Монастирищенський район
                    Спеціально зроблено було, шоб на Вкраїні виморити народ. Понятно? Хліб був і врожай був, тіко Сталін Кагановича прислав, щоб викачати хліб який є, зробити Голодомор. Государство, послані з району були, оббирали, щоб голод був. Паслися на бур'яні, картошку гнилу збирали, спасались - і ніхто не міг спастись. Приїжджали й забирали всьо, без ніяких документів. Лазили, свої були підкуплені такі дядьки, і вивозили з України, щоб голод був. Людина голодна лізла та й били, карали, не давали їсти, пухли люди, помирали - це таке покарання було. Були арешти, в тюрму забирали. А висилки були, людей багатих забирали, яких щитали куркулями в 1930 році, а в 1932 - не забирали. Шо він його візьме, як він ни живий. Просили не забирати останнє, боронилися. А вони приїжджали, на гору вилазят, під мітьолку всьо замітали і забирали, шоб ни було нічо хліба, шоб пухли і мерли. Люди трохи ховали зерно, але добували, шукали й забирали. Шпичками шпигали на городах, на обісці ось. Тих, хто шукав, вже нема. Коломієць Коля, Годун Григорко, Їващук Семен - це ці активісти сільські, помагали їм - государству. Це Каганович посланий на Вкраїну, це всьо Голодомор ше в триціть другім році. Ше з осені началось. Вони хліб забирали, шоб ніде не було - ні на горі, ні в сараї. І в зимлі, і під полом - і то шукали, і находили, й забирали. В колгоспі по 200 грам хліба, або суп - баланда. Чирпачок. Люди ходили на столову, пухли, просили, а він черпачок всипе - і більш ни дасть. Одягу ни брали, а забирали худобу: коняку, корову, кури. Хто вжне колосків, та й били, вбивали за п'ять колосків, да, на полі. Людина голодна, а пішло, прилізло рачки, нажало п'ять колосків, а активісти ці зловили і побили. Дадуть, шо він вже не встане, шоб ни ліз нігде, вбивали. Нє, нє ни давали, гонили. Хай пропадає - ни лізь. Були наняті, охрана була - нікого ни допускали. Упиралися йти в колгосп, але заставляли, обкладали податком, нігде ни давали скотини пасти, тей мусили люди йти. Худобу нігде не переховували, усьо забирали: коні, корови, упраж. Я сам мав коняку - здав, заставили записати. Коли схотіли вони, тоді йшли: і ночою, і дньом. Ше начинали з госені, бо вже ни було шо. А весною триціть третій полностью голод, падали, підбирали грабарками і закопували. Просили: убий мене або шо - голод. Не могло ні ходити, ні лижати. Пухли люди, деякі ни пухли. Дітьми мало опікувались. Давали (суп якийсь зварат), дивилися за малими, а за взрослими ни дивилися. А хто не голодував? Активісти. Вони у дядьків вимітали хліб, зирно - то їм давали. Вони охраняли їх (активісти). Люди виживали. Я якось вижив. Бог так дав, а я знаю як? Нічо я ж тоже не їв і не спух - нічо, і вижив, перемучився, траву їв, як скотина пасся (хтів їсти) на траві. Трава підросла, лопуцьки і того... на ставку рвали, їли. І я вижив. Нігде ніякої помочі ни було - і я вижив. Помагали, ну рідко. Хто жив ше трошки багатше, то давали - там хліба дасть кусочок, чи супу, чи картошки - допомагали, давали їдно другому, которі мали, а которі ни мали, то шо ж він допоможе. А родичі тоже, так само, як і я. Чим він поможе, як він тоже пух. Трава й лопуцьки, оце, як скотина, паслись. Лопуцьків наїсися. А ягоди якісь їли? А хто їх нарве? Я вилізу на те дерево? Де впало на землю, то... Листя, то з любого дерева їли, варили траву, листя. Оце всьо, оце суп такий був. Мишей ни їли, собак їли, криси - люди всьо їли. Криси тоже тоді голодували, ни було людей, а де людина помре, там криси й їдять. Убирати нема кому, не вспівали убирати, синок. Такі грабарки були, на грабарку накидає, як скотина, викопають рова тако, траншею і туди... братська могила. В кого це виміняти? - ні в кого ни було. Купити ни було за шо, грошей ни було. Голод був скрізь, і в містах - на всій Вкраїні. О-о-о-о-о, людей дуже багацько померло, Боже мій. З половина померло, може, ше й більше. Голод, падали люди, як на бойні. Їден чоловік, брат у нього був, помер, і він в нього ляшку одрізав і сам варив, їв. У нас в Ївахнах таке було. Один такий був. Може, ше, а я знаю? А є з колгоспу наймали, грабарки, посилали дядьків і вони возили. Нагружали у грабарки по п'ять душ на купу і везуть, як скотину, на могили, скотомогильник. На кладьбищі. Вирили канаву, не так яму, як тепер, зробили труну і ховали, а то нє, так і в годежі (одязі) кидали туди, як салдати на фронті. Писали їм трудодні якісь, давали гроші, може, ну посилали їх, спеціально. Посилали - дві коняки, дві грабарки і по силі гайда попід хати. На старому кладьбищі, в рові, де попало, воно там вже заросло. Поминают, поминают і сходяця бабки, дядьки і поминки роблять, поминают. Батюшка ходит, наймали бабки батюшку, шоб правив, батюшці платили - поминки. Були такі, що вся рідня померла, то хто їх поминать буде? В нас туто церква була, де школа зараз. Висока, з дзвонами. Їден дзвін дві тонни важив. У триціть третім році розібрали ці активісти-комуністи. Торгсіна в Ївахнах не було. Це в Цибулеві... Сталіна винуватим. Сталін Кагановича послав з Москви, шоб викачував, Сталін.
                    Записав Горчинський Дмитро,
                    студент КНУ ім. Тараса Шевченка

Комментарий

• sergey80
                      Слава Україні!

• 05 December 2009
                      • 232

Чернігівська область
                      Згадує: Міцук Надія Єфиміївна,
                      1924 р. н., смт Мрин, Носівський район
                      Голод був страшний, в 33-му році вже весною стали собирать, там була гнила картопля, рослинки рости, стали, нарвемо оце клівер, домішували до муки, ну щоб такий хліб, малаї спекти, цю муку використовували так, аби зліпить якусь ліпьошку. І пекли вже її на сковородках і їли. Дак стали пухнуть от кліверу, дак тоді той клівер, да до листу, особливо з липи, рвали да перетирали да сушили. Дерева напівголі були, бо люди пооб'їдали. Добровільно мало йшли в колгосп, ну були такі, шо йшли добровільно, а багато таких, що не хотіли йти, от палили їх, сараї палили і то, значить, мстили і вообще таке страшне життя було. Особливо в 33 році, люди даже по дорогах валялися. Ідем в школу, під тином лежали два человека, рядами воші лазять і вони вже пухлі. Ішли в школу, дивилися, а йшли назад, то їх вже не було, підібрали полуживими і закопали. Говорили десь за два кілометри, там якби мати дитя з'їла. Ну тоді ж говорили - Каганович приїхав і організував цей Голодомор і викачку оцю продуктів від селян. Не голодували родичі голови сільради. Компанець у нас був, Василь Йолович. Дак його родичі так жили, так, видно, не нуждалися. А так всі голодували, це у нас на кутку його родичі жили, вони закрито це все використали, ну, видно, шо людина не нуждається.
                      Записала Новодворська М., студентка КНУ ім. Тараса Шевченка

Комментарий

• sergey80
                        Слава Україні!

• 05 December 2009
                        • 232

«Голодовка штучно була зроблена. У нашому селі душ 500 вмерло, а в сусідньому - десь 750 душ. Їли лободу, рогозу, худоба здихала - їли. Батько був головою сільради, він дав вказівку видати людям по склянці гречки. Батько роздав гречку, і його за це заарештували на другий день. Батько вижив, а мати вмерла в голодовку».
                        Міхолевський Віктор Петрович, с. Литвинівка, Жашківський район, Черкаська област

Комментарий

• sergey80
                          Слава Україні!

• 05 December 2009
                          • 232

«Хотіли Україну подушити. Такий був страшний 33-й рік. Люди падали на ходу. От підійдуть до хатини, бідні. А зерно у них повигрібали. Які вони куркулі: своя земля, своя робота, свій кінь, а уряд дав вказівку повигрібати. Вони з голодовки, хто виїхав, хто сховався, хто міг врятувався, хто в землю закопав - все було. Але все зробила влада».
                          Ірмоленко Зінаїда Іванівна, 1925 р. н., с. Покровське, Троїцький район, Луганська область

Комментарий

• sergey80
                            Слава Україні!

• 05 December 2009
                            • 232

«У 1933 році вмерли мої мати, батько, сестра, три братики, то всіх окремо ховали. Останній братик вмер, так вивезли, кинули як буряк до ями. У кожному будинку багато людей вмерли. У нашій хаті сім душ вмерло. Я одна залишилася. То ж їла і жива залишилася, Бог мене залишив. Ой, аби не дочекались були! У нас в селі залишилися три дівчинки і два хлопці з дітей. Сильно народ гинув».
                            Сухомлин Марія Оксентіївна, 1922 р. н., с. Людвинівка, Макарівський район, Київська область

Комментарий

• sergey80
                              Слава Україні!

• 05 December 2009
                              • 232

Читайте лукавые лицемеры, Что б с вами так обращались:

«У дядька був хрестик, і у тітки було, то до Києва поїдуть, а там «торгсин» був. І корова моя була, не забрали її, бо я сирота, то так ми і вижили... Підвода їде під селом, а він лежить і говорить: «Не клади мене на віз, я ще живий». Це правду говорю. А його до ями кидають, говорять: «Завтра вмреш». Горе було, а зерно кудись вивозили. Дуже багато людей вмерло!».
                              Ковтун Галина Григорівна, 1918 р. н., с. Піщане, Золотоніський район, Черкаська область

Не вьежаете, ну так я переведу, что бы дошло: А он лежит и говорит: " не ложи меня на телегу, я еще живой". ...А его в яму бросают и говорят: "Завтра умрешь"

Комментарий

• Томас
                                Ветеран

• 26 February 2010
                                • 1787

sergey80

Уважаемый sergey80, чего вы добиваетесь постя здесь свои простыни, которые, будьте уверены почти никто не читает. Доказать, что в Украине люди мёрли с голоду? Доказали. Дальше что? Может хватит засорять тему.

Комментарий

Обработка...