А якби посадили її за паплюження російськомовних українців та захисників України, то, можливо, залишилися б живою...
Ірина Фаріон ніколи не була для мене людиною, до якої я мав симпатії. А після того як вона публічно образила українських воїнів, вона стала мені огидна, як людина. Була надія, що хоч з нею Влада поступить по Закону. Бо її діяльність під час війни - то праця на ворога. Її образи українців провокували не йти на фронт, щоб вмирати за таких, як "фаріонівці". Але Влада і тут нічого не зробила. Замість того, щоб публічно засудити діяльність Фаріон і правозахисні органи Держави дали юридичну оцінку її образам мільйонам українців, її поновили на місці роботи та зобов'язали виплатити гроші за час, коли її "не законно" звільнили. Це був як плівок в облича тім російськомовним українцям, які боронять Україну. Тому я не здивований, що хтось вирішив за Державу сам винести їй вирок, за те що вона зганьбила честь багатьох загиблих за Україну. Бо коли Держава проявляє бездіяльність, починають вершитися суди Лінча. І це дуже поганий дзвіночок. Я противник фізичного знищення людей за їх погляди. Тільки правовим методом треба боротися з фаріонівщиною. Тому я вважаю, що Ірину Фараон вбила Держава, не покаравши її по Закону. Чи навмисно Влада замовила її вбивство, чи своєю бездіяльністю зпровокувала цей самосуд - цього я не знаю. Але для мене однозначно, що коли в країні не працюють закони, то це дає підстави коїти самосуд вулиці.
Чи загинула Фаріон за Україну чи за мову? Ні. Не треба з неї робити героя. Хоча я не здивуюся, якщо їй дадуть "Героя України", і таким чином зганьблядь саму цю найвищу нагороду в Україні. Бо вже лунають гасла в Інтернеті, що Фаріон вбили за Україну. Такої країни, яку хотіла побудувати Фаріон, де можна паскудити захисників держави за мовними ознаками, особисто мені не треба.
Кажуть, що про померлих треба казати або лише добре, або мовчати. Я б може і промовчав. Але побачив дуже багато постів від фаріонівців, де вони роблять новий культ. Тому й не зміг промовчати. Для мене ця людина залишилися як публічно ображаюча українських воїнів, як та, хто під час великої війни розколювала Україну за мовним питанням, працюючи цим на ворога. Тому ніяких державних нагород для неї бути не може. Але якщо Владі треба ще більше розколоти суспільство, то кращим цвяхом в труну української державності може стати саме така нагорода для цієї діячки посмертно. Це буде як "освячення" від держави права паплюжити українців за мовним питанням...
Застрелили Фаріон
Свернуть
X
Свернуть

"Я нікого не вбивав. З Фаріон я нічого не робив": підозрюваний у вбивстві Вʼячеслав Зінченко дав перший коментар, він не погоджується зі слідством і не визнає своєї провини...
На цього 18 річного пацана наші правоохоронні органи не мають по факту жодного прямого доказу!
Ні ствола, ні свідків, ні відео і зізнання немає.
І головне немає мотиву, немає і замовника, бо якщо б був замовник - то цього пацана знайшли б в квартирі висячим на люстрі і з передсмертною запискою...
Єдине що, на нього є:
- факт перебування в місці злочину перед замахом
- "готування до злочину" у формі купівлі панамки за два місяці до замаху!
Зловили його через купу часу, і не факт що взагалі докажуть що стріляв з вогнепальної зброї.
І є психологічний тиск родичів на підозреваного, донька Фаріон кричала в суді: "Ти будеш горіти в пеклі! Ти здохнеш в тюрмі!".
Ще суд не почався, та навіть досудове слідство а "окремим" вже все зрозуміло..., це судове засідання лиш по формі утримання підозрюваного.
Та недорогенькі журналюги, які жадають хайпу вже рознесли його особисті дані, хоча не мали на це права, та порушили закон. Хлопець ще не отримав вирок, а є тільки підозрюваним.
Є "презумція невинуватості", до тих пір, поки суд не визнав людину винною, вона не винна. Те, що зараз відбувається в медіа просторі 100% нагадує мені справу Шеремета.
Аналогічно, як і з вбивством Каті Гандзюк було в Херсоні. Арештували чувака, відтрапортували, а потім його алібі підтвердили 15 чоловік, він взагалі в час вбивства був на пляжі за 70 км. від місця вбивства .
Це все пахне якимось 95 кварталом, на зразок "винних" призначають і натягують на прокурорський глобус. Дуже все мутно...
Log into Facebook
‐----
Подивимося, чим це все закінчиться. Хлопець тримається досить впевнено, не по роках добра витримка. А тиск на нього дійсно дуже великий.
Вбивство не український метод боротьби, скоріш росіянський. Але, попереджаю тих, кого затмило в черговий раз, на моїй сторінці виявляти ідолопоклонство цій громадянці - не потерплю. Оскільки по собі знаю про кількість абсолютної, усвідомленої, максимально безсовісної брехні виваленої на опонентів. Так що про виключну правдивість не перегинайте, це не відповідає дійсності. Коли я під час виборів склала свою кандидатуру на користь Кошулинського і замовкла Фаріон, виявилось, що ніхто більше неї не виливав бруду та брехні.
Про мертвих або нічого, або тільки правду. Правдоруби ви наші.
Ті хто легітимізують зараз її, як безумовний авторитет, автоматично легітимізують і всі її вислови. А ви не стидайтеся бачити УСЕ нею сказане і написане.
Думай-те до чого це призведе!
Вірні тилові послідовники продовжують кидатись з погрозами на рускоязичних бійців і цивільних, але як і їх вчителька, не мають мозгів відкривати курси української та заохочувати своїх співгромадян і підтримувати, коли їх мова ще нечиста.
Набігти, заплювать і запід..сить, ото і всі методи, у відповідь на які таких "вчителів" посилають нах разом з мовою. А це кому вигідно, здогадайтесь з трьох разів?
Поки є такі упороті моралісти, принципово розмовлятиму суржиком, аби ті, кому важко переходити на мову, знали, нічого страшного, помиляйся, краще хай десь русизми проскакують, аніж мова окупанта. Я зі своїм суржиком лякаю їх менше, аніж оте все від сильно правильних. В окопах, до речі, таких правильних і безапеляційних крикунів зустрічала вкрай мало. Так що ласкаво прошу, зацінити різноманітність діалектів під постійними прильотами. Там і качнете і зрозумієте, які саме методи українізації насправді працюють. І це ніколи не роздача тягла за помилки у висловленнях, це завжди підтримка у найменших спробах.