Два дерева, два духовних джерела.

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5245

Два дерева, два духовних джерела.

«І зростив Господь Бог із землі кожне дерево, принадне на вигляд і на їжу смачне, і дерево життя посеред раю, і дерево Пізнання добра і зла. (Буття 2:9)».
    Дерева з першої частини вірша теж є джерелом, але джерелом для тіла.
    Дерево життя джерело пізнання добра (тільки добра бо Бог і є добро) від Творця. Воно посеред раю, тобто є найважливішим джерелом безпосередньо від Бога. Це джерело дарує вічне життя.
    Дерево пізнання добра і зла джерело пізнання і добра і зла від творінь (видимих і невидимих). Це джерело веде до смерті, але дарує надію на життя вічне через милість Бога та підключення до першого духовного джерела.
    5 Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)
  • Воздух
    Ветеран
    • 28 April 2022
    • 5245

Треба ще зауважити що місцезнаходження дерева пізнання добра і зла не вказано.
    Припущу, що з цього дерева їдять усі люди доти, доки не усвідомлять свою гріховність, доки не покаються, доки не прийдуть до Господа.
    Тільки Господь може привести людину до іншого джерела - дерева життя.
    6 Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки. (Приповiстi 3:5,6)

Комментарий

• Мелодия
      Ветеран
      • 23 October 2021
      • 6296

Сообщение от Воздух
      .
      Ви хочете сказати, що це могло бути питанням вашої теми?
      Але в мене ще виникло додаткове питання. Цікаво, як довго Адам перебував у первозданному та праведному стані до свого гріхопадіння?
      День, місяць, рік, сторіччя, хвилину, секунду? Як ви вважаєте?
      Думаю, що відповідь є в самій Біблії, тільки де її шукати, я не знаю.
      Або може поставити питання інакше - скільки часу необхідно людині, щоб гріх у серці дозрів?
      Последний раз редактировалось Мелодия; 09 August 2024, 04:15 AM.
      Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Воздух
        Ветеран
        • 28 April 2022
        • 5245

Сообщение от Мелодия
        Ви хочете сказати, що це могло бути питанням вашої теми?
        Частково. До того як Бог осадив людину у Едемі зло вже існувало, тобто херувим - джерело зла - уже впав. І Бог наділяє людину можливістю обирати між чистим джерелом - добром від Себе, та джерелом не чистим - від занепалого творіння.
        Але в мене ще виникло додаткове питання. Цікаво, як довго Адам перебував у первозданному та праведному стані до свого гріхопадіння?
        День, місяць, рік, сторіччя, хвилину, секунду? Як ви вважаєте?
        Точно не знаю, але здогадуюсь що сталось це не за хвилини. Сатана спокусив Єву тільки після того як вивчив поведінку всіх мешканців Едему, потім розробив і здійснив "операцію".
        Або може поставити питання інакше - скільки часу необхідно людині, щоб гріх у серці дозрів?
        Чим брудніша сумління, тим швидше дозріває.

Комментарий

• Linfrix
          Ветеран
          • 22 May 2021
          • 1143

Сообщение от Воздух
          Припущу, що з цього дерева їдять усі люди доти, доки не усвідомлять свою гріховність, доки не покаються, доки не прийдуть до Господа.
          Тільки Господь може привести людину до іншого джерела - дерева життя.
          Как могут люди до сих пор есть с этого дерева, если эти деревья росли в Раю, из которого мы были изгнаны?

В учении Иисуса Христа нет никаких упоминаний, что эти деревья участвуют в нашей духовной жизни.
          О каком взаимодействии между человеком и деревом вы говорите? Это аллегория?

И ни до какого дерева жизни Господь не приводит. Это ваше ошибочное мнение. Иисус Христос есть хлеб жизни, Он путь, истина и жизнь.
          Какие ещё деревья? По моему вы пересмотрели программу "Сад и огород".
          Суд без милости не творящему милости.

Комментарий

• Воздух
            Ветеран
            • 28 April 2022
            • 5245

Сообщение от Linfrix
            Как могут люди до сих пор есть с этого дерева, если эти деревья росли в Раю, из которого мы были изгнаны
            Давайте рухатися поступово. Чим для вас особисто є ці два дерева?

Комментарий

• Linfrix
              Ветеран
              • 22 May 2021
              • 1143

Сообщение от Воздух
              Давайте рухатися поступово. Чим для вас особисто є ці два дерева?
              Ни чем. Я их не видел. И про них соответственно не думаю.
              И от них я не питаюсь, как вы выше допускаете...буквально или фигурально, так и не понял, потомучто вы мне не ответили.
              Суд без милости не творящему милости.

Комментарий

• Сергей 86
                Ветеран

• 01 May 2016
                • 2828

мир вам.
                як тоді, так і зараз Бог дає право вибору.
                як тоді, так і зараз сатана активно рекламує саме "своє" дерево - "станете як боги"...
                Бог даровал нам жизнь вечную, и сия жизнь в Сыне Его.

Комментарий

• Мелодия
                  Ветеран
                  • 23 October 2021
                  • 6296

Сообщение от Воздух
                  Частково..
                  Дерево добра і зла знаходилося не в межах компетенції Адама та Єви.
                  Адже вони ніяк не могли на нього вплинути, бо воно було створено Богом.
                  Ну тобто можна вважати, що ваше питання - не в територіальному сенсі, а більше в духовному?
                  Ибо все из Него, Им и к Нему. Ему слава вовеки, аминь.

Комментарий

• Воздух
                    Ветеран
                    • 28 April 2022
                    • 5245

Сообщение от Linfrix
                    Ни чем. Я их не видел. И про них соответственно не думаю.
                    И от них я не питаюсь, как вы выше допускаете...буквально или фигурально, так и не понял, потомучто вы мне не ответили.
                    Тоді пропоную почати з дерева життя яке ми бачимо спочатку у Едемі, а потім посеред вулиці у Новому Єрусалимі. Розуміємо що це дерево росте тільки там де Бог, тільки там де немає гріха - не будете заперечувати?
                    У Новому Єрусалимі люди будуть мати нетлінні духовні тіла, як у Господа після воскресіння і будуть їсти яку духовну їжу? Перебуваючи у тлінних тілах християни їдять духовну їжу - тіло Христа, тобто живуть вірою перебуваючи у Христі, а Він в людині. В Новому Єрусалимі люди будуть бачити Христа, жити з Ним, а вживати будуть духовну їжу з дерева життя, з плодів Духу.
                    Розберемося з цим деревом, перейдемо до іншого.

- - - Добавлено - - -

Сообщение от Мелодия
                    Дерево добра і зла знаходилося не в межах компетенції Адама та Єви.
                    Адже вони ніяк не могли на нього вплинути, бо воно було створено Богом.
                    Ну тобто можна вважати, що ваше питання - не в територіальному сенсі, а більше в духовному?
                    Вірно, в духовному. Хоча якщо ми кажемо про людину, про її дух, а дух людини пов'язаний з тілом, а тіло людини перебуває у просторі, то мабуть йдеться й про місцеположення у світі видимому.
                    Дійсно, йдеться про духовне, про невидиме.

Комментарий

• НовНик
                      Ветеран
                      • 25 May 2021
                      • 1300

Сообщение от Воздух
                      Тоді пропоную почати з дерева життя яке ми бачимо спочатку у Едемі, а потім посеред вулиці у Новому Єрусалимі. Розуміємо що це дерево росте тільки там де Бог, тільки там де немає гріха - не будете заперечувати?
                      У Новому Єрусалимі люди будуть мати нетлінні духовні тіла, як у Господа після воскресіння і будуть їсти яку духовну їжу? Перебуваючи у тлінних тілах християни їдять духовну їжу - тіло Христа, тобто живуть вірою перебуваючи у Христі, а Він в людині. В Новому Єрусалимі люди будуть бачити Христа, жити з Ним, а вживати будуть духовну їжу з дерева життя, з плодів Духу.
                      Розберемося з цим деревом, перейдемо до іншого.
                      Дозвольте втрутитись, цікава тема.
                      Дерево життя, згідно розділ2 2, зрощене посеред Раю.
                      З іншого вірша ми знаємо, Від Луки 17:21
                      21. і не скажуть: Ось тут, або: Там. Бо Божеє Царство всередині вас!
                      Тобто це дерево в людині (всередині); більше того, сказано "посеред Раю", що значит в самому сокровенному людини.
                      Люди змінились, і ось. В Буття 3:3
                      3. але з плодів дерева, що в середині раю, Бог сказав: Не їжте із нього, і не доторкайтесь до нього, щоб вам не померти.
                      для них, в сокровенному, в самому любимому, самому бажаному, стало дерево Пізнання добра і зла.
                      Люди змінились. Вони забажали осягати Розумом те, що було святе. Для людей того часу, це була духовна смерть.[/QUOTE]

- - - Добавлено - - -

Вірно, в духовному. Хоча якщо ми кажемо про людину, про її дух, а дух людини пов'язаний з тілом, а тіло людини перебуває у просторі, то мабуть йдеться й про місцеположення у світі видимому.
                      Дійсно, йдеться про духовне, про невидиме.
                      Місцеположення Духу завжди в Духовному світі.
                      Последний раз редактировалось НовНик; 09 August 2024, 12:59 PM.
                      новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Воздух
                        Ветеран
                        • 28 April 2022
                        • 5245

Сообщение от НовНик
                        Тобто це дерево в людині (всередині); більше того, сказано "посеред Раю", що значит в самому сокровенному людини.
                        Протиріччя: дерево життя дарує життя вічне, а людина в нашому світі не має вічного життя, хоча має надію на вічне життя в майбутньому - в Новому Єрусалимі.
                        Місцеположення Духу завжди в Духовному світі.
                        "3 І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів.
                        4 Усі ж вони сповнились Духом Святим, і почали говорити іншими мовами, як їм Дух промовляти давав. (Дiї 2:3,4)".
                        Але ж проявляються і у видимому світі, та й Духа багато разів чули люди коли Він промовляв.

Комментарий

• НовНик
                          Ветеран
                          • 25 May 2021
                          • 1300

Сообщение от Воздух
                          [/I]Протиріччя: дерево життя дарує життя вічне, а людина в нашому світі не має вічного життя, хоча має надію на вічне життя в майбутньому - в Новому Єрусалимі.
                          Чому ж не має в нашому світі? Христос так не вважав, Від Івана 6:51, 58
                          51. Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє, яке Я за життя світові дам.
                          є, і він житиме Мною.
                          58. То є хліб, що з неба зійшов. Не як ваші отці їли манну й померли, хто цей хліб споживає, той жити буде повік!

"3 І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів.
                          4 Усі ж вони сповнились Духом Святим, і почали говорити іншими мовами, як їм Дух промовляти давав. (Дiї 2:3,4)".
                          Але ж проявляються і у видимому світі, та й Духа багато разів чули люди коли Він промовляв.
                          Хтось бачив голуба, хтось язики ніби огненні, хтось ще щось. Це такі проявлення духовних сутностей. А духа дійсно, багато хто чув, хтось бачив
                          Давайте прояснимо це питання.
                          Людина є Дух втілений в матеріальне (природне) тіло.
                          Що означає "втілений"?
                          Це означає, що Дух приєднаний до всіх органів чуття тіла, в яке він втілений. Це саме Дух бачить через наші очі, нюхає, відчуває смак, і т.д. все існуюче в нашому світі. Нічого духовного, в такому стані, людина не відчуває.
                          Коли, з якихось причин, Дух людини від'єднується від органів чуття тіла, він починає відчувати своїми власними, духовними органами чуття, і відчуває все існуюче в Духовному світі. Нічого природного, в такому стані, Дух не відчуває.
                          Тобто, коли людина з якоїсь причини, від'єднаються від органів чуття тіла, вона відчує/зареєструє сутності Духовного світу. Причини, чи методи досягнення такого стану (пророки називали такий стан - в Дусі) різноманітні.
                          Досить багато людей володіє такими техніками/методами усвідомлено, в когось таке трапляється випадково.
                          Багато алкоголіків бачать чортиків ; та й на форумі, здається є хтось такий, що випадково ввійшов в контакт Духовним світом.
                          новая версия: https://www.dropbox.com/scl/fi/nrwcw...wvg7nky8s&dl=0

Комментарий

• Воздух
                            Ветеран
                            • 28 April 2022
                            • 5245

Сообщение от НовНик
                            Чому ж не має в нашому світі? Христос так не вважав, Від Івана 6:51, 58
                            51. Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє, яке Я за життя світові дам.
                            є, і він житиме Мною.
                            58. То є хліб, що з неба зійшов. Не як ваші отці їли манну й померли, хто цей хліб споживає, той жити буде повік!
                            Ви вірно виділили - йдеться про майбутнє. Так, про майбутнє яке зароджується вже сьогодні.
                            Людина є Дух втілений в матеріальне (природне) тіло.
                            Це стосувалося людей до гріхопадіння та стосується Христових - несуть образ Бога.
                            Але після гріхопадіння людина втратила образ Бога, мала гріховний образ людини який і передавався від батька дітям.
                            Ви та я розходимось ось у чому: я вважаю що дух народженої від Духа Бога людини і дух не народженою від Нього людини - абсолютно різні.

Комментарий

• Werty1383
                              во Христе
                              • 12 June 2023
                              • 10347

Сообщение от Сергей 86
                              мир вам.
                              як тоді, так і зараз Бог дає право вибору.
                              як тоді, так і зараз сатана активно рекламує саме "своє" дерево - "станете як боги"...
                              Нет у нас прав
                              Но есть шанс
                              Да и его, мы используем только по благодати Иисуса Христа
                              Права, свободы, тонкая лесть гуманизма, упускающего настоящее рабство, рабство греха.
                              Иисус Христос - Царь, а не президент

Комментарий

Обработка...