Межконфессиональный диалог

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 6195

Сообщение от elektricity
    .. і, п.Воздух, в даному випадку, уже виходячи з принципів юриспруденції
    дане звинувачення в лукавстві можна було б віднести, до неуважності
    коли не на тому зосередилися, а саме "головних гріхах", замісто звертанню "отче"
    Вже відповів вам про більш вузький контекст від вас та більш широкий від мене.
    Ще: принципи юриспруденції ні до чого бо ми говоримо про гріхи, тобто про духовне.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• elektricity
      Ветеран

• 20 June 2016
      • 8360

Сообщение от Воздух
      Вже відповів вам про більш вузький контекст від вас та більш широкий від мене.
      навіщо ж переходили на цей широкий контекст, коли мова йшла про звертання: "отче"
      адже мною було сказано #639
      власне погоджуюсь з вами, що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає Євангелію
      пригадую навіть сповідь мав з цього приводу
      і далі, уже в іншому повідомлені мною було сказано #648
      при бажанні у кожного можна нашукати "зловмисного"
      як би там не було у католиків до головних гріхів це не відноситься
      гординя, жадібність (заздрощі), гнів, лінощі, розпуста (нечистота), обжерливість та заздрість

себто звертання мирян до священника "отче" до головних гріхів не відноситься
      й ось ваша відповідь:#649
      На жаль, відноситься - ось що писали у ЗМІ у 2013 році коли Бенедикт XVI зрікся престолу:
      "20 березня 2010 Бенедикт XVI вперше в історії папства у зв'язку з розслідуванням випадків сексуального насильства над дітьми та їх приховування в ірландському єпископаті католицької церкви, випустив пастирське послання

В його посланні говорилося, що священики-педофіли "зрадили довіру, надану їм безневинними молодими людьми та їх батьками" і "повинні відповісти за це перед Всемогутнім Богом і перед законом у порядку, заснованим судом".​
      ось ваше лукавство й полягає у тому, що вирішили перескочити зі звертання мирян до священника "отче"
      котре справді важко віднести до головних гріхів
      вирішивши дочепитись уже до випадків сексуального насильства
      й далі продовжуєте лукавити, уже кажучи #656
      Ви не погоджуєтесь з тим що звернення "отче" порушує заповідь Господа - не будемо сперечатися бо цікавіше те що ви сказали потім
      й тут уже двічі лукавите б я якраз погодився: що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає Євангелію
      але вам цікавіше виявилося покопирсатися у чиїсь брудній білизні, й самі ж загадилися ..

Ще: принципи юриспруденції ні до чого бо ми говоримо про гріхи, тобто про духовне.
      авжеж, вміти зізнатися у власному лукавстві і є духовне

тож коли вже відівчетесь лаяти на Католицьку Церкву, панове протестанти(де-які) ..)))))))))))))
      Последний раз редактировалось elektricity; Вчера, 09:46 PM.

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 6195

Сообщение от elektricity
        тож коли вже відівчетесь лаяти на Католицьку Церкву, панове протестанти(де-які) ..)))))))))))))
        Вважаєш себе першим, тож будь першим, а не тільки заявляй про це.
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
          Ветеран

• 09 November 2006
          • 72773

Сообщение от elektricity
          Воздух,
          ось ваше лукавство й полягає у тому, що вирішили перескочити
          ... й далі продовжуєте лукавити, уже кажучи #656

й тут уже двічі лукавите

авжеж, вміти зізнатися у власному лукавстві і є духовне
          Обзор от ИИ

"Лукавство — це хитрість, підступність, нещирість, що проявляється в приховуванні справжніх намірів, використання обману чи інтриг для досягнення своєї мети ...".

Друже, elektricity,
          о одному пості, Ви 4 рази звинуватили свого співбесідника у тому, що до нього НІЯК не відноситься.

За цей наклеп, треба вибачитись.​
          - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• elektricity
            Ветеран

• 20 June 2016
            • 8360

Сообщение от Vladilen
            Обзор от ИИ

"Лукавство — це хитрість, підступність, нещирість, що проявляється в приховуванні справжніх намірів, використання обману чи інтриг для досягнення своєї мети ...".

Друже, elektricity,
            о одному пості, Ви 4 рази звинуватили свого співбесідника у тому, що до нього НІЯК не відноситься.

За цей наклеп, треба вибачитись.
            так про наміри серця і йдеться
            от скажіть, до чого було співбесіднику зазводити розмову про сексуальне насильство
            коли мова йшла про звертання мирян до священника: "отче" ?.

й що до вибачення, тут уже було мною сказано #658
            .. і, п.Воздух, в даному випадку, уже виходячи з принципів юриспруденції
            дане звинувачення в лукавстві можна було б віднести, до неуважності
            коли не на тому зосередилися, а саме "головних гріхах", замісто звертанню "отче"
            тож якщо це не була неуважність, це було лукавство, коли справжнім наміром була хитрість, нещирість ..

тож можете спростувати хід моїх думок, друже Vladilen ?.

звичайно, я міг би й не нагнітати це питання, але не є моєю метою комусь догодити, але доносити Слово Боже

Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим (Гал.1:10)

Комментарий

• Воздух
              Ветеран
              • 28 April 2022
              • 6195

Сообщение от elektricity
              тож якщо це не була неуважність, це було лукавство, коли справжнім наміром була хитрість, нещирість ..
              Оскільки це стосується мене особисто, не можу промовчати.
              Ніякого лукавства не було та й бути не могло. А що було? А було бажання показати що у найбільшій християнській церкві існують не тільки "дрібні" гріхи - звернення до священника "отче", - а й гріхи побільше. Навіщо було піднімати це питання? А щоб католики не звеличувалися над іншими християнами, щоб скромніше були.
              звичайно, я міг би й не нагнітати це питання, але не є моєю метою комусь догодити, але доносити Слово Боже
              От і доносьте слово Бога ... без нагнітання, без необґрунтованих звинувачень.

Комментарий

• elektricity
                Ветеран

• 20 June 2016
                • 8360

Сообщение от Воздух
                Оскільки це стосується мене особисто, не можу промовчати.
                Ніякого лукавства не було та й бути не могло. А що було? А було бажання показати що у найбільшій християнській церкві існують не тільки "дрібні" гріхи - звернення до священника "отче", - а й гріхи побільше. Навіщо було піднімати це питання? А щоб католики не звеличувалися над іншими християнами, щоб скромніше були.
                а вас так дратує чиєсь звеличення ..

Промовляє до нього Ісус: Якщо Я схотів, щоб він позостався, аж поки прийду, що до того тобі? Ти йди за Мною! (Ів.21:22)

до того ж, ніхто не наполягав на безгрішності, було ж сказано #651
                й до речі, саме Католицька Церква здатна говорити прямо і відкрито про всі недоліки, котрі трапляються з кліром, й вибачитися
                інші ж "праведні" можуть лиш тицяти пальцями на когось

то ж гадаю саме вам, п.Воздух, вартує або вибачитися, або промовчати ..

Комментарий

• Воздух
                  Ветеран
                  • 28 April 2022
                  • 6195

Сообщение от elektricity
                  а вас так дратує чиєсь звеличення ..
                  Ні, не дратує - дивує, бо добре ж католики знають заповіді Господа.
                  ​то ж гадаю саме вам, п.Воздух, вартує або вибачитися, або промовчати ..
                  А чого це я повинен мовчати? Написав про гріхи в КЦ, напишіть і ви про гріхи в моїй церкві - не знаєте?

Комментарий

• Vladilen
                    Ветеран

• 09 November 2006
                    • 72773

Сообщение от Vladilen
                    Обзор от ИИ

Друже, elektricity,

За цей наклеп, треба вибачитись.​

Сообщение от elektricity
                    ... тож можете спростувати хід моїх думок, друже Vladilen ?.
                    ​​
                    elektricity,
                    я вже їх спростував, тепер чекаю від Вас вибачень у наклепі на нашого співрозмовника у його, начебто, лукавстві.

Комментарий

• Vladilen
                      Ветеран

• 09 November 2006
                      • 72773

Сообщение от Воздух
                      elektricity,
                      А чого це я повинен мовчати? Написав про гріхи в КЦ, напишіть і ви про гріхи в моїй церкві - не знаєте?
                      Брате,
                      як Ви посміли написати про гріхи в КЦ?!

У його світогляді КЦ бездоганна, вона найкраща з усіх церков і НЕМАЄ гріхів.

Комментарий

Обработка...