Бути фаріонівцем чи українцем?
Я з тої категорії українців, які народилися в УРСР при СРСР. Тоді російська мова насаджувалася як головна і на ній повинні були розмовляти представники всіх народів Союзу. При цьому я навчався в українській школі, де всі предмети викладалися на українській мові. Тому українську мову я знав завжди. Але моє оточення в більшості розмовляло між собою на російській мові. І дома, і на дворі з друзями, і навіть у школі на перервах більшість була російськомовна. Потім пішов в СПТУ, де також всі спілкувалися на російській мові. Ми слухали російський рок. Таким чином я був російськомовним українцем. І до 2022 року я не мав ніяких нападок за свою російськомовність. А коли на Україну напали російські окупанти у 2014 році і їх пропаганда почала брехати, що начеб-то в Україні хтось ображає російськомовних, я зазвичай закривав росіянам рота і свідчив, що жодного разу за все своє життя ніхто мені і слова не сказав у Києві за мою російськомовність. І таких, як я, в моєму оточенні було дуже багато. Росіяни, почувши таку відповідь, або казали, що я брешу, або просто переходили до іншої теми...
А потім прийшов 2022 рік, повномасштабна навала російських окупантів на Україну. З того часу багато українців стали відмовлятися від російської мови. Моя донька, разом з чоловіком, який завжди був російськомовним, також прийняли рішення відмовитися від російської мови. І онуки тепер розмовляють українською і зовсім не знають російської мови. Я ж залишився російськомовним. Не в моєму віці вже переналаштовуватися. Мені зручніше розмовляти, думати, писати саме на російській мові. Мені вже скоро відходити на той світ, так що не маю бажання витрачати час на те переналаштовування себе. При цьому я за те, щоб в Україні була єдина державна мова - українська. І офіційні всі державні документи повинні прийматися саме на державній мові. А між собою люди повинні мати право розмовляти на тій мові, на якій їм зручніше. І, слава Богу, українське законодавство закріпило таке право громадянам України, що ніхто не має права принижувати людей за мовними ознаками. Але...
Після 2022 року в Україні появилося багато шанувальників комуністки Фаріон, яка почала ображати російськомовних захисників України. Вона публічно почала навішувати різні ярлики на українських воїнів, називаючи їх "недоукраїнцями", які розмовляють на "собачій мові". І її почали підтримувати багато шанувальників. Так з'явилася секта фаріонівців. Люди, які були далекі не тільки від окопів, а багато з них взагалі писали за меж України, як свідчили записи на їх сторінках у Фейсбуці, писали десь з Європи, а також писали з затишних диванів, паскудити українських військових за їх російськомовність. І мене дивувала повна бездіяльність Влади. Чому фаріонівців не судили? Вони ж порушували закони України. І у мене склалося враження, що Влада Зеленського навмисно не заважала ображати військових. Бо це допомогає розколювати суспільство за мовними питанням, що працює саме на ворога. Значить Зеленському саме це і було потрібне.
Є різниця між фаріонівцями і українцями. Українці люблять Україну, поважають державну мову, але при цьому не принижують людей за мовними ознаками. А от фаріонівці мають ненависть навіть до захисників країни, якщо вони російськомовні. І тепер я більше не можу собі дозволити закривати рота російській пропаганді за її заяви, що російськовні в Україні стали людьми другого сорту, це недолюди, недоукраїнці, як казала Фаріон.
Україномовні захисники не принижують своїх російськомовних побратимів. Це факт. На фронті дуже багато російськомовних українців. Принижують російськомовних захисників або ухилянти, які не бажають собою замінити російськомовних, або агентура кремля. І я допускаю думку, що серед фаріонівців є дуже багато кремлеботів. Вони навмисно розколюють українців, як Фаріон тим займалася, аби відбити бажання у російськомовних українців йти на фронт. Бо навіщо їм йти, ставати каліками, гинути, щоб потім про них казали, що вони недоукраїнці? І якщо держава буде і надалі мовчати і допомогати фаріонівцям розколювати Україну, тоді як законодавство надає право громадянам України спілкуватися між собою на любій мові світу, то це лише буде підтверджувати думку, що влада Зеленського лише імітує бурхливу діяльність, а насправді робить все, аби знищити Україну зсередини...
Свернуть
X
Свернуть
-
Последний раз редактировалось Певчий; 08 November 2025, 10:44 AM.Метки: НетВы должны войти как участник, чтобы оставлять комментарии.

в данном случае хочу сказать лишь о себе, что ненавижу некомпетентность
кстати коренном львовянине, кототрый жил и дышал тем же воздухом и вижу своих земляеов как на ладони ..
а на деле, они же и прячутся по норам, тогда многие бывшие русскоязычные на передовой, и которые ОБЯЗАТЕЛЬНО говоритимуть УКРАЇНСЬКОЮ !.
главное изгнать москальскую мерзость из нашей земли, что бы не осталось и намека от смрадного рускидуха
а сам русский язык, который кстати и подарен московитам из нашей земли, не имеет ни единого шанса против Мови
поколение, другое и испарится, как это произошло в странах блока варшавского договора
кому сейчас в этих странах интересен этот язык, впрочем интересу к нему никогда и не было, но сами обстоятельства вынуждали
вот и в Украине, в первую очередь должны быть изменены обстоятельства - изгнать русскую нечисть
а не о мове языком чесать ..