Война...

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • Певчий
    И будет Бог во всем
    Модератор Форума

• 16 May 2009
    • 62668

Украина сейчас
    По поселку Черкасское Донецкой области утром был нанесен ракетный удар, повреждены жилые дома, ранены как минимум 7 человек. Об этом сообщает глава региона Павел Кириленко.

Георгій Тука

Ой!
    Знову Белгород?!
    Та, що ж це коїться таке?

Светлана Ветрова

Туреччина виділила кораблі для евакуації людей з Маріуполя, Міноборони країни.

Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.
    Духовные песни: https://youtube.com/@neiaashi-1?si=FtzHSTBc8rkLTqVr

Комментарий

• Певчий
      И будет Бог во всем
      Модератор Форума

• 16 May 2009
      • 62668

Новости из Канатчиковой дачи
      Мама ученика 5-го класса из школы №3 в Калининграде нашла в портфеле сына текст песни, которую он с одноклассниками учит на уроках пения:

От Камчатки до Одессы
      У Москвы есть интересы,
      Потому что помним мы
      Географию страны!

От Тывы до Приазовья,
      От Курил до Приднестровья,
      От Донецка до Кремля -
      Это Родина моя!

От Надыма и до Крыма
      Русь Святая неделима!
      Необъятная страна
      Богом свыше нам дана!

Всё для сердца очень близко -
      От Славянска до Норильска.
      От Луганска до Кремля -
      Это Родина моя!

Знают Штаты, знают НАТО:
      Нам чужой земли не надо,
      Мы чужого не берём,
      А своё назад вернём!

Знаем, помним, не забудем,
      Защищать страну мы будем!
      От Аляски до Кремля -
      Это Родина моя!

24 канал
      На Київщині Нацгвардія знайшла сховок русні з боєприпасами.
      Загалом там було 100 ящиків зі снарядами 125-го калібру.

Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Певчий
        И будет Бог во всем
        Модератор Форума

• 16 May 2009
        • 62668

Переговоры русских оккупантов 252 - https://youtu.be/3iFPt8_moTg

В МВД озвучили предпосылки обмена Медведчука, в РФ отреагировали

МВД Украины считает, что нардепа ОПЗЖ Виктора Медведчука, который является кумом Владимиру Путину, можно обменять, но сначала было бы хорошо осудить его или хотя бы получить от него важную информацию.
        Источник: советник министра внутренних дел Украины Вадим Денисенко в эфире украинских телеканалов, "Интерфакс-Украина", комментарий представительницы МИД РФ Марии Захаровой в Telegram
        Прямая речь Денисенко: "Нужно обменивать, если есть такая возможность но когда мы говорим о Медведчуке, мне кажется, что очень правильно было бы сделать две вещи: по меньшей мере, чтобы он дал определенные показания, потому что у него есть огромный объем информации о том, кто, кому, сколько и за что давал из РФ для создания "пятой колонны", создания движения коллаборантов
        Идеально было бы, если это возможно, конечно, это должны понимать прокуроры, провести максимально быстро судебный процесс, дать ему (Медведчуку) соответствующий срок, получить показания от него и после этого обменять.

Если Медведчук сдаст "пароли и явки", этого будет более чем достаточно для того, чтобы двигаться дальше
        И я не уверен, что Медведчук хотел бы, чтобы его обменивали".
        Детали: Захарова, реагируя на это, написала: "Ясно? Британская схема: провести быстрый суд, дать срок, а затем выбить показания. Работает безотказно".

Этому предшествовало:
        • 12 апреля стало известно о задержании в Украине Виктора Медведчука, который в феврале сбежал из-под домашнего ареста и теперь пытался покинуть Украину. Сначала в телеграмм-канале президента Владимира Зеленского появилась фотография Медведчука в военной форме и в наручниках. Затем появились детали спецоперации СБУ.
        • Зеленский предложил России обменять Медведчука на украинских граждан, которые находятся в плену российских военных, а правоохранительным органам Украины рассмотреть такую ​​возможность.

Предыстория:

Знать больше: Беглец №1. В поисках Медведчука
        Советник главы МВД Украины Вадим Денисенко считает, что нардепа ОПЗЖ Виктора Медведчука, который является кумом Владимиру Путину, можно обменять, но сначала было бы хорошо осудить его или хотя бы получить от него важную информацию.

Цаплієнко
        The Times:
        путін намагається зібрати сили, які за чисельністю перевищать українські війська на сході країни в пять до одного. Однак навіть така перевага у «вирішальній битві» на Донбасі не гарантує йому перемоги

Комментарий

• Певчий
          И будет Бог во всем
          Модератор Форума

• 16 May 2009
          • 62668

Блогеры нашли дом оккупанта, который мародерил в Буче.
          А вы потом удивляетесь, что они первый раз в жизни видят унитазы и воруют сковородки.

PS: Я таких домов в Украине давно не видел. Было нечто подобное еще при СССР. Да, тогда были такие дома в селах. Но после распада совка ничего подобного не встречал. А тут страна, имевшая столько денег от продажи нефти и газа, а люди живущие в такой нищите... Жесть! И они пришли, чтобы украинцев уничтожить, а на их земле поселить вот таких варваров...

Фашик Донецький
          Переслано из Форманюк до талого
          Вони дикарі. То була така темнота. Вони кроме сєлєдки взагалі нічого не знали їсти. Сєльодка, тюлька і картошка в мундірах. Візьме солдат ту сєльодку, витріпає її так до халяви чобота з луски, бере роздирає, лупає хліб і їсть. А вони потому казали "ми прієхалі і вас всєму научілі. Ми научілі вас щі варіть. Так ми не вміли щі варіть. Не варили, не варимо і не будемо.
          Вони з нічними вазами по молоко ходили. Я то виділа на свої очі як йшла москалиха і несла ноцник (горшок, де роблять свої діла вночі) з молоком. І зараз коли вони кажуть ми вас всего научили Що ви нас научілі? Научілі красти. Научілі матюкатися. Научілі водку піть. Та ви мовчіть, мос..лі нещасні, і дякуйте Господу Богу, що ви попали в рай.
          Вони прийшли до польських і українських помешкань, де було всьо. Поляки повтікали, інтелігенція наша повтікала, а вони прийшли на все готове. Вони зайняли всі помешкання. Прошу подивитися зараз, хто в центрі живе? Що наші люди місцеві мають ті квартири польські? Ніхто. Тільки вони. Вони на БАМі (район в Тернополі) набудували трущоби і українців туди заселили. А самі зайняли польські помешкання. Вони не знали, що з тим робити.
          Заходжу я якось до сусідки тьоті Шури. А вона шкрябає ножем підлогу. Я питаю нащо. А вона: варєники буду мєсіть. А гдє твоя мама мєсіт тєсто? я кажу На столі. Тьотя Шура, ви що? Я всєгда так дєлаю. І бере і місить тісто на підлозі
          Для людей місцевих то була Содома і Гомора. Ті мати. Ми не знали, що то є. Ми не знали тих слів. Ми думали, що то якісь їхні слова. Вони всі так спілкувалися між собою.
          Тато працював у готелі, де поселилися російські офіцери. Якось почув, що вода тече і тече. Піднявся на поверх. Бачить, двері туалету відчинені. А там офіцер коло унітазу. Спускає воду і миється в унітазі. Спускає і миється. Татко його підняв і пояснив, що то не для того, що тут тільки управляються. Завів його в ванну і все показав як працює, як вода вмикається.
          Тато мій сказав до мами: Нусічка, як ми будем дальше жити з тою жемотью? То не люди. Нусічка, вони шклянками пили горілку. Я такого ще не видів. Нусічка, а їхні жінки всі прийшли в нічних сорочках. То офіцерскі жони. То дикуни, Нусічка, то дикуни.
          Спогади тернополянки Ірини Максимів про пришестя до Тернополя росіян-визволителів (починаючи з 1939-го).
          Раз уже сьогодні знесли памятник представника рос культури в Тернополі, то знайте, з чим ця культура в тернополян асоціювалася.

Комментарий

• Певчий
            И будет Бог во всем
            Модератор Форума

• 16 May 2009
            • 62668

Фашик Донецький
            Нацизм в Херсонській області. Інформація від підписника
            В одному з сіл, яке знаходиться в Херсонській області, стоїть хрест. Хрест розмальований в кольори прапору України
            В селі, станом на сьогодні, стоять кацапи. Кацапи вчора віддали наказ стерти з хреста синьо-жовті кольори. У разі відмови виконати наказ кацапи пообіцяли спалити село в "кращих традиціях" німців
            Без коментарів

Майбутнє: розпад росії і відбудова України (колонка)

Хочу поділитись своїми думками про поточну ситуацію щодо перспектив Одеси і України.
            Люди повертаються до міста. Середня швидкість автівок впала до такої, яка була у звичайні вихідні до війни.

Я впевний, що Одесі вже не загрожує захоплення чи блокада.
            - Десант з моря має сенс тільки, коли є підтримка на землі. Просто висадити сюди піхоту з моря це самогубство. До того ж декілька десантних суден росіяни вже втратили у Бердянську. І, наскільки я розумію, в нас вже є захист на березі.
            - Атака з так званої ПМР також нереальна. Там мало солдатів та техніки. Ніякого військового сенсу в цьому нема. Детальніше читайте в статті.
            - Поповнити запаси та особовий склад можна було б з повітря. Але шлях в Тирасполь пролягає через Одеську область. І для ППО нема кращої мішені, аніж військово-транспортний літак.
            - Залишається шлях по землі. Через Миколаїв, Вознесенськ і усю територію поміж ними та Одесою. І якщо не змогли місяць тому, то й зараз тим більше не зможуть. Наскільки я розумію, є навіть шанс, що скоро буде звільнений Херсон. Про Одесу орки можуть і не мріяти.
            Єдине, що вони можуть, це окремі невеликі дистанційні атаки ракетами. По Одесі вони робили удари по тих місцях, які вони вважають військово значущими. Системно і масово бомбити наше місто ракетами вони не можуть. У Харкові, Маріуполі, Чернігові вони це робили, коли міста вже були оточені, та не підкорялись. В нас інша ситуація.
            Тепер стосовно війни до 2035 року. Я повністю незгоден з таким прогнозом. Зараз нас чекає тяжка битва на Донбасі. росіянам конче потрібно до 9 травня здобути хоча б щось, що можна було б назвати перемогою. Це може бути, наприклад, встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями. Але і тут я впевнений, що в них нічого не вийде. Ще дуже рано робити якісь висновки та прогнози, але ми бачимо, що в росіян є проблеми там. То в Бєлгороді щось рване, то 20-40% російських солдат, які воювали на півночі України, відмовляються повертатись в Україну. Я думаю, що наступні тижні будуть болючими для нас, але ми переможемо. До речі, сама ідея зробити хоч щось до конкретної дати згубна і грає на нас. Вони будуть поспішати та ризикувати замість того, щоб воювати якісно.
            Після цієї битви я не бачу жодного сенсу у продовженні війни. Росіяни будуть далі втрачати і втрачати. Патова ситуація. Мобілізацію провести вони не можуть. Це покаже їхньому народу слабкість держави. І не факт, що її вдастся провести. Виграти тим, що є, також не можуть. Програвати для них не можна. Навіть не уявляю, як вони будуть викручуватись з цього в своїй пропаганді. Але я впевнений, що після Донбасу війна або повністю завершиться, або перейде в млявий стан, як це було останні вісім років. Цей фінал буде залежати вже від нашого керівництва. Чи підемо ми, наприклад, звільняти Донбас і Крим зараз? Чи підпишемо якусь мирну угоду? Цього ще ніхто не знає.
            А ось після цього я не вірю в ніякі повторні спроби, ні в 2023, ні в 2027, ні в 2035.
            1. росія вважала, що українці деякою мірою хотіли б об'єднання. І що «націоналістів» тут небагато. Потрібно тільки «звільнити» нас. Так, це якоюсь мірою було вірно в Криму у 2014 році. Але зараз вже потяг пішов. Я це бачу в соцопитуваннях ще з 2004 року. Молодь більше орієнтована на євроінтеграцію. І з кожним роком в Україні все менше людей, які сумують за СРСР. Чисто демографічно. Думаю, путін вже зрозумів, що лояльності українців він мати вже ніколи не буде.
            2. Санкції. Ефект від них не такий швидкий, як нам хотілося би, але справді руйнівний. Через рік-два росія буде думати не як на нас ще раз напасти, а що їсти. Дуже важно буде західним компаніям знову починати якийсь бізнес в країні, яка влаштувала акти геноциду в Бучі, знищила Маріуполь. Тому вся інфраструктура і економіка росії буде деградувати. Без сучасних технологій самотужки вони не зможуть виробляти свою зброю та військову техніку.
            До того ж за років пять-сім попит на нафту зменшиться завдяки масовому розповсюдженню електромобілів. І це також позбавить росію грошей на розвиток армії.
            3. Усі тепер знають, что російська армія ніяка не друга в світі. Її перестануть так боятись. Швеція і Фінляндія скоро вступлять в НАТО. Натомість всі, включаючи росію, будуть знати, що Українська Армія сильна та страшна. І озброєна сучасною західною технікою. Кращим варіантом, звісно, був би вступ України в НАТО. Щоб росіяни не казали, а НАТО вони бояться і на країну НАТО не нападуть. Просто подумайте до цієї війни росія готувалась років 15! Зараз їй потрібно буде пройти цей самий шлях знову, але вже під санкціями.
            4. Можливо (дуже хочеться), що програш у війні з Україною призведе до внутрішніх проблем в росії. Програш покаже росіянам, що путін слабкий. Ідеальним був би взагалі розпад росії на окремі держави. Ще раз повторюю, що умовою зняття санкцій повинна бути відмова росії від ядерної зброї. Якщо це станеться, то росії буде точно не до повторної війни з нами.
            Після війни Україну чекає відбудова і потік допомоги з усього світу. Ми зможемо швидко відновити наш розвиток. Зараз твориться історія. Жаль, що з такою великою кров'ю. Ми ніколи цього не пробачимо і не забудемо.
            Все буде Україна! Ми обовязково переможемо!
            Автор Петро Обухов, співзасновник «Думської»
            Майбутнє: розпад росії і відбудова України (колонка) | Новости Одессы

Комментарий

• Певчий
              И будет Бог во всем
              Модератор Форума

• 16 May 2009
              • 62668

Негодяи...

Первые австралийские бронеавтомобили для Украины прибыли в Польшу

Первые бронированные автомобили Bushmaster, предназначенные для Украины, прибыли из Австралии на польский военный аэродром Жешув.
              Об этом сообщило объединенное оперативное командование Австралийского Союза.

Помощь пришла после обращения Президента Украины, Верховного главнокомандующего Вооруженными силами Украины Владимира Зеленского к парламенту этой далекой страны, после чего было принято решение отправить в Украину 20 бронеавтомобилей «Бушмастер».
              «Мы не просто посылаем наши молитвы, мы посылаем наше оружие, мы посылаем наши боеприпасы, мы посылаем нашу гуманитарную помощь, мы посылаем все это, наши бронежилеты, и мы также будем присылать нашу бронетехнику, наши Bushmasters», отметил премьер-министр Австралии Скотт Моррисон.
              «Бушмастеры» доставлены на американском военно-транспортном самолете Boeing C-17 Globemaster III вместе с другой военной помощью, оборудованием и снаряжением.
              Для доставки всех «Бушмастеров» понадобится еще несколько рейсов «грузовиков».

Первые австралийские бронеавтомобили для*Украины прибыли в*Польшу | Новости Одессы

Украина сейчас
              Сегодня мобильные подразделения ВСУ сбили два российских самолета, атаковавших населенные пункты Харьковщины, - глава Харьковской ОВА Олег Синегубов

Обозреватель
              У Німеччині погодили постачання важких озброєнь для України.
              Таке рішення ухвалила правляча коаліція "Світлофор" (соціал-демократи (СДПН), "Зелені" та ліберали).
              "Тепер Німеччина швидко постачатиме важку техніку в Україну. Я радий, що ми змогли переконати в цьому наших партнерів по коаліції", повідомив експерт фракції ВДП з питань оборони Маркус Фабер.

Комментарий

• Певчий
                И будет Бог во всем
                Модератор Форума

• 16 May 2009
                • 62668

24 канал
                Окупанти розстріляли 7 людей на Херсонщині і підірвали будинок із загиблими.
                Частина Херсонщини поки що окупована, тому русня там звірствує, як в Бучі, Ірпені та інших містах Київської області.
                Правоохоронці виявили у селі Правдине ще один жахливий злочин росіян: вони розстріляли 6 чоловіків та жінку, а потім аби приховати звірства підірвали будинок.

Комментарий

• Певчий
                  И будет Бог во всем
                  Модератор Форума

• 16 May 2009
                  • 62668

Украина сейчас
                  Это стена и дверь в подвале школы в Ягодном вблизи Чернигова. Здесь около 300 человек неделями жили, пока село находилось под оккупаций российскими солдатами.
                  На стенах велся календарь и списки погибших.

Dylan Malyasov

Новейший противотанковый ракетно-носитель России подтвержден уничтожение в Украине

https://defence-blog.com/russias-newest-anti-tank.../

Комментарий

• Певчий
                    И будет Бог во всем
                    Модератор Форума

• 16 May 2009
                    • 62668

Вот таким они кормят россиян уже много-много лет, разжигая ненависть к украинцам, чтобы легче было их убивать, насиловать и грабить...

Helgi Sharp
                    Пентагон соберет сегодня закрытую для прессы встречу ведущих оборонных подрядчиков США для обсуждения возможности отрасли поддержать Украину в войне против россии.

На встрече соберутся восемь крупнейших оборонных подрядчиков: General Dynamics, Lockheed Martin и другие.

Обозреватель
                    У МЗС відреагували на слова Макрона про те, що українці та росіяни брати: "братський" народ не вбиває дітей.
                    Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що ідея "братських" народів дала тріщину ще у 2014 році, коли рф захопила Крим та чинила агресію на Донбасі. За 8 років від дій Кремля загинуло понад 14 тисяч українців.
                    Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші ракети полетіли на українські міста у лютому. Братський" народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить людей похилого віку і не знищує будинки іншого братського" народу", коментує Ніколенко.
                    Він підкреслює, що такі звірств проти мирних громадян не чинять навіть найжорстокіші вороги. Тому жодних розмов про братерські звязки українського та російського народів зараз не може йти мова.

Комментарий

• qwertyu
                      Отключен

• 04 June 2013
                      • 32381

Хммм...щас говорят в донецке пушилин многих заставил идти воевать...мне радостно чуток...есть мужики с кем я и в школе был..сепарюги...вот бы их как пушечное мясо...которые мне жизнь травили в 15ом в Донецке...и грозили...и гоняли...наверное грех так думать?...а может и не грех?... с Виктором другом на балконе вспоминали всех отморозков...Виктор тожет ющенковец всегда был...

Комментарий

• zeroman
                        Ветеран

• 04 November 2012
                        • 23602

Все буде добре, бо ми того варті...
                        "нравится не нравится...", росія нами вдавиться

Комментарий

• Елиаким
                          Ветеран
                          • 04 January 2022
                          • 3264

Сообщение от Певчий
                          "Ідеальним був би взагалі розпад росії на окремі держави. Ще раз повторюю, що умовою зняття санкцій повинна бути відмова росії від ядерної зброї. Якщо це станеться, то росії буде точно не до повторної війни з нами".
                          Автор Петро Обухов, співзасновник «Думської»
                          Майбутнє: розпад росії і відбудова України (колонка) | Новости Одессы
                          Так, це два аспекти найкращого сценарію. У такому разі, Росія (чи те, що залишиться від неї) перестає бути загрозою для всіх народів Землі.., відповідно і для України, оскільки російські війська зі звичайним конвенційним озброєнням, набагато слабші за армію України.

Але для такого рішення завжди була певна перешкода, а саме панічний страх Заходу та Америки перед загрозою відсутності контролю над ядерною та іншою зброєю масового ураження (ЗМУ), яка поки що під контролем, нехай і злої, але єдиної держави. Адже, насправді, безконтрольна ЗМУ в руках тих та інших терористів (яких на землі достатньо) анітрохи не менша загроза, ніж сама Росія для людей Землi.
                          Тобто якби була гарантія на те, що розпад Росії точно буде КОНРОЛЬОВАНИМ (без небезпеки втрати контролю над тією чи іншою частиною ЗМУ).., тоді всі країни Землі з радістю сприйняли б такий процес.
                          Росiя без ЗМУ це найкраще, що можна вигадати! ...для всiх людей землi.

А розраховувати на те, що Росія добровільно відмовиться від ЗМУ на мій погляд, практично малоймовірно.
                          Точнiше -
                          це малоймовірно.., але в принципі, можливо, за певних обставин.
                          Последний раз редактировалось Елиаким; 13 April 2022, 09:25 AM.

Комментарий

• zeroman
                            Ветеран

• 04 November 2012
                            • 23602

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

"нравится не нравится...", росія нами вдавиться

Комментарий

• Елиаким
                              Ветеран
                              • 04 January 2022
                              • 3264

Сообщение от Певчий
                              Так... українці вони такі! Запросто можуть змусити русських скакати, на що і вказують події останніх 49-ти днів.

При этом, а разве русских в советской армии не кормили из общей полевой кухни? А если кормили - то почему они были голодными?!!
                              А, если были голодными - почему не варили себе щи?? И, почему не делились своими щами с украинцами, грузинами, прибалтами и др. народностями???

А тем, что натырили мародерством в Украине: стиральными машинками, золотыми украшениями, колготками, кондиционерами и т.д. - русские поделятся с украинцами (и др. народами), или все оставят лишь для самих себя?
                              Как Мария Захарова считает?
                              Последний раз редактировалось Елиаким; 13 April 2022, 10:01 AM.

Комментарий

• zeroman
                                Ветеран

• 04 November 2012
                                • 23602

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -

- - - Добавлено - - -