Украинские народные, и не только, песни..
Свернуть
X
-
Украинские народные, и не только, песни..
Последний раз редактировалось Ольга Владим.; 12 April 2022, 05:53 AM.Устала от засилья атеизма на форуме...
Метки: Нет -
-
-
Комментарий
-
Kvitka (Kvitaslawa) Cisyk Kacey/Квітка Цісик ~ Cranes/Журавлі
Ця тремтлива українська стрілецька пісня-реквієм з`явилась в репертуарі Квітки після подорожі до України.
Рефреном до кожної з українських пісень, які вона з такою любов`ю заспівала, проживаючи їх мелодію і слова в собі, звучать Квітчині слова:
"Присвячую поривам нескореного українського духа і його безнастанним змаганням по обидвох боках океану.
Ця збірка пісень з бажанням мого українського серця вплести радісні нитки в розшарпане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу.
Щиру подяку складаю:
моїй родині за постійну підтримку,
Еду Раку за його відданість,
Джеку Кортнеру за мистецьке музичне оформлення,
а також всім членам оркестру за їх щиру співпрацю.
Квітка"
Муз.: Лев Лепкий
Сл.: Богдан Лепкий
Чуєш брате мій, товаришу мій,
Відлітають сірим шнурком журавлі у вирій.
Приспів:
Кличуть "Кру-кру-кру, в чужині умру,
Заки море перелечу, крилонька зітру
крилонька зітру"
Мерехтить в очах безконечний шлях,
Гине-гине в сірій мряці слід по журавлях.
Приспів.
Устала от засилья атеизма на форуме...
Комментарий
-
-
-
Квітка Цісик. Пісні України / Songs of Ukraine» (1980)
«Володимирові Цісику, скрипалеві-віртуозу, моєму незабутньому батькові присвячую цю збірку пісень».
Квітка Цісик.
1. «Іванку, купи ми рум'янку» / «Ivanku, Buy Me Some Camomile», музика та слова: народні 3.17
2. «Пісня про рушник» / «The Rushnyk», музика: Платон Майборода, слова: Андрій Малишко 5.22
3. «Стоїть гора високая» / «There is a Hight Mountrain», музика: народна, слова: Леонід Глібов 2.48
4. «Ой видно село» / «You Can See the Village», музика та слова: Левко Лепкий 2.14
5. «Ой ходить сон коло вікон (колискова для Лесі)» / «Oh the Dream Is at the Window (lullaby for Lesya)», музика та слова: народні 4.17
6. «Сидить дівча над бистрою водою» / «The Girl Is Sitting at the Stream», музика та слова: народні 2.12
7. «Бабусю рідненька» / «Oh Grandma, My Dear», музика та слова: народні 2.28
8. «Ой казала мені мати» / «Oh My Mother Told Me», музика та слова: народні 1.17
9. «Комарик» / «Little Gnat», музика та слова: народні 1.40
10. «Ніч така, Господи, місячна, зоряна» / «Oh God, What a Moonlit Night», музика: народна, слова: Михайло Старицький 3.14
11. «Гандзя» / «Handzya», музика: народна, слова: Денис Бонковський 1.19
12. «І шумить, і гуде» / «There's a Noise, There's a Boom», музика та слова: народні 1.00
13. «Та туман яром котиться» / «The Mist Is Floating on the Hollow», музика та слова: народні 0.56
14. «У горах Карпатах» / «In the Carpathian Mountains», музика та слова: народні 1.08
15. «Взяв би я бандуру» / «I Would Take a Bandura», музика: народна, слова: Віра Лебедова 1.49
16. «Верховино» / «Verkhovyno (To the Highlands)», музика: народна, слова: Микола Устиянович 1.50Устала от засилья атеизма на форуме...
Комментарий
Комментарий