Межконфессиональный диалог

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 6156

Сообщение от Vladilen
    Брате,
    а чи належить РПЦ до єдиної Церкви?
    "Та ти маєш і в Сардах кілька імен, що одежі своєї вони не споганили, і в білій зо Мною ходитимуть, бо гідні вони. (Об'явлення 3:4)".
    Припускаю що в рпц, як і в Церкві в Сардах, знайдеться декілька таких імен.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Drunker
      ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
      • 10757

Сообщение от Воздух
      Цікаво - тільки сказали "Я не берусь трактувати" і відразу ж трактуєте.
      Я мав на увазі, що моє трактування лише одне з можливих. Воно не може бути остаточним аргументом в дискусії.

Дійсно, є одна Церква - Церква Ісуса Христа, а також є різні церкви на землі парафіяни з яких належать цій єдиній Церкві.
      Чому Ви так вважаєте? Мормони, Свідки Єгови та інші - всі вони належать до Церкви Ісуса Христа?
      Якщо ні, то за якими критеріями Ви одних людей, які вірять в Ісуса Христа, відносите до членів Церкви, а інших ні?

А якщо в моєму місті є і католицька і православна церкви, в яку мені йти?
      А яке вчення з цих двох на Вашу думку найбільш істинне?

Як книжники та фарисеї не розуміли, та й досі не розуміють, сутність Нового Заповіту, так, на жаль, і ви частково не розумієте.
      Якщо Ви розумієте, то можете пояснити. Звичайно якщо не боїтеся назватися вчителем.

Комментарий

• Drunker
        ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
        • 10757

Сообщение от Воздух
        "Та ти маєш і в Сардах кілька імен, що одежі своєї вони не споганили, і в білій зо Мною ходитимуть, бо гідні вони. (Об'явлення 3:4)".
        Припускаю що в рпц, як і в Церкві в Сардах, знайдеться декілька таких імен.
        Тоді чи варто розривати зв'язок з РПЦ? А точніше вимагати, щоб християни з УПЦ розірвали цей зв'язок.

Комментарий

• Воздух
          Ветеран
          • 28 April 2022
          • 6156

Сообщение от Drunker
          Тоді чи варто розривати зв'язок з РПЦ? А точніше вимагати, щоб християни з УПЦ розірвали цей зв'язок.
          Варто, але завжди треба пам'ятати про можливість покаяння і поновлення зв'язків.
          6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 6156

Сообщение от Drunker
            Чому Ви так вважаєте? Мормони, Свідки Єгови та інші - всі вони належать до Церкви Ісуса Христа?
            Якщо ні, то за якими критеріями Ви одних людей, які вірять в Ісуса Христа, відносите до членів Церкви, а інших ні?
            Існує дуже простий і дієвий критерій:
            "Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
            Якщо Ви розумієте, то можете пояснити. Звичайно якщо не боїтеся назватися вчителем.
            Розумію так - Вчитель усім Христос: сутність Нового Заповіту у священному союзі Бога та людей через Первосвященника, через щиросерду віру Йому та виконанні Його заповідей.

Комментарий

• Vladilen
              Ветеран

• 09 November 2006
              • 72712

Сообщение от Drunker
              Тоді чи варто розривати зв'язок з РПЦ?
              Так.
              Тому що це НЕ СПРАВЖНЯ церква Христова.

Сообщение от Drunker
              А точніше вимагати, щоб християни з УПЦ розірвали цей зв'язок.
              Обов'язково.
              І не тільки з УПЦ, а ВСІ християни з усіх інших конфесій,
              тому що РПЦ не належить до єдиної християнської Церкви.
              Последний раз редактировалось Vladilen; 11 January 2026, 04:26 AM.
              - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Vladilen
                Ветеран

• 09 November 2006
                • 72712

Сообщение от Воздух
                "Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
                Амінь, брате.
                РПЦ цю заповідь Господа Ісуса Христа, Сина Божого, НЕ виконує.

- Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Drunker
                  ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                  • 10757

Сообщение от Воздух
                  Це дуже непростий критерій. Ви зустрічали людей, які виконали всі заповіді Христа?

Розумію так - Вчитель усім Христос: сутність Нового Заповіту у священному союзі Бога та людей через Первосвященника, через щиросерду віру Йому та виконанні Його заповідей.
                  Це дуже неконкретне тлумачення. Всі конфесії кажуть, що вони виконують Його заповіді але всі трошки по-різному ці заповіді розуміють.

Комментарий

• elektricity
                    Ветеран

• 20 June 2016
                    • 8283

Сообщение от Воздух
                    Почнемо з дуже простого? Ви звертаєтесь до свого священника - "отець..."?
                    Сообщение от Воздух
                    Це заповідь Христа яку ви постійно порушуєте.
                    "8 А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.
                    9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.
                    10 І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.
                    є й інші слова:
                    Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку (1Ін.2:13)
                    власне погоджуюсь з вами, що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає Євангелію
                    пригадую навіть сповідь мав з цього приводу
                    уже не пам'ятаю що він мені сказав, але дав зрозуміти що це більше усталена традиція, аніж позиція Церкви
                    можливо краще було б повернутися до "панотче"
                    але як би там не було, не думаю, що це є зловмисним порушенням заповіді і привід робити негативні висновки

Комментарий

Обработка...