Мемуари для нащадків
Сьогодні 3 листопада. 984 доба активної фази 10-річної війни.
Сидимо в депо, бо повітряна тривога. Триває дронова атака. Вчора я був вихідний. Майже цілий день були тревоги. Водії кажуть, що вчора не зробили жодного повного рейсу. Тільки поїдуть трохи, коли знову тривога.
Вчора біля нашого будинку був приліт "шахеда". Вигоріло дві квартири на останньому і передостанньому поверхах. В тому будинку на тому ж поверсі, де згоріла одна з квартир, знімав квартиру син куми. Нащастя вони не постраждали.
Як ми живемо у Києві?
Тривоги в останні дні лунають часто. До цього довгий час (більше року) тривог майже не було. І взагалі Київ живе так, немов немає ніякої війни. Тільки комендантська година (00.00 до 05.00) нагадує, що йде війна. І це все завдяки нашим мужнім воїнам, які весною 2022 року відкинули російську орду від Києва. І Київ захистили добре ПВО. Нажаль, в інших містах ситуація гірша. Багатостраждалому Харкову достається від обстрілів регулярно. А на Донбасі росіяни кабами знищують цілі міста і села, перетворюючи українську землю в руїни та попіл. В Києві, слава Богу, ситуація набагато краща. Дуже багато людей і машин повно, як і до війни.
В магазинах і на ринках все є. Дефіциту якогось товару не бачу. Так, овочі подорожчали. Ми зазвичай закуповуємо восени оптом. У нас на дачі є погріб. А потім з дачі привозимо.
Картоплю в кінці вересня я брав по 20 гривень на Столичному оптовому ринку. Наприкінці жовтня там була вже по 24 гр. А під будинками з машин (з доставкою) продають сьогодні по 27-30 гр.
Морква наприкінці жовтня була від 18 до 27 гр.
Буряк - 14-15 гр.
Капуста - 24-25 гр.
Гарбузи - 20-30 гр.
Цибуля - 13-14 гр.
Молочних виробів від різних виробників повно.
Молоко - 40-48 гр за 1 літр.
Яйця - 4-6 гр за штуку.
Масло 60-80 гр за пачку 200 грамм.
М'ясо є як в магазинах, так і на ринках. Бувають проблеми з яловичиною. Я раніше купував своїй собаці обрізки з телячої голови - по 70 гр. Але останнім часом продавці мені казали, що з телятиною появились проблеми. Не вигідно стало телят вирощувати. Більшість перейшли вирощувати свиней. Тому телятина стала потрапляти на ринок в меншому обсязі, із-за чого я перевів свою собаку на сухий корм. Бо шукати ті обрізки з телятини ставало проблематично. Свинини та сала повно. Курей багато.
Крупи є всі види в магазинах. Нещодавно брав гречку тещі по 24 гр. Цукор по 25 гр. брав.
Ціни на бензин. 95 по 56 гр. Газ по 33-36 гр.
Курс доллара: покупка - 41.15; продаж - 41.55.
Пролунав відбій повітряної тривоги. Треба їхати. Ну, поки все.