Межконфессиональный диалог

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Vladilen
    Ветеран

• 09 November 2006
    • 72689

Сообщение от Vladilen

Но лучше писать так, как угодно Господу Иисусу Христу.

Сообщение от Jean
    Конечно.
    Но это совсем не просто.
    Согласен.
    - Библейские пророчества о Втором пришествии

Комментарий

• Vladilen
      Ветеран

• 09 November 2006
      • 72689

Drunker,
      а куда Вы пропали?

Комментарий

• Drunker
        ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
        • 10754

Сообщение от Vladilen
        Drunker,
        а куда Вы пропали?
        Тутечки я. Нікуди не пропадав.

Комментарий

• Drunker
          ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
          • 10754

Сообщение от Воздух
          Вже два рази писав що я є членом домашньої церкви, що нас всього шестеро, що ми колись були в православній, баптистській та п'ятдесятницькій церквах.
          А Ви вважаєте цього достатньо для того щоб бути християнином?

Православні і католики вірять, що важливо бути в Церкві.

Я наведу приклад з моїх давніх дискусій на цьому форумі. Уявіть собі, що Ви знайшли книжку "кримінальний кодекс". Там є багато заборон і є покарання за те, що хтось ці заборони порушує. Ви прочитали цю книжку і вирішили не порушувати такі заборони. На цьому етапі все добре. Але крім того Ви вирішили влаштувати у себе в будинку вязницю і туди запроторювати тих, хто на Вашу думку порушує заборони. При цьюму Ви живете в суспільстві, де є поліція, суди, тобто ті, хто має виконувати той кримінальний кодекс. Ваша самодіяльність буде правильним виконанням цієї книги?

Ну і Ви розумієте, що це аналогія Біблії, історичної Церкви і християн, які самі по собі, тобто не належать до жодної історичної церкви.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 6132

Сообщение от Drunker
            А Ви вважаєте цього достатньо для того щоб бути християнином?
            Вважаю що треба бути членом Тіла Христа, поєднатися з Ним.
            Православні і католики вірять, що важливо бути в Церкві.
            Ми і є в Церкві - Церкві з Первосвященником, звісно, в цій Церкві і католики і православні і протестанти.
            Я наведу приклад з моїх давніх дискусій на цьому форумі. Уявіть собі, що Ви знайшли книжку "кримінальний кодекс". Там є багато заборон і є покарання за те, що хтось ці заборони порушує. Ви прочитали цю книжку і вирішили не порушувати такі заборони. На цьому етапі все добре. Але крім того Ви вирішили влаштувати у себе в будинку вязницю і туди запроторювати тих, хто на Вашу думку порушує заборони. При цьюму Ви живете в суспільстві, де є поліція, суди, тобто ті, хто має виконувати той кримінальний кодекс. Ваша самодіяльність буде правильним виконанням цієї книги?
            Невдала алегорія - ви поплутали видиме і невидиме, земне і небесне.
            Ну і Ви розумієте, що це аналогія Біблії, історичної Церкви і християн, які самі по собі, тобто не належать до жодної історичної церкви.
            Почнемо з дуже простого? Ви звертаєтесь до свого священника - "отець..."?
            5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
            6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Drunker
              ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
              • 10754

Сообщение от Воздух
              Вважаю що треба бути членом Тіла Христа, поєднатися з Ним.
              Як це можна зробити? І чи можна поєднавшись потім відпасти?

Ми і є в Церкві - Церкві з Первосвященником, звісно, в цій Церкві і католики і православні і протестанти.
              Але ж Ви знаєте, що католики і православні так не вважають? Не може будь хто просто сказати "я в Церкві, тому що я так вважаю".

Невдала алегорія - ви поплутали видиме і невидиме, земне і небесне.
              Не зрозумів цей аргумент. Що саме не так в цій алегорії?

Почнемо з дуже простого? Ви звертаєтесь до свого священника - "отець..."?
              Так, звичайно.

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 6132

Сообщение от Drunker
                Як це можна зробити?
                "Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
                В Одкровенні Своєму Бог каже про сім церков - які з них католицькі, а які православні?
                І чи можна поєднавшись потім відпасти?
                Краще вже тоді не народжуватися.
                Але ж Ви знаєте, що католики і православні так не вважають? Не може будь хто просто сказати "я в Церкві, тому що я так вважаю".
                Мене цікавить як вважає Господь.
                Не зрозумів цей аргумент. Що саме не так в цій алегорії?
                Тоді поясню. Ви писали про караючий кримінальний кодекс - так, але це для світських, а для Христових карає Бог і Він керується не людськими кримінальними законами.
                Так, звичайно.
                Це заповідь Христа яку ви постійно порушуєте.
                "8 А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.
                9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.
                10 І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.
                11 Хто між вами найбільший, хай слугою вам буде!
                12 Хто бо підноситься, буде понижений, хто ж понижується, той піднесеться. (Вiд Матвiя 23:8-12)".
                6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Vladilen
                  Ветеран

• 09 November 2006
                  • 72689

Сообщение от Vladilen
                  Drunker,
                  а куда Вы пропали?

Сообщение от Drunker
                  Тутечки я. Нікуди не пропадав.
                  Це добре,
                  я вже думав, що Ви злились.

Комментарий

• Drunker
                    ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                    • 10754

Сообщение от Воздух
                    "Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. (Вiд Iвана 15:10)".
                    Христос дав багато заповідей і створив Церкву, яка зібрала всіх людей, що стали ці заповіді виконувати.
                    В Одкровенні Своєму Бог каже про сім церков - які з них католицькі, а які православні?
                    Тоді церкви ще не були розділені. Це були церкви в різних містах, які були частиною Церкви вселенської. Вселенська іншим словом - католицька.

Але назва - то не так важливо, головне - суть.
                    Мене цікавить як вважає Господь
                    Як Ви про це дізнаєтесь? Вам було персональне одкровенння від Бога?

Тоді поясню. Ви писали про караючий кримінальний кодекс - так, але це для світських, а для Христових карає Бог і Він керується не людськими кримінальними законами.
                    Ви не вловили суть аналогії. Там не про покарання, а про контекст реального життя і штучне створення паралельної реальності, яка ігнорує це реальне життя.

Інший приклад - створити паралельний уряд в державі, яка вже має уряд. Або випустити власні гроші, які називаються так само як гроші, які вже є в обігу в державі.

Це заповідь Христа яку ви постійно порушуєте.
                    Ви вирвали слова Христа з контексту. Він
                    говорив про книжників і фарисеїв.

Якщо Ви всі слова Христа так вільно можете обрізати і трактувати як Вам завгодно, то думаю, що у Вас не вийде виконати Його заповіді.

Комментарий

• Drunker
                      ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                      • 10754

Сообщение от Vladilen
                      Сообщение от Vladilen
                      Drunker,
                      а куда Вы пропали?

Це добре,
                      я вже думав, що Ви злились.
                      Я ні на кого не злюсь. Хіба що на москалів.

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 6132

Сообщение от Drunker
                        Христос дав багато заповідей і створив Церкву, яка зібрала всіх людей, що стали ці заповіді виконувати.
                        Тоді церкви ще не були розділені. Це були церкви в різних містах, які були частиною Церкви вселенської. Вселенська іншим словом - католицька.

Але назва - то не так важливо, головне - суть.
                        Знаю про вселенську і про розкол 11 століття, але я про інше: ви погоджуєтесь що Церкви Одкровення різні? є навіть мертві, тобто Бог нам показує що Церков може бути багато, головне щоб парафіяни цих Церков були членами Церкви Христа.
                        Як Ви про це дізнаєтесь? Вам було персональне одкровенння від Бога?
                        Так, були персональні одкровення.
                        Ви не вловили суть аналогії. Там не про покарання, а про контекст реального життя і штучне створення паралельної реальності, яка ігнорує це реальне життя.

Інший приклад - створити паралельний уряд в державі, яка вже має уряд. Або випустити власні гроші, які називаються так само як гроші, які вже є в обігу в державі.
                        Ще раз: на землі може бути немало церков, а єдина тільки Церква Христа.
                        Ви вирвали слова Христа з контексту. Він
                        говорив про книжників і фарисеїв.

Якщо Ви всі слова Христа так вільно можете обрізати і трактувати як Вам завгодно, то думаю, що у Вас не вийде виконати Його заповіді.
                        Бачу ви зовсім не розумієте контекст розділу 23 Євангелії від Матвія.
                        Наведені заповіді Христос адресував не книжникам та фарисеям, а кому?
                        Читаємо перший вірш:
                        "Тоді промовив Ісус до народу й до учнів Своїх, (Вiд Матвiя 23:1)".
                        Читаємо вірші від 8:
                        "8 А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.
                        9 І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.
                        10 І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.
                        11 Хто між вами найбільший, хай слугою вам буде! (Вiд Матвiя 23:8-11)".
                        Зверніть увагу на виділені жирно і ніколи більше не кажіть дурниці, тим більше відносно заповідей Ісуса Христа.

Комментарий

• Vladilen
                          Ветеран

• 09 November 2006
                          • 72689

Сообщение от Drunker
                          Я ні на кого не злюсь. Хіба що на москалів.
                          ... ... чому?

Комментарий

• Drunker
                            ☮☮☮☮☮☮☮

• 31 January 2004
                            • 10754

Сообщение от Воздух
                            Знаю про вселенську і про розкол 11 століття, але я про інше: ви погоджуєтесь що Церкви Одкровення різні?
                            Я не берусь трактувати Одкровення.

Якщо буквально розуміти, то там мова про церкви не різних конфесій, а різних міст. Тоді не було такого, що в одному місті були християни різних конфесій. І це скоріше аргумент на мою користь. Є одна Церква. Не потрібно створювати ще інші, якщо у твоєму місті вже є церква християн.

Так, були персональні одкровення.
                            Чому Ви впевнені, що вони від Бога?

Ще раз: на землі може бути немало церков, а єдина тільки Церква Христа.
                            Поясніть що це значить?

Наведені заповіді Христос адресував не книжникам та фарисеям, а кому?
                            Своїм учням. Він казав не будьте як книжники і фарисеї, які говорять одне, а роблять інше. Це суть Його слів. А не буквальна бездумна заборона називати когось отцями, вчителями, наставниками і т.д.

Тим більше, що тут же Він вже і поділив рівних на тих, хто більше і тих хто менше. І сказав що треба робити, щоб стати більшим.

Крім того багато хто з народу тоді вважали, що оскільки у них отець Авраам, то це їх спасіння, а Христос сказав, що Він є спасіння, а Бог може з каміння зробити дітей Аврааму. Ось про яких отців тут мова. А зовсім не про православних чи інших священників.

Комментарий

• Воздух
                              Ветеран
                              • 28 April 2022
                              • 6132

Сообщение от Drunker
                              Я не берусь трактувати Одкровення.
                              Якщо буквально розуміти, то там мова про церкви не різних конфесій, а різних міст. Тоді не було такого, що в одному місті були християни різних конфесій. І це скоріше аргумент на мою користь. Є одна Церква.
                              Цікаво - тільки сказали "Я не берусь трактувати" і відразу ж трактуєте. Дійсно, є одна Церква - Церква Ісуса Христа, а також є різні церкви на землі парафіяни з яких належать цій єдиній Церкві.
                              Не потрібно створювати ще інші, якщо у твоєму місті вже є церква християн.
                              А якщо в моєму місті є і католицька і православна церкви, в яку мені йти?
                              Чому Ви впевнені, що вони від Бога?
                              Тому що, по-перше, по вірі Богу, а, по-друге, відчув та почув їх за молитвою Йому.
                              Поясніть що це значить?
                              Повертаю вас до першого абзацу.
                              Своїм учням. Він казав не будьте як книжники і фарисеї, які говорять одне, а роблять інше. Це суть Його слів. А не буквальна бездумна заборона називати когось отцями, вчителями, наставниками і т.д.

Тим більше, що тут же Він вже і поділив рівних на тих, хто більше і тих хто менше. І сказав що треба робити, щоб стати більшим.

Крім того багато хто з народу тоді вважали, що оскільки у них отець Авраам, то це їх спасіння, а Христос сказав, що Він є спасіння, а Бог може з каміння зробити дітей Аврааму. Ось про яких отців тут мова. А зовсім не про православних чи інших священників.
                              Як книжники та фарисеї не розуміли, та й досі не розуміють, сутність Нового Заповіту, так, на жаль, і ви частково не розумієте.

Комментарий

• Vladilen
                                Ветеран

• 09 November 2006
                                • 72689

Сообщение от Воздух
                                Цікаво - тільки сказали "Я не берусь трактувати" і відразу ж трактуєте. Дійсно, є одна Церква - Церква Ісуса Христа, а також є різні церкви на землі парафіяни з яких належать цій єдиній Церкві.
                                Брате,
                                а чи належить РПЦ до єдиної Церкви?

Комментарий

Обработка...