Бог та боги.

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5495

Сообщение от НовНик
    Для чого це (любов до Бога та любов до людей) потрібно людям?
    А для чого це потрібно Богові?
    Для спасіння у життя вічне - людям; "... щоб Бог був у всьому все. (1-е до коринтян 15:28)" - Богу.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
      Ветеран
      • 25 May 2021
      • 1308

Сообщение от Воздух
      Для спасіння у життя вічне - людям; "... щоб Бог був у всьому все. (1-е до коринтян 15:28)" - Богу.
      Тут декілька питань, дозволите?
      1. Що є в Вашому розумінні "життя вічне"?
      2. Де люди живуть вічно?
      3. Для чого Богу, вічне життя його Творінь?
      новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 5495

Сообщение от НовНик
        Тут декілька питань, дозволите?
        1. Що є в Вашому розумінні "життя вічне"?
        2. Де люди живуть вічно?
        3. Для чого Богу, вічне життя його Творінь?
        На запитання 1 та 2 відповім цитатою:
        "А це свідчення, що Бог життя вічне нам дав, а життя це у Сині Його. (1-е Iвана 5:11)".
        3. Задум Його такий.
        6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• НовНик
          Ветеран
          • 25 May 2021
          • 1308

Сообщение от Воздух
          На запитання 1 та 2 відповім цитатою:
          "А це свідчення, що Бог життя вічне нам дав, а життя це у Сині Його. (1-е Iвана 5:11)".
          3. Задум Його такий.
          В дійсності, це дуже складна відповідь (1-е Iвана 5:11); я не знаю як Вам відповідати.
          давайте поступово, по крокам
          Розумієте, життя це у Сині Його - це, в першу чергу, стан людини.
          Припустимо, Ви (чи хтось інший), живучи в світі, досяг стану "в Сині". Що з цього слідує? Ще раз - в цьому світі.
          Вічне життя в світі, чи щось інше?

Задум. Так.
          Якщо це вся відповідь, то це обмеження себе самого.
          Ось цитата, з Православное исповедание, ч. 1, <ответ на вопрос 8> (цит. по 1: 370) Часть 1. О происхождении (создании) человека
          Так как Бог создал мир не вследствие необходимости, а совершенно свободно: то значит, создал по какому-либо побуждению, – ибо мог и не создать. А так как создал премудростью и разумом: значит, создал для какой-либо цели, – потому что премудрость не может действовать без цели.
          Якщо Ви розумієте, що є Задум, то давайте йти далі.
          Задум можна віднести до людини; тобто, для чого людина створена Богом.
          І є Задум Бога на все Творіння, на Всесвіт; для чого створено все?
          По чому видно, що виріб, який Ви майструєте, завершений? По тому, що він перестає змінюватись.
          Коли людина перестає змінюватись, значить вона завершена, досягла мети свого Творення?
          поки досить. Якщо не цікаво, можем закінчити.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5495

Сообщение от НовНик
            Припустимо, Ви (чи хтось інший), живучи в світі, досяг стану "в Сині". Що з цього слідує? Ще раз - в цьому світі.
            Вічне життя в світі, чи щось інше?
            Вічне життя духом в іншому світі перебуваючи тілом в цьому світі, на підтвердження:
            "Я їм дав Твоє слово, але світ їх зненавидів, бо вони не від світу, як і Я не від світу. (Вiд Iвана 17:14)".
            Якщо Ви розумієте, що є Задум, то давайте йти далі.
            Задум можна віднести до людини; тобто, для чого людина створена Богом.
            І є Задум Бога на все Творіння, на Всесвіт; для чого створено все?
            По чому видно, що виріб, який Ви майструєте, завершений? По тому, що він перестає змінюватись.
            Коли людина перестає змінюватись, значить вона завершена, досягла мети свого Творення?
            поки досить. Якщо не цікаво, можем закінчити.
            Продовжимо, якщо не заперечуєте, але спочатку запитання: вічне життя людини після воскресіння у просторі та часі?

Комментарий

• НовНик
              Ветеран
              • 25 May 2021
              • 1308

Сообщение от Воздух
              Вічне життя духом в іншому світі перебуваючи тілом в цьому світі, на підтвердження:
              "Я їм дав Твоє слово, але світ їх зненавидів, бо вони не від світу, як і Я не від світу. (Вiд Iвана 17:14)".
              Якщо в іншому світі люди живуть духом, то логічно називати інший світ Духовним світом; наш же світ - природний.
              Кожна людина є Дух. Значить, незалежно від стану Духу ("в Сині, чи ні"), всі ми своїм Духом живемо в Духовному світі, а тілом - в природному.
              По смерті тіла, всі ми повстаємо як Духи в Духовному світі. При цьому, ми говоримо, що ті хто "в Сині" мають вічне життя, а решта?
              Руйнації духовних наших тіл (деструкції) не відбувається (у доступному для огляду майбутньому). Що відбувається з рештою, більшістю в наш час (абсолютною більшістю)?

Продовжимо, якщо не заперечуєте, але спочатку запитання: вічне життя людини після воскресіння у просторі та часі?
              Я вважаю, що термін воскресіння не є правильним; Дух людини не вмирав. Краще говорити "повстає" людина (Дух); але це не критично для мене.
              В Духовному світі нема простору й часу; там є лише стан.
              Водночас, по моєму розумінню, все не так просто; то є ІНШИЙ світ. ІНША (на інших принципах) мова. Інші потреби.

Комментарий

• Воздух
                Ветеран
                • 28 April 2022
                • 5495

Сообщение от НовНик
                По смерті тіла, всі ми повстаємо як Духи в Духовному світі. При цьому, ми говоримо, що ті хто "в Сині" мають вічне життя, а решта?
                А доля всіх інших вирішиться на Суді, велика кількість з них отримає виправдувальний вирок і вічне життя.
                Я вважаю, що термін воскресіння не є правильним; Дух людини не вмирав. Краще говорити "повстає" людина (Дух); але це не критично для мене.
                Воскресіння у нетлінних (духовних) тілах.
                В Духовному світі нема простору й часу; там є лише стан.
                Водночас, по моєму розумінню, все не так просто; то є ІНШИЙ світ. ІНША (на інших принципах) мова. Інші потреби.
                "Посеред його вулиці, і по цей бік і по той бік ріки [це не про простір?] дерево життя, що родить дванадцять раз плоди, кожного місяця [а це не про час?] приносячи плід свій. А листя дерев на вздоровлення народів. (Об'явлення 22:2)".

Комментарий

• НовНик
                  Ветеран
                  • 25 May 2021
                  • 1308

Сообщение от Воздух
                  А доля всіх інших вирішиться на Суді, велика кількість з них отримає виправдувальний вирок і вічне життя.
                  Ви ж розумієте, що дуже мала кількість вмираючих тілом перебувають "в Сині". І навпаки, отих "всіх інших" дуже багато; де ж вони перебувають, очікуючи Суду.
                  І чому багач, з Луки 16, опинився в аду до Суду?
                  23. І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. (Від Луки 16:23)
                  Що значить "виправдувальний вирок"? Адже ми вважаємо, що вічне життя можливе лише для тих, хто "в Сині"?

Воскресіння у нетлінних (духовних) тілах.
                  А що, поки людина живе в природному світі, її Дух має тлінне (природне) тіло?

"Посеред його вулиці, і по цей бік і по той бік ріки [це не про простір?] дерево життя, що родить дванадцять раз плоди, кожного місяця [а це не про час?] приносячи плід свій. А листя дерев на вздоровлення народів. (Об'явлення 22:2)".
                  Я так розумію, що Іван не був присутнім на Суді; він лише бачив видіння того Суду.

Комментарий

• НовНик
                    Ветеран
                    • 25 May 2021
                    • 1308

я сьогодні все, вибачте, йду спати

Комментарий

• Воздух
                      Ветеран
                      • 28 April 2022
                      • 5495

Сообщение от НовНик
                      Що значить "виправдувальний вирок"? Адже ми вважаємо, що вічне життя можливе лише для тих, хто "в Сині"?
                      Вважаю що ті котрі "в Сині" зовсім на Суд не йдуть, а виправдані будуть всі котрі записані у книгу життя, а це значно більше тих котрі "в Сині".
                      А що, поки людина живе в природному світі, її Дух має тлінне (природне) тіло?
                      Душа людини у природному світі має дух та тлінне тіло, а в іншому світі душа буде мати дух та нетлінне тіло.
                      Я так розумію, що Іван не був присутнім на Суді; він лише бачив видіння того Суду.
                      Іван був у дусі, тобто він міг записати тільки істинні свідчення, дух би не дозволив йому писати відсебятину.

Комментарий

• НовНик
                        Ветеран
                        • 25 May 2021
                        • 1308

Сообщение от Воздух
                        Вважаю що ті котрі "в Сині" зовсім на Суд не йдуть, а виправдані будуть всі котрі записані у книгу життя, а це значно більше тих котрі "в Сині".
                        Ви не прояснили,
                        де ж вони перебувають, очікуючи Суду.

Ми ж з Вами не професори теології, ми взаємно формуємо своє розуміння; я вважаю - ми вчимося.
                        Я теж вважаю, що ті котрі "в Сині" зовсім на Суд не йдуть, але таких дужу-дуже мало.
                        Якщо не прояснювати питання, що є "книга життя", а говорити лише про її зміст відносно кожного з нас, що там буде записано?
                        Я розумію буквально (по назві), там записано наше життя; з деталізацією до найдрібніших подробиць. І якщо людина грішила проти Бога, вела зле життя, а таких зараз значна більшість, який буде суд для цих людей?
                        Душа людини у природному світі має дух та тлінне тіло, а в іншому світі душа буде мати дух та нетлінне тіло.
                        Якщо у Душі тлінне тіло, Ви мабуть своїми органами чуття якимось чином реєстрували Душі оточуючих. Ви їх бачили, чули, мацали, ... .
                        І які у Вас враження від Душ, як Ви їх опишете?
                        Іван був у дусі, тобто він міг записати тільки істинні свідчення, дух би не дозволив йому писати відсебятину.
                        Так, він був у Дусі. Але ж не відбувався в той час Суд; нема про цю подію свідчень. Тобто, Іван бачив видіння.
                        Всі пророки Ізраїлеві описували те що бачили у видіннях. Наприклад, Єзекіїль 43:2,3 і інші. І в цих видіннях не завжди показано реальні події, обставини.
                        2. І ось слава Ізраїлевого Бога йшла в напрямі від сходу, а голос Його був, як шум великої води, а земля засвітилася від слави Його!
                        3. І вид був такий же, як я бачив: як те видиво, що я бачив, коли я приходив руйнувати місто, і види були, як той вид, що я бачив при річці Кевар. І впав я на обличчя своє!

Я так розумію, вас бентежать слова про відсутність простору й часу, давайте про це докладніше.
                        Фрази на кшталт "і моря вже немає" і "ніч там не буде" (Об'явлення 21:1, 21:25) вказують на відмінність від матеріального світу - там інші закони Буття, і звичні поняття простору та часу втрачають актуальність.
                        Також Об'явлення 21:23 вказують на реальність, відмінну від матеріального світу - там інші закони буття.
                        23. І місто не має потреби ні в сонці, ні в місяці, щоб у ньому світили, слава бо Божа його освітила, а світильник для нього Агнець.
                        ​Ну й ще одне.
                        Бог є Творець Всесвіту, а значить і всіх його (всесвіту) атрибутів, в тому числі простору і часу.. Оскільки Він Творець, то Він не може бути частиною Творіння.
                        Але ж, Від Івана 17:21
                        21. щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав.
                        На російській, яскравіше: "да будут все едино, как Ты, Отче, во Мне, и Я в Тебе, так и они да будут в Нас едино"​
                        Якщо Дух перебуває в Творці, то для нього теж немає простору й часу.
                        Ви просто не помічаєте, що навіть живучи в природному світі, люди часто обходять параметри часу й простору. Наприклад.
                        Ви кажете: "Це було, коли я ще в школу ходив.". Тут замість часу застосовано стан. Подібне можна знайти і відносно простору.
                        Ну і там я написав: "Водночас, по моєму розумінню, все не так просто; то є ІНШИЙ світ."
                        Я просто не бажаю приводити описання Сведенборга про Духовний світ. Якщо їх прийняти, все можливо зрозуміти.

Комментарий

• Воздух
                          Ветеран
                          • 28 April 2022
                          • 5495

Сообщение от НовНик
                          Ви не прояснили,
                          де ж вони перебувають, очікуючи Суду.

Тіла тлінні - у землі, а душі - у пеклі або у раю, душі побитих за Слово Боже - під жертівником.
                          Там він буде до Суду. В аду знаходяться і душі тих котрі будуть виправдані, і душі тих котрі підуть у геєнну огненну.
                          Якщо не прояснювати питання, що є "книга життя", а говорити лише про її зміст відносно кожного з нас, що там буде записано?
                          Я розумію буквально (по назві), там записано наше життя; з деталізацією до найдрібніших подробиць. І якщо людина грішила проти Бога, вела зле життя, а таких зараз значна більшість, який буде суд для цих людей?
                          Вважаю що "книга життя" це книга в якій записані всі ті хто успадкує вічне життя.
                          Якщо у Душі тлінне тіло, Ви мабуть своїми органами чуття якимось чином реєстрували Душі оточуючих. Ви їх бачили, чули, мацали, ... .
                          І які у Вас враження від Душ, як Ви їх опишете?
                          Ми вкладаємо різний сенс в поняття "душа". Я під душею розумію: доки людина живе у тілі - нижні складові які пов'язані з тілом, а також верхні складові душі які пов'язані з розумом, чуттями (не відчуттями), дарами Духу Святого; коли людина вмирає до Бога повертаються тільки верхні складові душі - дух людини.
                          Я так розумію, вас бентежать слова про відсутність простору й часу, давайте про це докладніше.
                          Фрази на кшталт "і моря вже немає" і "ніч там не буде" (Об'явлення 21:1, 21:25) вказують на відмінність від матеріального світу - там інші закони Буття, і звичні поняття простору та часу втрачають актуальність.
                          Також Об'явлення 21:23 вказують на реальність, відмінну від матеріального світу - там інші закони буття.
                          23. І місто не має потреби ні в сонці, ні в місяці, щоб у ньому світили, слава бо Божа його освітила, а світильник для нього Агнець.
                          Не так розумію простор та час. Простор: існують якісь координати перебування когось десь і не перебування в інших місцях. Якщо хтось поза простором то він перебуває скрізь.
                          Час: існує минуле, теперішнє та майбутнє. Поза часом: не можна відділити складові часу.
                          Я просто не бажаю приводити описання Сведенборга про Духовний світ. Якщо їх прийняти, все можливо зрозуміти.
                          Читав Еммануїла Сведенборга років 8...10 тому. Спочатку це захоплює, а потім розумієш що він не є носієм істини.

Комментарий

• НовНик
                            Ветеран
                            • 25 May 2021
                            • 1308

Сообщение от Воздух
                            Тіла тлінні - у землі, а душі - у пеклі або у раю, душі побитих за Слово Боже - під жертівником.
                            Тіла так.
                            А решта.
                            Пекло це покарання. Тобто Ви вважаєте, що тих, хто не "в Сині", зразу без Суду карають?
                            23. І, терплячи муки в аду, звів він очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. (Від Луки 16:23)
                            Рай це благодіяння. Тобто, теж без Суду, нагороджують?
                            8. І насадив Господь Бог рай ув Едені на сході, і там осадив людину, що її Він створив. (Буття 2:8)
                            А де це "під жертівником"? В пеклі, чи в раю?
                            Я бачу устрій Духовного світу таким.
                            1. Стан Небесних блаженств: Небеса/Рай/Едем/...,
                            2. Стан страждань: ад/пекло/геєна/озеро огняне/...
                            3. Стан приготувань і суду: Світ духів.
                            Які складові має структура Духовного світу згідно Ваших уявлень?

Там він буде до Суду. В аду знаходяться і душі тих котрі будуть виправдані, і душі тих котрі підуть у геєнну огненну.
                            Тобто, люди безвинно будуть страждати в аду, чекаючи Суду дуже довго.

Вважаю що "книга життя" це книга в якій записані всі ті хто успадкує вічне життя.
                            Це одна книга на всіх? Хто пише таку книгу?

Ми вкладаємо різний сенс в поняття "душа". Я під душею розумію: доки людина живе у тілі - нижні складові які пов'язані з тілом, а також верхні складові душі які пов'язані з розумом, чуттями (не відчуттями), дарами Духу Святого; коли людина вмирає до Бога повертаються тільки верхні складові душі - дух людини.
                            Давайте ще раз.
                            Якщо у частини Душі тлінне тіло, Ви мабуть своїми органами чуття якимось чином реєстрували цю частину Душі оточуючих. Ви їх бачили, чули, мацали, ... .
                            І які у Вас враження від тлінних частин Душ, як Ви їх опишете?​

Не так розумію простор та час. Простор: існують якісь координати перебування когось десь і не перебування в інших місцях. Якщо хтось поза простором то він перебуває скрізь.
                            Час: існує минуле, теперішнє та майбутнє. Поза часом: не можна відділити складові часу.
                            Це дуже велика тема простір і час. Я би волів не заводити їх в обговорення.
                            В духовному світі, стан людини і є координатами простору і часу; приклад в попередній відповіді.

Читав Еммануїла Сведенборга років 8...10 тому. Спочатку це захоплює, а потім розумієш що він не є носієм істини.
                            Кожному Бог дає по мірі розуміння. Щоб, як казав Петро, 2 Петра 2:20
                            20. Бо коли хто втече від нечистости світу через пізнання Господа й Спасителя Ісуса Христа, а потому знов заплутуються ними та перемагаються, то останнє буває для них гірше першого.
                            Майже не має значення, якою Вірою людина наставляється на праведне життя.​
                            Последний раз редактировалось НовНик; 24 June 2025, 04:41 AM.

Комментарий

• Воздух
                              Ветеран
                              • 28 April 2022
                              • 5495

Сообщение от НовНик
                              Пекло це покарання. Тобто Ви вважаєте, що тих, хто не "в Сині", зразу без Суду карають?
                              Вибачте мені за затримку з відповіддю.
                              Навіть на землі для підозрюваного, а хто з людей без гріху, обирають запобіжний захід від особистого зобов'язання до тримання під вартою. Чи є це покарання? ні, суд відбудеться пізніше, на ньому і буде обвинувальний вирок який стане завершальним етапом судового розгляду. Розглядаю: пекло як запобіжний захід (тримання під вартою), рай теж запобіжний захід (особисте зобов'язання) - все це початковий етап судового розгляду.
                              А де це "під жертівником"? В пеклі, чи в раю?
                              А це вже на небесах - не знаю устрій небес, але це десь недалеко від престолу.
                              Це одна книга на всіх? Хто пише таку книгу?
                              Вважаю що одна, веде книгу життя Бог.
                              Давайте ще раз.
                              Якщо у частини Душі тлінне тіло, Ви мабуть своїми органами чуття якимось чином реєстрували цю частину Душі оточуючих. Ви їх бачили, чули, мацали, ... .
                              І які у Вас враження від тлінних частин Душ, як Ви їх опишете?
                              Бог сказав: "Тільки будь обережним, щоб не їсти крови, бо кров вона душа, і ти не будеш їсти душі разом з м'ясом. (Повторення Закону 12:23)".
                              Ви бачили кров? ви бачили нижню складову душі.
                              Це дуже велика тема простір і час. Я би волів не заводити їх в обговорення.
                              В духовному світі, стан людини і є координатами простору і часу; приклад в попередній відповіді.
                              Я пам'ятаю подорожі Сведенборга у духовному світі, його зустрічі з великими людьми - зараз вважаю це вигадками.

Комментарий

• НовНик
                                Ветеран
                                • 25 May 2021
                                • 1308

Сообщение от Воздух
                                Вибачте мені за затримку з відповіддю.
                                Без проблем.

Навіть на землі для підозрюваного, а хто з людей без гріху, обирають запобіжний захід від особистого зобов'язання до тримання під вартою. Чи є це покарання? ні, суд відбудеться пізніше, на ньому і буде обвинувальний вирок який стане завершальним етапом судового розгляду. Розглядаю: пекло як запобіжний захід (тримання під вартою), рай теж запобіжний захід (особисте зобов'язання) - все це початковий етап судового розгляду.
                                Тобто. Без Суду "І, терплячи муки в аду,". Бог так не чинить.

А це вже на небесах - не знаю устрій небес, але це десь недалеко від престолу.
                                Я щось не пам'ятаю, щоб хтось говорив про присутність якогось жертівника саме в Небі.
                                Павло згадував лише про третє Небо, яке є аналогом раю. 2 до Коринтян 12:2, 4
                                2. Я знаю чоловіка в Христі, що він чотирнадцять років тому чи в тілі, не знаю, чи без тіла, не знаю, знає Бог був узятий до третього неба.
                                4. що до раю був узятий, і чув він слова невимовні, що не можна людині їх висловити.

Нуу. Якщо існує третє Небо, мабуть існують перше та друге Небо. Про жертівник, він не сказав нічого.
                                До речі, і про престол, дуже сумнівне існування. По Сведенборгу, Бог в Сонці духовного світу; таким чином, Він присутній в усьому Творінні.

Вважаю що одна, веде книгу життя Бог.
                                Ви вважаєте, що Богу нічим більше займатись, як вести записи в "книгу" для восьми мільярдів чоловік?

Бог сказав: "Тільки будь обережним, щоб не їсти крови, бо кров вона душа, і ти не будеш їсти душі разом з м'ясом. (Повторення Закону 12:23)".
                                Ви бачили кров? ви бачили нижню складову душі.
                                Я вважаю, що кров - Душа тіла (плоті), а не людини. Адже вона є приналежність тіла.
                                4. Тільки м'яса з душею його, цебто з кров'ю його, не будете ви споживати. (Буття 9:4)
                                14. Бо душа кожного тіла кров його, у душі його вона. І сказав Я Ізраїлевим синам: Крови кожного тіла ви не будете їсти, бо душа кожного тіла кров його вона. Усі, що їдять її, будуть понищені. (Левит 17:14)​
                                11. бо душа тіла в крові вона, а Я дав її для вас на жертівника для очищення за душі ваші, бо кров та вона очищує душу. (Левит 17:11)
                                ​Не кажучи вже про свідчення православних святителів, які бачили Душі в формі людини.
                                А коли Душа людини покидає людину і вертається назад, це що кров туди сюди переливається? 1 Царів 17:21,22
                                21. І витягся він тричі над дитиною, і кликав до Господа та казав: Господи, Боже мій, нехай вернеться душа цієї дитини в неї!
                                22. І вислухав Господь голоса Іллі, і вернулася душа дитини в неї, і вона ожила…

Я пам'ятаю подорожі Сведенборга у духовному світі, його зустрічі з великими людьми - зараз вважаю це вигадками.
                                Якщо ті "великі люди" перебувають в Духовному світі, чому з ними не можна розмовляти. Адже багатій розмовляв з Авраамом у Луки.
                                Освіченій в релігійних питаннях людині, краще читати роботу Сведенборга "Істинна Християнська релігія".
                                Початківцям, краще читати «Про небеса, про світ духів і про пекло».

Комментарий

Обработка...