Водоходы, отзовитесь!
Свернуть
X
-
Спочатку перша цитата:Тео/логическая ошибка
человек - не просто тело
Нельзя человека рассматривать, разложив на запчасти, это единое целое.
Дух, душа, и тело.
Так вот, тело само по себе, не может быть ни грешным, ни безгрешным, его приводит в движение грешная воля, в Писании называемая, плоть
Зайди в морг, и порассуждай о грешности трупа
Это бессмысленно
"7 І пророкував я, як наказано. І знявся шум, коли я пророкував, і ось гуркіт, а кості зближалися, кістка до кістки своєї.
8 І побачив я, аж ось на них жили, і виросло тіло [плоть], і була натягнена на них шкіра зверху, та духа не було в них.
9 І сказав Він мені: Пророкуй до духа, пророкуй, сину людський, та й скажеш до духа: Так говорить Господь Бог: Прилинь, духу, з чотирьох вітрів, і дихни на цих забитих, і нехай оживуть!
10 І я пророкував, як Він наказав був мені, і ввійшов у них дух, і вони ожили, і поставали на ноги свої, військо дуже-дуже велике!... (Єзекiїль 37:7-10)".
Великий пророк каже що можна людину розкладати на складові (для аналізу).
Що бачимо? кості, жили, плоть, шкіра - все мертве без духу.
Друга цитата:
"І це скажу, браття, що тіло [плоть] й кров посісти Божого Царства не можуть, ані тління нетління не посяде. (1-е до коринтян 15:50)".
Є кров і є все те що вона живить, тобто плоть, з головним мозком та серцем (кров'яним насосом) включно - все це тлінне. А є дух який все це оживлює.
А де мешкає гріх в людині? У плоті та крові її, до того ж з народження - спадщина від грішних батьків, а проявляється гріх по волі людини яка в серці її.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...Комментарий
-
5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Уточните значение слов, и вы избавите человечество от половины заблуждений. / Рене Декарт /...Комментарий
-
Можно поконкретнее, какие именно дела?Это ты слова Христа и дела Христа называешь "фантиками"?
Истинно, истинно говорю вам: верующий в Меня, дела, которые творю Я, и он сотворит, и больше сих сотворит, потому что Я к Отцу Моему иду.
(От Иоанна 14:12)
Тебе Христос даёт лакмусовую бумажку твоей веры - а ты говоришь "фантики"...
хождение по воде?
Двигание гор?
Превращение воды в вино?
Делали ли апостолы хоть что из перечисленного?
А вера у них - была или нет?
Ответь себе самКомментарий
-
5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
-
Хочешь слова Христа?
вот они: "если кто соблазнит одного из малых сих,
тому лучше было бы, если бы повесили мельничный жернов,
и утопили на дне морском"
Любящий, добрый Христос не стеснялся крутых мер, там, где необходимо.
И об аде говорил больше, чем о небесах.
есть ментальные фильтры, и ты не видишьКомментарий
-
я же сказал - не в упрёк …
актуальность остаётся - перекопирую сюда своё и Ваше - надеюсь будет понятно:
1.
Воздух
ВовчикЄ два світи - Христос сказав про другий, про духовний світ.
2.А разве не дух/Дух определяет судьбу тела?
Сообщение от Воздух
ВовчикБог за створення людини дарував їй тіло з пороху, після гріхопадіння воно стало тлінним.
Моя позиция - плоть это скафандр…какой дух оденет её - туда и поведёт."тіло з пороху" было безгрешным?
Христос сказал:
Дух животворит; плоть не пользует нимало.
(От Иоанна 6:63)
и я Ему верю
-
Выбирай и делай:
Вот список конкретных дел Христовых, о которых упоминается в Евангелиях:
Брак в Кане Галилейской
Исцеление сына царедворца
Исцеление расслабленного при овчей купальне
Исцеление сухорукого
Исцеление расслабленного в Капернауме
Воскрешение сына вдовы Наинской
Исцеление бесноватых в стране Гадаринской
Исцеление бесноватого в Капернауме
Исцеление петровой тещи и множества людей
Огромный улов рыбы
Исцеление прокажённого
Укрощение бури
Воскрешение дочери Иаира
Исцеление кровоточивой женщины
Насыщение народа пятью хлебами
Насыщение народа семью хлебами
Хождение Иисуса Христа по водам
Исцеление дочери хананеянки
Исцеление бесноватого отрока
Чудо со статиром
Исцеление слепорожденного
Исцеление десяти прокаженных
Воскрешение Лазаря
-
Так, і дух (душевна людина), і Дух (духовна) впливають на тлінне тіло людини (кажу про людей у нашому світі), але вплив різний: у першому випадку тіло бере гору над духом, а у другому - навпаки.
Але ж людина обов'язково позбавляється тлінного тіла через фізичну смерть чи через переміну у нетлінне.
Так, до гріхопадіння - його ж створив Бог. За образом Бога було створено, а після гріхопадіння - за образом гріховної людини.Сообщение от Вовчик"тіло з пороху" было безгрешным?
Народжується людина у світ, в тілі народжується - який дух отримує ця людина?Сообщение от ВовчикМоя позиция - плоть это скафандр…какой дух оденет её - туда и поведёт.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
-
я могу эти же слова развернуть против тебя и сказать - ты уговариваешь меня, чтоы я не слушал Христа и не искал причину моего/нашего неверия…Хочешь слова Христа?
вот они: "если кто соблазнит одного из малых сих,
тому лучше было бы, если бы повесили мельничный жернов,
и утопили на дне морском"
Любящий, добрый Христос не стеснялся крутых мер, там, где необходимо.
И об аде говорил больше, чем о небесах.
есть ментальные фильтры, и ты не видишь
поэтому давай не будем заниматься демагогией...
-
Вы же цитировали (Єзекiїль 37:7-10) и сделали правильный с моей т.з вывод:Так, і дух (душевна людина), і Дух (духовна) впливають на тлінне тіло людини (кажу про людей у нашому світі), але вплив різний: у першому випадку тіло бере гору над духом, а у другому - навпаки.
Але ж людина обов'язково позбавляється тлінного тіла через фізичну смерть чи через переміну у нетлінне.
"Що бачимо? кості, жили, плоть, шкіра - все мертве без духу"
А теперь говорите, что " тіло бере гору над духом"
И опять - плоть без духа мертва…и не плоть согрешила, а дух, который вдунул в Адама Господь Бог.Так, до гріхопадіння - його ж створив Бог. За образом Бога було створено, а після гріхопадіння - за образом гріховної людини.
зависит от того - пшеница или плевел...Народжується людина у світ, в тілі народжується - який дух отримує ця людина?
-
А тепер кажу про живу людину (душу) яка має і перше і друге.
Не так - Адам з'їв плод з дерева який зробив його тіло грішним (отруїв), духовний кокон покинув тіло, Адам вмер духовно - залишився без Духу, в тілі з духом життя як у тварин.И опять - плоть без духа мертва…и не плоть согрешила, а дух, который вдунул в Адама Господь Бог.
Не зрозумів - якщо батько пшениця, а мати кукіль?зависит от того - пшеница или плевел...5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
-
Но тело в любом случае без духа мертво. Значит тело духу противиться не может - противиться духу может только дух…плоть это не дух.
Адам имел безгрешное тело и безгрешный Дух от Господа Бога…что в Адаме согрешило?Не так - Адам з'їв плод з дерева який зробив його тіло грішним (отруїв), духовний кокон покинув тіло, Адам вмер духовно - залишився без Духу, в тілі з духом життя як у тварин.
тогда чей дух сильнее...Не зрозумів - якщо батько пшениця, а мати кукіль?

Комментарий