Бог та боги.

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5495

Сообщение от НовНик
    Я щось не пам'ятаю, щоб хтось говорив про присутність якогось жертівника саме в Небі.
    "І засурмив шостий Ангол, і я почув один голос із чотирьох рогів золотого жертівника, який перед Богом, (Об'явлення 9:13)".
    До речі, і про престол, дуже сумнівне існування. По Сведенборгу, Бог в Сонці духовного світу; таким чином, Він присутній в усьому Творінні.
    "дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого. (До євреїв 12:2)".
    Невже ви довіряєте Сведенборгу більше ніж Біблії?
    Ви вважаєте, що Богу нічим більше займатись, як вести записи в "книгу" для восьми мільярдів чоловік?
    Ось так Бог чинить:
    "Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий. (Вiд Луки 12:6)".
    Я вважаю, що кров - Душа тіла (плоті), а не людини. Адже вона є приналежність тіла.
    А тіло не є важливою складовою людини?
    Якщо ті "великі люди" перебувають в Духовному світі, чому з ними не можна розмовляти. Адже багатій розмовляв з Авраамом у Луки.
    Не знаю як спілкуються на небі, а знаю що Бог забороняє без Його волі спілкуватися між душами на небі та на землі.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
      Ветеран
      • 25 May 2021
      • 1308

Сообщение от Воздух
      "І засурмив шостий Ангол, і я почув один голос із чотирьох рогів золотого жертівника, який перед Богом, (Об'явлення 9:13)".
      І що? Жертвенник євреїв теж був перед Богом, Левит 1:11?
      11. і заріже його на боці жертівника на північ, перед Господнім лицем. І покроплять сини Ааронові, священики, кров'ю його на жертівника навколо.
      Бог присутній біля жертівника? Та ніяк це неможливо. Адже, 2 Хроніки 2:5
      5. А хто має силу збудувати Йому храма, коли небо й небеса небес не обіймають Його? І хто я, що збудую Йому храма? Хіба тільки на кадіння перед лицем Його!
      Жертівник перед Богом, це така ж алегорія як і, наприклад: "а з уст Його меч обосічний виходив", та інші, яких багато в Об'явленні.
      Бог вище (внутрінніше) Неба, а жертівник - нижче Неба.

"дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого. (До євреїв 12:2)".
      Невже ви довіряєте Сведенборгу більше ніж Біблії?
      Я не привів жодної цитати з Сведенборга; тільки з Біблії.
      Але Ви не відповіли мені на цитату з Біблії, яким чином Душа покидає тіло, і вертається назад.

Коли Ви поміщаєте Бога серед людей, Ви зрівнюєте Його з ними. Але ж, Ісая 40:15, 17
      15. Таж народи як крапля з відра, а важать як порох на шальках! Таж Він острови підіймає, немов ту пилинку!
      17. Насупроти Нього всі люди немов би ніщо, пораховані в Нього марнотою та порожнечею.

​Небо є Творіння Боже (одна з складових Творіння). Ви Бога зрівнюєте з Творінням, але так не є, і Біблія (а не Сведенборг) явно про це каже. Коли Ви створите для своїх потреб, ну нехай горщик, Ви не будете існувати в цьому творінні - горщику.
      12. Я землю вчинив і створив людину на ній, небеса Я руками Своїми простяг і про їхні зорі звелів. (Ісая 45:12)​
      Нема в Небі ні жертівника, ні престолу Божого.
      Спробуйте, для вірного співвідношення Творця (Бога), з творіннями (нами), зіставити себе і клітини Вашого тіла. Це дещо схожею.

Ось так Бог чинить:
      "Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий. (Вiд Луки 12:6)".
      Якщо люди, повставши в Духовному світі, розміщуються в аду (пеклі), чи в Небесах (раю), то це свідчить про проведення Суду над ними.

А тіло не є важливою складовою людини?
      Є.
      Але тіло матеріальне (плоть), тлінне. А Душа і Дух - духовні, нетлінні.

Не знаю як спілкуються на небі, а знаю що Бог забороняє без Його волі спілкуватися між душами на небі та на землі.
      Значить Господь дозволив Сведенборгу таке спілкування.
      новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 5495

Сообщение от НовНик
        І що? Жертвенник євреїв теж був перед Богом, Левит 1:11?
        ...
        Жертівник перед Богом, це така ж алегорія як і, наприклад: "а з уст Його меч обосічний виходив", та інші, яких багато в Об'явленні.
        Бог вище (внутрінніше) Неба, а жертівник - нижче Неба.
        А цей жертівник де перебуває?
        "І інший Ангол, що мав владу над огнем, вийшов від жертівника. І він гучним голосом кликнув до того, що мав гострого серпа, говорячи: Пошли свого гострого серпа, і позбирай грона земної виноградини, бо грона її вже доспіли. (Об'явлення 14:18)".
        Коли Ви поміщаєте Бога серед людей, Ви зрівнюєте Його з ними. Але ж, Ісая 40:15, 17
        А Дух Божий перебуває серед людей? Перебуває, але це ж не значить що людина дорівнює Богу.
        Якщо люди, повставши в Духовному світі, розміщуються в аду (пеклі), чи в Небесах (раю), то це свідчить про проведення Суду над ними.
        А чого це ви рай пов'язуєте тільки з небом? Хіба не читали про нові небо і землю?
        Але тіло матеріальне (плоть), тлінне. А Душа і Дух - духовні, нетлінні.
        Є і нетлінні тіла - Христос Первенець.
        Значить Господь дозволив Сведенборгу таке спілкування.
        Або це самодозвіл.
        5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
          Ветеран
          • 25 May 2021
          • 1308

Сообщение от Воздух
          А цей жертівник де перебуває?
          "І інший Ангол, що мав владу над огнем, вийшов від жертівника. І він гучним голосом кликнув до того, що мав гострого серпа, говорячи: Пошли свого гострого серпа, і позбирай грона земної виноградини, бо грона її вже доспіли. (Об'явлення 14:18)".
          Мабуть там же де і серп, котрий Ангол кинув додолу серпа свого, і зібрав виноград на землі, і вкинув в велике чавило Божого гніву.
          Духовний світ, на думку православних старців, створений з більш тонкої матерії (я її називаю духовною субстанцією). Матерія нашого світу не може взаємодіяти безпосередньо з духовною субстанцією, як кажуть: "вони не перетинаються".
          Я вважаю трохи по іншому, ніж православні старці, але так простіше, тож хай поки так.
          Взагалі, Об'явлення, треба читати дуже обережно; я нікому не раджу будувати світогляд на цій книзі Біблії.

А Дух Божий перебуває серед людей? Перебуває, але це ж не значить що людина дорівнює Богу.
          Так, перебуває. До речі, Дух Божий - це Бог.
          Ви теж перебуваєте в кожній клітині свого тіла, але це інше перебування. Це не як сидіти 12 чи 24 старці навколо Бога.
          І всі клітині Вашого організму перебувають в Вас, як і ми всі в Бозі. Але це, знову ж таки, інше перебування.

А чого це ви рай пов'язуєте тільки з небом? Хіба не читали про нові небо і землю?
          Все що Іван бачив, він бачив в Духовному світі. Там своє Небо, своя земля і своє підземелля з пеклом.
          Як Ви вважаєте, те що бачив іван уже було, чи ще буде?

Є і нетлінні тіла - Христос Первенець.
          Тіло, а не тіла.

Або це самодозвіл.
          Самодозволу, без Божого потурання не буває.
          новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

Обработка...