Межконфессиональный диалог
Свернуть
X
-
Я мав на увазі, що моє трактування лише одне з можливих. Воно не може бути остаточним аргументом в дискусії.
Чому Ви так вважаєте? Мормони, Свідки Єгови та інші - всі вони належать до Церкви Ісуса Христа?Дійсно, є одна Церква - Церква Ісуса Христа, а також є різні церкви на землі парафіяни з яких належать цій єдиній Церкві.
Якщо ні, то за якими критеріями Ви одних людей, які вірять в Ісуса Христа, відносите до членів Церкви, а інших ні?
А яке вчення з цих двох на Вашу думку найбільш істинне?А якщо в моєму місті є і католицька і православна церкви, в яку мені йти?
Якщо Ви розумієте, то можете пояснити. Звичайно якщо не боїтеся назватися вчителем.Як книжники та фарисеї не розуміли, та й досі не розуміють, сутність Нового Заповіту, так, на жаль, і ви частково не розумієте.
Комментарий
-
Тоді чи варто розривати зв'язок з РПЦ? А точніше вимагати, щоб християни з УПЦ розірвали цей зв'язок.Комментарий
-
5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)👍 1Комментарий
-
Існує дуже простий і дієвий критерій:
"Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
Розумію так - Вчитель усім Христос: сутність Нового Заповіту у священному союзі Бога та людей через Первосвященника, через щиросерду віру Йому та виконанні Його заповідей.Якщо Ви розумієте, то можете пояснити. Звичайно якщо не боїтеся назватися вчителем.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Так.
Тому що це НЕ СПРАВЖНЯ церква Христова.
Обов'язково.
І не тільки з УПЦ, а ВСІ християни з усіх інших конфесій,
тому що РПЦ не належить до єдиної християнської Церкви.Последний раз редактировалось Vladilen; 11 January 2026, 04:26 AM.Комментарий
-
Комментарий
-
Це дуже непростий критерій. Ви зустрічали людей, які виконали всі заповіді Христа?
Це дуже неконкретне тлумачення. Всі конфесії кажуть, що вони виконують Його заповіді але всі трошки по-різному ці заповіді розуміють.Розумію так - Вчитель усім Христос: сутність Нового Заповіту у священному союзі Бога та людей через Первосвященника, через щиросерду віру Йому та виконанні Його заповідей.
Комментарий
-
є й інші слова:
Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку (1Ін.2:13)
власне погоджуюсь з вами, що звертатися так до свяшенника не зовсім відповідає Євангелію
пригадую навіть сповідь мав з цього приводу
уже не пам'ятаю що він мені сказав, але дав зрозуміти що це більше усталена традиція, аніж позиція Церкви
можливо краще було б повернутися до "панотче"
але як би там не було, не думаю, що це є зловмисним порушенням заповіді і привід робити негативні висновкиКомментарий

Комментарий