Межконфессиональный диалог
Свернуть
X
-
навіщо ж переходили на цей широкий контекст, коли мова йшла про звертання: "отче"
адже мною було сказано #639
і далі, уже в іншому повідомлені мною було сказано #648власне погоджуюсь з вами, що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає Євангелію
пригадую навіть сповідь мав з цього приводу
при бажанні у кожного можна нашукати "зловмисного"
як би там не було у католиків до головних гріхів це не відноситься
гординя, жадібність (заздрощі), гнів, лінощі, розпуста (нечистота), обжерливість та заздрість
себто звертання мирян до священника "отче" до головних гріхів не відноситься
й ось ваша відповідь:#649
ось ваше лукавство й полягає у тому, що вирішили перескочити зі звертання мирян до священника "отче"На жаль, відноситься - ось що писали у ЗМІ у 2013 році коли Бенедикт XVI зрікся престолу:
"20 березня 2010 Бенедикт XVI вперше в історії папства у зв'язку з розслідуванням випадків сексуального насильства над дітьми та їх приховування в ірландському єпископаті католицької церкви, випустив пастирське послання
В його посланні говорилося, що священики-педофіли "зрадили довіру, надану їм безневинними молодими людьми та їх батьками" і "повинні відповісти за це перед Всемогутнім Богом і перед законом у порядку, заснованим судом".
котре справді важко віднести до головних гріхів
вирішивши дочепитись уже до випадків сексуального насильства
й далі продовжуєте лукавити, уже кажучи #656
й тут уже двічі лукавите б я якраз погодився: що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає ЄвангеліюВи не погоджуєтесь з тим що звернення "отче" порушує заповідь Господа - не будемо сперечатися бо цікавіше те що ви сказали потім
але вам цікавіше виявилося покопирсатися у чиїсь брудній білизні, й самі ж загадилися ..
авжеж, вміти зізнатися у власному лукавстві і є духовнеЩе: принципи юриспруденції ні до чого бо ми говоримо про гріхи, тобто про духовне.
тож коли вже відівчетесь лаяти на Католицьку Церкву, панове протестанти(де-які) ..)))))))))))))Последний раз редактировалось elektricity; Вчера, 09:46 PM.Комментарий
-
5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)👍 1Комментарий
-
Обзор от ИИВоздух,
ось ваше лукавство й полягає у тому, що вирішили перескочити
... й далі продовжуєте лукавити, уже кажучи #656
й тут уже двічі лукавите
авжеж, вміти зізнатися у власному лукавстві і є духовне
"Лукавство — це хитрість, підступність, нещирість, що проявляється в приховуванні справжніх намірів, використання обману чи інтриг для досягнення своєї мети ...".
Друже, elektricity,
о одному пості, Ви 4 рази звинуватили свого співбесідника у тому, що до нього НІЯК не відноситься.
За цей наклеп, треба вибачитись.Комментарий
-
так про наміри серця і йдетьсяОбзор от ИИ
"Лукавство — це хитрість, підступність, нещирість, що проявляється в приховуванні справжніх намірів, використання обману чи інтриг для досягнення своєї мети ...".
Друже, elektricity,
о одному пості, Ви 4 рази звинуватили свого співбесідника у тому, що до нього НІЯК не відноситься.
За цей наклеп, треба вибачитись.
от скажіть, до чого було співбесіднику зазводити розмову про сексуальне насильство
коли мова йшла про звертання мирян до священника: "отче" ?.
й що до вибачення, тут уже було мною сказано #658
тож якщо це не була неуважність, це було лукавство, коли справжнім наміром була хитрість, нещирість .... і, п.Воздух, в даному випадку, уже виходячи з принципів юриспруденції
дане звинувачення в лукавстві можна було б віднести, до неуважності
коли не на тому зосередилися, а саме "головних гріхах", замісто звертанню "отче"
тож можете спростувати хід моїх думок, друже Vladilen ?.
звичайно, я міг би й не нагнітати це питання, але не є моєю метою комусь догодити, але доносити Слово Боже
Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим (Гал.1:10)Комментарий
-
Оскільки це стосується мене особисто, не можу промовчати.
Ніякого лукавства не було та й бути не могло. А що було? А було бажання показати що у найбільшій християнській церкві існують не тільки "дрібні" гріхи - звернення до священника "отче", - а й гріхи побільше. Навіщо було піднімати це питання? А щоб католики не звеличувалися над іншими християнами, щоб скромніше були.
От і доносьте слово Бога ... без нагнітання, без необґрунтованих звинувачень.звичайно, я міг би й не нагнітати це питання, але не є моєю метою комусь догодити, але доносити Слово Боже5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
а вас так дратує чиєсь звеличення ..Оскільки це стосується мене особисто, не можу промовчати.
Ніякого лукавства не було та й бути не могло. А що було? А було бажання показати що у найбільшій християнській церкві існують не тільки "дрібні" гріхи - звернення до священника "отче", - а й гріхи побільше. Навіщо було піднімати це питання? А щоб католики не звеличувалися над іншими християнами, щоб скромніше були.
Промовляє до нього Ісус: Якщо Я схотів, щоб він позостався, аж поки прийду, що до того тобі? Ти йди за Мною! (Ів.21:22)
до того ж, ніхто не наполягав на безгрішності, було ж сказано #651
й до речі, саме Католицька Церква здатна говорити прямо і відкрито про всі недоліки, котрі трапляються з кліром, й вибачитися
інші ж "праведні" можуть лиш тицяти пальцями на когось
то ж гадаю саме вам, п.Воздух, вартує або вибачитися, або промовчати ..Комментарий
-
Ні, не дратує - дивує, бо добре ж католики знають заповіді Господа.
А чого це я повинен мовчати? Написав про гріхи в КЦ, напишіть і ви про гріхи в моїй церкві - не знаєте?то ж гадаю саме вам, п.Воздух, вартує або вибачитися, або промовчати ..5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)👍 1Комментарий
-
Сообщение от Vladilen
Обзор от ИИ
Друже, elektricity,
За цей наклеп, треба вибачитись.
elektricity,
я вже їх спростував, тепер чекаю від Вас вибачень у наклепі на нашого співрозмовника у його, начебто, лукавстві.Комментарий
-
Комментарий

Комментарий