Межконфессиональный диалог
Свернуть
X
-
-
-
А Ви вважаєте цього достатньо для того щоб бути християнином?
Православні і католики вірять, що важливо бути в Церкві.
Я наведу приклад з моїх давніх дискусій на цьому форумі. Уявіть собі, що Ви знайшли книжку "кримінальний кодекс". Там є багато заборон і є покарання за те, що хтось ці заборони порушує. Ви прочитали цю книжку і вирішили не порушувати такі заборони. На цьому етапі все добре. Але крім того Ви вирішили влаштувати у себе в будинку вязницю і туди запроторювати тих, хто на Вашу думку порушує заборони. При цьюму Ви живете в суспільстві, де є поліція, суди, тобто ті, хто має виконувати той кримінальний кодекс. Ваша самодіяльність буде правильним виконанням цієї книги?
Ну і Ви розумієте, що це аналогія Біблії, історичної Церкви і християн, які самі по собі, тобто не належать до жодної історичної церкви.
Комментарий
-
Вважаю що треба бути членом Тіла Христа, поєднатися з Ним.
Ми і є в Церкві - Церкві з Первосвященником, звісно, в цій Церкві і католики і православні і протестанти.Православні і католики вірять, що важливо бути в Церкві.
Невдала алегорія - ви поплутали видиме і невидиме, земне і небесне.Я наведу приклад з моїх давніх дискусій на цьому форумі. Уявіть собі, що Ви знайшли книжку "кримінальний кодекс". Там є багато заборон і є покарання за те, що хтось ці заборони порушує. Ви прочитали цю книжку і вирішили не порушувати такі заборони. На цьому етапі все добре. Але крім того Ви вирішили влаштувати у себе в будинку вязницю і туди запроторювати тих, хто на Вашу думку порушує заборони. При цьюму Ви живете в суспільстві, де є поліція, суди, тобто ті, хто має виконувати той кримінальний кодекс. Ваша самодіяльність буде правильним виконанням цієї книги?
Почнемо з дуже простого? Ви звертаєтесь до свого священника - "отець..."?Ну і Ви розумієте, що це аналогія Біблії, історичної Церкви і християн, які самі по собі, тобто не належать до жодної історичної церкви.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)👍 1Комментарий
-
Як це можна зробити? І чи можна поєднавшись потім відпасти?
Але ж Ви знаєте, що католики і православні так не вважають? Не може будь хто просто сказати "я в Церкві, тому що я так вважаю".Ми і є в Церкві - Церкві з Первосвященником, звісно, в цій Церкві і католики і православні і протестанти.
Не зрозумів цей аргумент. Що саме не так в цій алегорії?Невдала алегорія - ви поплутали видиме і невидиме, земне і небесне.
Так, звичайно.Почнемо з дуже простого? Ви звертаєтесь до свого священника - "отець..."?
👎 1Комментарий
-
"Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
В Одкровенні Своєму Бог каже про сім церков - які з них католицькі, а які православні?
Краще вже тоді не народжуватися.І чи можна поєднавшись потім відпасти?
Мене цікавить як вважає Господь.Але ж Ви знаєте, що католики і православні так не вважають? Не може будь хто просто сказати "я в Церкві, тому що я так вважаю".
Тоді поясню. Ви писали про караючий кримінальний кодекс - так, але це для світських, а для Христових карає Бог і Він керується не людськими кримінальними законами.Не зрозумів цей аргумент. Що саме не так в цій алегорії?
Це заповідь Христа яку ви постійно порушуєте.Так, звичайно.
"8 А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.
9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.
10 І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.
11 Хто між вами найбільший, хай слугою вам буде!
12 Хто бо підноситься, буде понижений, хто ж понижується, той піднесеться. (Вiд Матвiя 23:8-12)".5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)👍 2Комментарий
-
Комментарий
-
Христос дав багато заповідей і створив Церкву, яка зібрала всіх людей, що стали ці заповіді виконувати.
Тоді церкви ще не були розділені. Це були церкви в різних містах, які були частиною Церкви вселенської. Вселенська іншим словом - католицька.В Одкровенні Своєму Бог каже про сім церков - які з них католицькі, а які православні?
Але назва - то не так важливо, головне - суть.
Як Ви про це дізнаєтесь? Вам було персональне одкровенння від Бога?Мене цікавить як вважає Господь
Ви не вловили суть аналогії. Там не про покарання, а про контекст реального життя і штучне створення паралельної реальності, яка ігнорує це реальне життя.Тоді поясню. Ви писали про караючий кримінальний кодекс - так, але це для світських, а для Христових карає Бог і Він керується не людськими кримінальними законами.
Інший приклад - створити паралельний уряд в державі, яка вже має уряд. Або випустити власні гроші, які називаються так само як гроші, які вже є в обігу в державі.
Ви вирвали слова Христа з контексту. ВінЦе заповідь Христа яку ви постійно порушуєте.
говорив про книжників і фарисеїв.
Якщо Ви всі слова Христа так вільно можете обрізати і трактувати як Вам завгодно, то думаю, що у Вас не вийде виконати Його заповіді.
Комментарий
-
Знаю про вселенську і про розкол 11 століття, але я про інше: ви погоджуєтесь що Церкви Одкровення різні? є навіть мертві, тобто Бог нам показує що Церков може бути багато, головне щоб парафіяни цих Церков були членами Церкви Христа.Христос дав багато заповідей і створив Церкву, яка зібрала всіх людей, що стали ці заповіді виконувати.
Тоді церкви ще не були розділені. Це були церкви в різних містах, які були частиною Церкви вселенської. Вселенська іншим словом - католицька.
Але назва - то не так важливо, головне - суть.
Так, були персональні одкровення.Як Ви про це дізнаєтесь? Вам було персональне одкровенння від Бога?
Ще раз: на землі може бути немало церков, а єдина тільки Церква Христа.Ви не вловили суть аналогії. Там не про покарання, а про контекст реального життя і штучне створення паралельної реальності, яка ігнорує це реальне життя.
Інший приклад - створити паралельний уряд в державі, яка вже має уряд. Або випустити власні гроші, які називаються так само як гроші, які вже є в обігу в державі.
Бачу ви зовсім не розумієте контекст розділу 23 Євангелії від Матвія.Ви вирвали слова Христа з контексту. Він
говорив про книжників і фарисеїв.
Якщо Ви всі слова Христа так вільно можете обрізати і трактувати як Вам завгодно, то думаю, що у Вас не вийде виконати Його заповіді.
Наведені заповіді Христос адресував не книжникам та фарисеям, а кому?
Читаємо перший вірш:
"Тоді промовив Ісус до народу й до учнів Своїх, (Вiд Матвiя 23:1)".
Читаємо вірші від 8:
"8 А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.
9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.
10 І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.
11 Хто між вами найбільший, хай слугою вам буде! (Вiд Матвiя 23:8-11)".
Зверніть увагу на виділені жирно і ніколи більше не кажіть дурниці, тим більше відносно заповідей Ісуса Христа.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Комментарий
-
Я не берусь трактувати Одкровення.
Якщо буквально розуміти, то там мова про церкви не різних конфесій, а різних міст. Тоді не було такого, що в одному місті були християни різних конфесій. І це скоріше аргумент на мою користь. Є одна Церква. Не потрібно створювати ще інші, якщо у твоєму місті вже є церква християн.
Чому Ви впевнені, що вони від Бога?Так, були персональні одкровення.
Поясніть що це значить?Ще раз: на землі може бути немало церков, а єдина тільки Церква Христа.
Своїм учням. Він казав не будьте як книжники і фарисеї, які говорять одне, а роблять інше. Це суть Його слів. А не буквальна бездумна заборона називати когось отцями, вчителями, наставниками і т.д.Наведені заповіді Христос адресував не книжникам та фарисеям, а кому?
Тим більше, що тут же Він вже і поділив рівних на тих, хто більше і тих хто менше. І сказав що треба робити, щоб стати більшим.
Крім того багато хто з народу тоді вважали, що оскільки у них отець Авраам, то це їх спасіння, а Христос сказав, що Він є спасіння, а Бог може з каміння зробити дітей Аврааму. Ось про яких отців тут мова. А зовсім не про православних чи інших священників.
Комментарий
-
Цікаво - тільки сказали "Я не берусь трактувати" і відразу ж трактуєте. Дійсно, є одна Церква - Церква Ісуса Христа, а також є різні церкви на землі парафіяни з яких належать цій єдиній Церкві.
А якщо в моєму місті є і католицька і православна церкви, в яку мені йти?Не потрібно створювати ще інші, якщо у твоєму місті вже є церква християн.
Тому що, по-перше, по вірі Богу, а, по-друге, відчув та почув їх за молитвою Йому.Чому Ви впевнені, що вони від Бога?
Повертаю вас до першого абзацу.Поясніть що це значить?
Як книжники та фарисеї не розуміли, та й досі не розуміють, сутність Нового Заповіту, так, на жаль, і ви частково не розумієте.Своїм учням. Він казав не будьте як книжники і фарисеї, які говорять одне, а роблять інше. Це суть Його слів. А не буквальна бездумна заборона називати когось отцями, вчителями, наставниками і т.д.
Тим більше, що тут же Він вже і поділив рівних на тих, хто більше і тих хто менше. І сказав що треба робити, щоб стати більшим.
Крім того багато хто з народу тоді вважали, що оскільки у них отець Авраам, то це їх спасіння, а Христос сказав, що Він є спасіння, а Бог може з каміння зробити дітей Аврааму. Ось про яких отців тут мова. А зовсім не про православних чи інших священників.5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)Комментарий
-
Комментарий

Комментарий