Бессмертна ли душа?
Свернуть
X
-
.. очевидно тут, до всього цього, додається повне нерозуміння Бога Трійці .. -
-
-
Точно, а у 15 вірші Господь каже:
"Усе, що має Отець, то Моє; через те Я й сказав, що Він візьме з Мого та й вам сповістить. (Вiд Iвана 16:15)".
Тобто Дух Божий походить від Отця та через Сина посилається до людей.
Вірно, а в попередньому вірші:
"Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! (Вiд Iвана 20:21)".
Знов від Отця через Сина.
А чому ви забули ось цю цитату від Івана:
"А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене. (Вiд Iвана 15:26)"?
можна іще:
І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого (2Сол.2:8)
хібя я стверджував, що Дух Святий від Отця не сходить ., а ось стверджувати, буцім-то Дух Святий від Сина не сходить, це вже єресь і дурість
можна не упоминати і Сина, якщо так було прийнято традиційно, але стверджувати що Дух Святий не сходить від Сина - не допустимо
одначе, для схизматів і де-яких протестантів саме сходження Духа й не важливе, їм аби перечити католицькому віровченню
предметної розмови їм не потрібно, бо усвідомлюють, що безсилі в Слові Божому ..Прокомментировать:
-
"Усе, що має Отець, то Моє; через те Я й сказав, що Він візьме з Мого та й вам сповістить. (Вiд Iвана 16:15)".
Тобто Дух Божий походить від Отця та через Сина посилається до людей.
Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! (Ін.20:22)
"Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! (Вiд Iвана 20:21)".
Знов від Отця через Сина.
А чому ви забули ось цю цитату від Івана:
"А коли Втішитель прибуде, що Його від Отця Я пошлю вам, Той Дух правди, що походить від Отця, Він засвідчить про Мене. (Вiд Iвана 15:26)"?Прокомментировать:
-
З оригінального тексту Нікейського символу віри:
Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ
І в Духа Святого, Господа, животворчого, що від Отця походить, що Йому разом з Отцем і Сином
συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
поклоняються та прославляються, говорили вони через пророків.
А до слів про сходження Святого Духа на заході було додано filioque [і Сина].
Будь ласка, наведіть цитату з Біблії яка підтверджує правоту КЦ.
Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! (Ін.20:22)Прокомментировать:
-
Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ
І в Духа Святого, Господа, животворчого, що від Отця походить, що Йому разом з Отцем і Сином
συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
поклоняються та прославляються, говорили вони через пророків.
А до слів про сходження Святого Духа на заході було додано filioque [і Сина].
Будь ласка, наведіть цитату з Біблії яка підтверджує правоту КЦ.Прокомментировать:
-
-
А чи можна віру у походження Духу Божого назвати обрядовістю?Прокомментировать:
-
але аж ніяк у потрактуванні Слова Божого, самому богословії, котре одинакове для усіх Церков без винятку
й можливо я б і не акцентував на протестантах(деяких), коли б з їхньої сторони не було постійних нападок на католицьке віровчення
до того ж абсолютно не обгрунтованих, у відвертій неспроможності аргументувати свою протестну позицію
ось і складається враження, що їх метою не є порозуміння в Слові Божому, а лиш бажання утвердити себе в своїй конфесіональній відділенності
оце для них головне, бо коли б думали про Слово Боже, прислуховувалися би й діяли у конструктивному напрямку
їм - аби заперечити, бо католицьке ..
Прокомментировать:
-
Сообщение от elektricity
ад, состояние души отлученной от Бога
Сообщение от Vladilen
Брат,
а в Библии утверждается, что это МЕСТО, а не состояние души.
Кому верить?
Замечательный совет, брат!
давайте им воспользуемся.
Пожалуйста,
процитируйте хоть ОДИН стихи в Библии, в котором утверждается, что "ад, это состояние души", а не МЕСТО.
Прокомментировать:
-
-
-
-
говорилось ведь уже: чем преисполнена душа, соответственно и окружающая среда приобретет надлежащее содержание
вот вам и место, как состоянии души
что говорится о Царстве Божьем:
и не скажут: вот, оно здесь, или: вот, там. Ибо вот, Царствие Божие внутрь вас есть (Лк.17:21)
тоже самое и с адом, если душа отошла от Бога, такова терпит адские муки, ее состояние и определяет место — ад
читайте Катехизис КЦ, посещайте католические ресурсы
и боже вас сохрани — не читайте до обеда протестную литературу
Последний раз редактировалось elektricity; 01 October 2025, 09:00 AM.Прокомментировать:
Прокомментировать: