Война...

Свернуть
X

• Время
  • Показать
Очистить всё
новые сообщения
  • zeroman
    Ветеран

• 04 November 2012
    • 22689

Pulse of Ukraine

@PulseOfUkraine
    ·
    5h

Це виходить, Ванюшки та Ємелі дохли в українських степах, щоб потім продавати ресурси расєюшки в США?
    Все буде добре, бо ми того варті...
    "нравится не нравится...", росія нами вдавиться

Комментарий

• zeroman
      Ветеран

• 04 November 2012
      • 22689

Прибрежный(Rezerv)
      @Rezerv8
      ·
      6h

А говорили что сегодня путин выйдет с заявлением гораздо более жестким чем 24го февраля 2022 года!)))) С жестким предупреждением всему западу что если шо то он кааак даст!)))) А он вышел и стал предлагать "россию-матушку" на распродажу!)))))Сутенер))))

Комментарий

• zeroman
        Ветеран

• 04 November 2012
        • 22689

Аlexboy
        @ua_alex_boy
        ·
        5h
        Страны как и люди показывают своё истинное лицо именно в тяжёлые времена,или идут по пути справедливости или дерьмо сочится из всех щелей, это называется момент истины… Многие в погоне за сиюминутной сомнительной выгодой не понимают,что рано или поздно за всё придётся ответить..

Комментарий

• zeroman
          Ветеран

• 04 November 2012
          • 22689

Paščenko
          @pascenko_lv
          ·
          7h
          США в рмках USAID остановили финансирование программы обучения украинских врачей в Латвии, но нам понадобилось всего несколько дней, чтобы найти нее местное финансирование, возобновить и принять сразу 18 новых врачей на обучение. Хрен нас голыми руками возьмете

LTV Ziņu dienests
          @ltvzinas
          ·
          11h
          Latvijā izdevies atsākt ukraiņu ārstu pieredzes un apmācības programmu, apturētā ASV finansējuma vietā rodot naudu pašu mājās. NRC @vaivari uzņemti kārtējie 18 ārsti, kuri vēlas karā cietušos kareivjus ārstēt ar Latvijā apgūtām metodēm. #DomāsDarbosUkrainai

Комментарий

• zeroman
            Ветеран

• 04 November 2012
            • 22689

распад и неуважение

@VictorKvert2008
            ·
            4h

Нажмите на изображение для увеличения.

Название:	image.png
Просмотров:	38
Размер:	348.3 Кб
ID:	10654205

Комментарий

• Певчий
              И будет Бог во всем
              Модератор Форума

• 16 May 2009
              • 62351

Олександр Животовський

Сьогодні ви побачите багато долбо@обів, які «відбивали російські танки на Оболоні». Записуйте їх у блокнот. Після війни здасте прокуратурі.
              Бо вони. Убивали. Своїх.
              Абсолютно всі розстріли людей у Києві і тилових містах, полювання на ДРГ - це вбивства солдатів ЗСУ, або ж цивільних громадян переляканими долбо@обами.
              І мало того що вбили. Але ці долбо@оби продовжують паплюжити пам‘ять загиблих, досі називаючи їх росіянами.
              Підтримуючи ці розмови, або мовчки проходячи повз - ви потураєте цим долбо@обам. І ви применшуєте подвиг солдатів які не пустили жодного росіянина в Київ.
              ✙ Сєрьога матюкається ✙
              https://t.me/+OX04hwkLncZhZjI6
              Хронологія розстрілу героїв які захищали Київ
              https://twitter.com/alfredi.../status/1566054973858877446...

В своих мемуарах я эту тему описал так:
              Глава 7. Про бої у Києві

Чи велись бої у самому Києві? З тієї інформаціїї, що зміг роздобути я, можу стверджувати мінімум про три точки, де мали місце контакні бої. Можливо їх було і більше. Але фактично я можу говорити тільки про ті випадки, про котрі маю достовірну інформацію. Але ж я не все знаю. Про інші випадки повинні писати ті, хто знає. Найгучніший бій відбувся біля станції метро Берестайська, по Преспекту Перемоги, ще у лютому. Спочатку я побачив декілька відео з разних ракурсів, знятих очевидцями з вікон квартир. А потім і сам побував на тому місці. Там дійсно все виглядало таким чином, що відбувся серьйозний бій. Ще стояла не вся вивезена підбита техніка. Були повалені стовпи і обірвані проводи контактної мережі. І довго там не було тролейбусного руху, так як мідні проводи були настільки пошкодженними, що поціпити їх знову вже було неможливо. А замінити не було чим...

Спочатку всі казали, що то був прорив російської ДРГ, яку всю знищили. Мене така інформацію здивувала. Як можна було стільки проїхати аж до того місця по Проспекту Перемоги, минуючі багато блок-постів, і ніде не виникнуло бойового зіткнення? Але так казали, що то був прорив саме ворожого ДРГ...

Також мені скинули відео наслідків бою на площі Марченко, що раніше називалася Інтерплоща. На наступний день я сам побував на тому місці, коли їхав до тещі. Так, там стояли 4 підбиті машини. Біля однієї ще лежало тіло убитої людини. Були повалені опори і також обірвані проводи контактної мережі. І там також потім довго не ходили тролейбуси, бо не булу в Києві чим замінити ті проводи. І тоді також говорили про прорив ДРГ...

Бачив відео бою на Оболоні. Сам на тому місці не був. Але й там казали, що знищили ДРГ.

Чув багато чуток про бої і в інших містах у Києві. Але ніяких відео чи фото про наслідки тих боїв не бачив. Тому про ті свідоцтва нічого сказати не можу, що там було. Колега по роботі розповідав, що біля його будинку, на Нивках, кожного вечора була стрілянина...

Коли приїджав до тещі, то вона мені розповідала, що біля них часто стріляють десь у лісовій смузі Сирецького парку. Казала, що то також мабудь ДРГ. І я якось дійсно і сам почув, як стріляють. І стрілянина була цілий день. Наступного разу, коли я до неї приїхав - така ж ситуація. Стріляли цілий день. Я кажу тещі: "Ні, то не ДРГ. То, скоріш за все, наші пристрілюють зброю." А там дійсно така місцевість у лісосмузі, де є яри, безлюддя. Дуже зручно було б саме там зробити собі міні-полігон, міні-тир, де можна було б і зброю пристріляти, і самім повчитися стріляти. Бо багато людей, які пішли захищати країну, до війни навіть не служили в армії і ніколи не стріляли раніше. Їм треба було десь хоча б трошки постріляти. Програму по підготовці кадрів до тероборони наша влада завалила, бо вирішила гроші краще на асфальт пустити...

Думаю, що такі міні-тири влаштовувала собі наша тероборона у багатох районах міста. І там, де люди чули стрілянину регулярно, то саме були навчання тероборони. Могли і не постійно стріляти. Одного разу могли відкрити свій тир. А потім прийшов командир і дав отбій, сказав: "Ви що, хлопці, робите? Ви ж людей лякаєте. Ні, тут стріляти не треба ". І все, більше "боїв з ДРГ" на тому місці не відбувалося...

Вдалося мені заспокоїти тещу, що то не з ДРГ наші кожного дня біля неї воюють. Бо вона турбувалася, тиск плигав. А як людям було не турбуватися, коли влада не вважала за потрібне роз'ясняти, що то за стрілянина відбувалася в столиці? От як стали повідомляти пізніше про те, що завтра, під Києвом, у такому-то районі будуть лунати вибухи. То сапери будуть знищувати знайдену вибухівку. І потім люди, коли чули вибухи, не лякалися. Так же можна було діяти і тоді в Києві, пояснюючи походження тієї стрілянини. Але влада цього не робила. Навпаки, люди із Офісу Президента на всю країну розповідала, що уже було здійснено багато замахів на Президента України, що ворожі ДРГ, серед яких були і кадирівці, вже декілька раз проривалися до Банкової, що там велись бої. Що повинні собі думати звичайні смертні українці? Якщо наші ЗСУ не здатні захистити навіть Президента України, так що ворожі ДРГ з легкістю проходять багато ліній оборони ще на підступах до Києва, а потім з такою же легкістю минають всі блок-пости у Києві, і з легкістю прориваються аж до самої Банкової, то на що розраховувати простим українцям? Якщо до Банкової постійно прориваються ДРГ, то і в любому районі вони можуть запросто з'являтися.

Я коли дивився Арестовича на каналі Фейгина, як він розповідав на весь світ про героїзм себе і Єрмака, як вони спасали Зеленського від кадирівців, то ледве стримувався від сміху. Оце актор! Якби я знімав кіно і захотів зняти нову версію "12 стільців", то на головну роль Остапа Ібрагімовича Бендера я би запросив саме Арестовича. А Фейгин міг би Паніковського зіграти...

Ніяких доказів про бої на Банковій я не зміг знайти. А от на свідчення людей, що проживають поруч, натикався. Ніхто з них нічого не чув і не бачив наслідків тіх боїв. І я думаю, що якби дійсно там відбувся хоча б один бій, то туда відразу же прилетіли тележурналісти з пропагандистського про-владного каналу "1+1", разом з Мосейчук. Вони б засняли наслідки того бою, пошкодженні будинки, майно, бите скло, гільзи, трупи кадирівців, їх зброю, якою вони намагалися вбити найвеличнішого президента усіх часів і народів... Взяли би інтерв'ю у двух героїв... Втомлений від запеклого бою Єрмак... без броніка... А поруч з ним, отираючи піт з лоба, з РПГ в руках, Арестович... Це б був не репортаж, а бомба! Такої сенсаційної трансляції "1+1" не пропустив би. Це б крутили потім по всім каналам з ранку до ночі. А нічого такого не було. Чому? Да тому, ще не було ніяких проривів ДРГ до Офісу Президента. То нові "діти лейтенанта Шмідта" просто вигадали героїчні історії для самопіару, щоб показати українцям, які вони герої. Це частина політехнології у боротьбі за владу. Народу потрібні герої. Як радянській пропаганді потрібні були герої-панфіловці, так Офіс Президента почав ліпити героїв-кварталівців...

А зовсім недавно відомий журналіст Юрій Бутусов зробив сенсаційну заяву. Провівши своє розслідування, він не зміг знайти жодних офіційних свідотств про зафіксовані факти проникнення до Києва якихось ДРГ...

Мене ця заява шокувала. А що же тоді то були за бої у Києві, якщо не з ДРГ? Вивід напрошується сам собою... І це дуже жахливий вивід...

Звичайно, Бутусов міг і помилитися у своєму розслідуванні. Таке теж можливе. Але влада повинна на цю заяву відреагувати, або підтвердити, або зпростувати її ФАКТАМИ, а не просто сказати: "Бутусов бреше!" Але поки Офіс Президенту просто мовчить.

Коли я почув таке ствердження від Бутусова, то одразу пригадав, як один мій знайомий, що служив у теробороні, розповідав, що у лютому 2022 року були випадки, коли в наслідок незлагодженності між підрозділами, були випадки, коли свої розстрілювали своїх. Мені навіть на думку тоді не прийшло, що відомі мені уже на той час випадки бойових дій у Києві, могли і бути тими самими наслідками незлагодження, про які говорив той знайомий. Я був впевненний, що то сами ДРГ проривалось до Києва. Таку думку насаджав інформаційний простір. А тут, після за'яви Бутусова, у мене в розумі вспливає одразу припущення: "Так можливо то не ДРГ було, а наші своїх помилково розстрілювали?" Жахливе припущення. Але потім я їхав у таксі. Розговорилися з водієм. Він повідав, що мав причетність до того підрозділу тероборони, який брав участь у бою біля метро Берестейська. І він прямо сказав, що то була помилка. Розстріляли своїх солдат строкової служби...

Я знаю, що на війні таке трапляється, коли свої накривають вогнем своїх випадково. Но навіщо брехати людям?

ЯКЩО ЦЕ ПРАВДА, - я виділяю цю фразу як припущення, а не як ствердження, - то по якій причині, знаючий всю правду Офіс Президента, вирішив запустити "утку" про ДРГ, а не повідати народу як все було і заявити, що винні будуть покарані? Да тому, що Офіс розуміє, що винні в цьому саме вони. Бо це вони не давали гроші на тероборону, щоб людей навчили злагодженним діям ще до того, як розпочалося повномасштабне вторгнення. Бо на тому виділенні грошей не можна була так попіаритися, як на виділенні грошей на дороги.

Якщо б на підприємстві якийсь робітник порушив правила техніки безпеки, в наслідок чого загинули люди, то в-першу чергу перевірили би, чи проводився інструктаж по тім нормам безпеки, коли і ким проводився той інструктаж. І якщо б виявилося, що людина була допущена до роботи без того інструктажу, то провина пала би і на керівництво, яке допустило таке порушення. От така система є і у військовій справі. Перед тим, як видати зброю людині і поставити її виконувати бойове завдання, вона повинна пройти курс спеціальної підготовки. Но у нас 24 лютого 2022 року був аврал. Влада не готувала людей до оборони в підрозділах тероборони, саботувала ту підготовку, хоча опозиція весь час докучала владі, що треба це робити. Но у нас дуже розумна влада, яка не має потреби прислуховуватися до тих, хто має наглість їй щось пропонувати... Владі легше було списати все на ДРГ, ніж визнати свій гріх.

Думаю, що при цій владі ми не зможемо дізнатися всієї правди про цю війну. Але рано, чи пізно, правда обов'язково випливе...

Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• zeroman
                Ветеран

• 04 November 2012
                • 22689

Serg
                @NHunter007
                ·
                2h

Обстановка на Покровському напрямку, в районі Надеждинки: "У нас підори о 6-й ранку на 2 авто, в кількості 12 голів, намагалися залетіти на нові позиції. В результаті брички знешкоджені, голови 300-ті без рук або ніг, валяються навкруги просять евакуацію."
                Офіцер ✙

Комментарий

• zeroman
                  Ветеран

• 04 November 2012
                  • 22689

Serg
                  @NHunter007
                  ·
                  6h

УОП: Укроборонпром и канадский Roshel заключили соглашении о развертывании совместного производства бронемашин на территории Украины.

Просмотров:	39
Размер:	633.2 Кб
ID:	10654210

Комментарий

• zeroman
                    Ветеран

• 04 November 2012
                    • 22689

Аlex Skif
                    @AleksejCernavs3
                    ·
                    6h

У місті Торецьк ситуація для орків з кожним днем погіршується. ЗСУ вклинюються в оборону кацапні з різних напрямків і намагаються розбити орківське угрупування на частини. Схоже з кожним днем у них це виходить все краще. Про контроль орками міста зараз говорити вже не можна

Просмотров:	41
Размер:	727.8 Кб
ID:	10654212

Комментарий

• zeroman
                      Ветеран

• 04 November 2012
                      • 22689

Аlex Skif
                      @AleksejCernavs3
                      ·
                      6h

Страны-члены ЕС не будут требовать от Украины никаких природных ресурсов в обмен на помощь, — глава Евросовета Кошта Це яким ублюдочним марадером, виглядає на тлі таких заяв, трамп? Це просто незмивна ганьба.

Комментарий

• Певчий
                        И будет Бог во всем
                        Модератор Форума

• 16 May 2009
                        • 62351

Дмитро "Калинчук" Вовнянко

МІЛІМЕТРИ ДО КАТАСТРОФИ

Про це мовчати не можна і я буду це говорити і через рік і через десять. Сьогодні тро роки як всі ми, вся Україна, буквально на міліметри розійшлися з катастрофою.

Ви пригадуєте коли почалися бої між 92-ю бригадою ЗСУ і наступаючими колонами окупантів на околиці Харкова? Вони сталися зранку 24-го. 92-а зустріла ворога на Харківській окружній (так розповідали тоді). Ще того дня я дивувався - як змогли цілу бригаду вивести аж так оперативно? Були й інші питання - чому на окружній? Чому не перед Харковом?

Факт який не викреслиш, до Харкова окупанти проскочили за кілька годин, а назад їх вибивали п'ять місяців.

А Київ? Першими в бій вступили підрозділи Нацгвардії, тероборона, десантники та спецпризначенці ГУР. Але вже висувалися батальйони Бригади Чорних запорожців - 72-ї. Все сталося неймовірно вчасно.

Нині ми знаємо страшну правду. Навіть вночі з 23 на 24 лютого 2022 року, жоден підрозділ ЗСУ не отримав повідомлень про можливість російського вторгнення. Характерно, що за інформацією "Української правди", на нараді у Зеленського 23 лютого генерали Буданов і Залужний доводили що вторгнення буде - їхні доводи заперечували Баканов і Резніков. Нині відомо що Баканов співав з голоса зрадника Кулініча, що працював на Москву.

А Резніков? На секундочку на 23 лютого він був прямим керівником і Буданова, і Залужного. Певно інформація ГУР про підготовку вторгнення не могла піти у війська без санкції Резнікова. Інформація не прийшла.

Позитивні блогери з насолодою ширять відео де Залужний говорить що інформації про підготовку до російського вторгнення нема. Очевидно, Залужний так казав, бо інформації справді не було. Бо нема для головкома ЗСУ інформації іншої ніж інформація від політичного керівництва країни, міністра оборони і ГУР МО. Не може головком ЗСУ пороти відсебятину. А головкому всі казали - вторгнення не буде.

До речі, я точно знаю, що напередодні вторгнення про плани Росії знали депутати Верховної Ради - з різних джерел. Депутати знали - а ЗСУ інформації не дали.

Не готувалися місцеві адміністрації. Ба-більше, ті з них хто вскрили пакети з планом дій на випадок надзвичайного стану, не побачили в тих пакетах нічого справді потрібного. Довелося імпровізувати.

Проте тоді напередодні вторгнення Залужний і Наєв таки взяли на себе повну відповідальність і дали команду бойовим бригадам висуватися на бойові рубежі - ще до появи наказів про застосування сил та засобів ЗСУ та до впровадження військового стану. Думаю, аж надто кричущими були дані іноземних розвідок - які не визнавали в офісі Зеленського. Залужний наказав підняти авіацію в небо і вивести підрозділи ППО з пунктів постійної дислокації.

От це нас і врятувало. Врятувало тоді коли депутати монобільшості злиняли з Києва і приїздили на сесії спеціальними потягами - про це розповів в інтерв'ю Петро Порошенко, який у ті дні був у Києві і забезпечував тероборону. Це нас врятувало в той час коли Зеленський не втік з протиядерного бункера у районі, який тоді оточили війська - і регулярно писав там ролики.

Три роки тому, 24 лютого 2022 р. зранку у мене був запланований ранковий ефір на каналі "Прямий". Я був там - разом з Тарасом Чорновілом. Потім я вийшов з каналу, пішки пройшовся самотніми вулицями до майже безлюдного Хрещатика. Дійшов до кіоску, злопав перепічку.

І попрямував на зустріч невідомому.

Вечором того дня я приводив до ладу "Валькірію" - безпілотник який водив в АТО. Наступного дня разом з побратимами приїхав на КСП 72-ї і звідти відправився під Київ на посилання певного підрозділу ЗСУ. Офіційно я тоді був цивільним - призвався пізніше.

Принадую як пару годин довелося чекати когось хто був сильно потрібний. Знаєте що я тоді робив? Вичитував а смартфоні роман "Третій вибір Мазепи" - як раз напередодні мені скинули текст після коректури.

А далі - польоти, розвідка, коригування. Служба у ЗСУ. Далі - війна.

Далі був захист України, який став можливий тому, що 24 лютого 2022 р. ми на міліметри розійшлися з катастрофою.
                        Всегда озвучиваю свое и только свое понимание по всем вопросам, по которым берусь говорить. Цитирую ли Писание, отцов ли Церкви, или еще кого, цитирую их как понимаю, не притязая говорить от Имени Последней Инстанции.

Комментарий

• Наташа К
                          Временно отключен

• 26 November 2019
                          • 21312

Между кем и кем будет Гражданская война в рф?

1. Путин критикует медленную ротацию элит и требует ускорить процесс. Он активно продвигает идею смены элит и выразил недовольство реализацией программы «Время героев». Программа должна была способствовать продвижению участников СВО во власть, но, по мнению президента, выполняется недостаточно эффективно.

2. Вернувшиеся из Украины российские военные за три года убили 400 и покалечили более 750 человек.

Воров ему мало в «элите», ему нужны исключительно убийцы, ибо воры и их движуха это очень скучно, то ли дело движуха убийц!

Херои СВО по желанию царя должны заменить существую воровскую элиту (единороссов-чиновников). Херои кажутся путину более надежной опорой его власти, потому что чинуши это потенциальные предатели, они всегда держат нос по ветру.

Но чинуши не хотят отдавать власть и синекуры хероям, царя это дико бесит, ведь он дал приказ! Более того, ЕР много раз прокатывала кандидатов-хероев на выборах, хотя выборы они полностью фальсифицируют (контролируют), то есть прямое неповиновение царю.

В конечном итоге царь тупо прикажет хероям в натуре резать чинуш. Это будет НОЧЬ ДЛИННЫХ НОЖЕЙ на стероидах и этот процесс уже не остановить, механизм запущен.

Пожелаем победы обеим сторонам.

В комментариях меня спросили: между кем и кем будет Гражданская война в рф, всех же загасили давно? Всех да не всех…

Комментарий

• Певчий
                            И будет Бог во всем
                            Модератор Форума

• 16 May 2009
                            • 62351

Комментарий

• Певчий
                              И будет Бог во всем
                              Модератор Форума

• 16 May 2009
                              • 62351

Комментарий

• Певчий
                                И будет Бог во всем
                                Модератор Форума

• 16 May 2009
                                • 62351

Олег Шарп

Рада безпеки ООН (не плутати з Генасамблеєю!) схвалила резолюцію щодо України, яка була запропонована США.

Ця резолюція "нейтральна", в ній росія не названа агресором і не засуджується як агресор.

10 країн проголосували ЗА - це США, КНР, рф, Алжир, Гайана, Сьєрра-Леоне, Південна Корея, Пакистан, Панама, Сомалі. І пʼять утрималися - це Британія, Франція, Греція, Словенія і Данія. Проти не виступив ніхто.

Тобто, вперше з початку повномасштабної війни США, рф та Китай проголосували разом за резолюцію щодо України.

Нагадаю, резолюції Ради безпеки ООН, на відміну від резолюцій Генасамблеї ООН (за які сьогодні також голосували по Україні), є обов'язковими для всіх держав-членів ООН.

Комментарий

Обработка...